Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:29, 24 wrz 2014

Do góry
Kasiu 4 seteczki Gratki

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:26, 24 wrz 2014

Do góry
martaibartek napisał(a)

Sylwia co to za odmiana tui? (jeżeli to tuja) czy nie brązowieje od dołu? Widać na zdjęciach, że prezentuje się pięknie, czy wymaga wiele zabiegów pielęgnacyjnych w sezonie?

Chodzi mi o tą wyższą odmianę.

To thuja smaragd .... Jeśli inna roślina nie zabierze jej światła to nie powinna brązowieć ... Raz w sezonie podsypuję długodziałającym nawozem do iglaków i tyle .... Równam jeszcze nożycami górę
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:25, 24 wrz 2014

Do góry
W altanie winobluszcz się przebarwia i pokazuje sliczne kuleczki...

A to od Katki, klimacik w altance jest nieziemski dzięki takim dodatkom
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:22, 24 wrz 2014

Do góry
Lawendowy kredens 19:21, 24 wrz 2014

Do góry
Basiu --dawno nie zaglądałam do Ciebie nawet po cichu ale będę nadrabiać Pozdrowionka posyłam i kwiatuchy dla Ciebie jeszcze kwitną ale to nie bratki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:21, 24 wrz 2014

Do góry
Żelazne koszyczki: astry i rudbekie no i rzosy....
W rudbekiach sie zakochałam - kwitna i kwitną

Pięknotka nareszcie pokazuje kolory
Ogród Magdalenka 19:20, 24 wrz 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Masz zdjęcia róż ?

Buziak

Mam, ale takie nie ładne … odwracają się kwiatami w nie w tą stronę co bym chciała … ale dla Ciebie wstawię

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:14, 24 wrz 2014

Do góry
Rany ale ze szkołą Małej jest roboty, co dziennie nowe zadanie domowe które robi przez godzinę... Do tego starsza potrzebuje wsparcia przy majcy i tak czas leci nieubłaganie...
Do tego szybko robi się ciemno i zimo, na ogrodzie spędzam więc coraz mniej czasu. Czekam na jesienne przebarwienia liści...
A tym czasem rozchodniki pięknie się wybarwiły, do tego zakwitły miniaturowe funkie i tak powstał duet różowo fioletowy.

Biel z różem nad wodą tworzy odętka z hortką

zakwitł tojad, strasznie go lubię choć trujący...

I astry sięgające mi do brody
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:10, 24 wrz 2014

Do góry
aage napisał(a)

Przepraszam faktycznie chodziło mi o przed ostatnie zdjęcie. Widać, że o innej odmianie myślałam. Kwiatostany i ja namiętnie wycinam, wprowadzają chaos, prawda?

Spokeczko tylko sie zastanowiłam, bo na ostatnim zdjęciu w sumie nie widać, ale tuż obok jest żuraweczka z jasnymi liściami i czerwonymi pręgami.

Ale tak, kwiaty wprowadzają trochę chaosu... plus na razie niechże mi toto w liście rośnie

a ta ginger spice jest baaardzo fajna. Masz tutaj zdjęcie z bliska.

admete napisał(a)
Ewelinko jestem zachwycona jesiennymi dekoracjami i nowymi donicami!!!!!.
Moje wołają o pomstę do nieba i o wodę też, bo są już tak brzydkie że mi się ich podlewać nie chce

Dziekować i się rumienić
No to już w te pędy biec i podlewać, żeby piknie było No i potem focić i pokazywać

ewakatowice napisał(a)
Róże w rozkwicie są przepiękne. Na temat chorób nie pomogę bo moje całe 7 zdrowe…
Może rdza? Bo na plamistość nie wygląda …
Tylko na oczy nie widziałam ani jednego ani drugiego… oberwij liście i spal !

Pazurki ładniutkie różowe wypatrzyłam
Chyba, że to Twojego lubego taki manicure zadbany
Wszystko pięknie porosła, busz kochana busz…
Nie łapie jakie trawy i dlaczego chcesz wywalać????

oo o rdzy nie pomyślałam, chyba na plamistość ten środek mam.. no nic, poszukam wątku różowego, a może nawet chorobowy jest.

A choroba chyba ze szkółki została przyciągnięta... bo obok mam eden rose i okaz zdrowia [tfu, tfu... ]

Pazurki takie kremowo-łosowiowe, a przy tej róży rzeczywiście na różowe wyszły. Choć w wakacje miałam różowe, ale taki super kolor. Muszę u pani kosmetyczki zamówić lakier pamietam że firma była Pro [czy jakoś tak bo karteczkę zgubiłam oczywiśćie] i nr lakieru to 6
Jurajski Ogród 19:09, 24 wrz 2014

Do góry
powitanie jesieni w Jurajskim...

Ogród wśród pól i wiatrów 19:06, 24 wrz 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Na Twoim areale to ja tam spokojnie z 500 bym zmieściła! Ba, nawet 2x więcej i to spokojnie, jeszcze z luzem!! Ponoc w biedrze są najtansze. Ale jak byłam w PL to jeszcze w biedrze towaru nie było więc zaopatrzyłam się na necie... nawet nie będę mówić ile tego ściagnełam.

Ja w ub roku miałam sadzone tulipany. Niektórych miałam sporo... tak mi się wydawało w ub. roku. A jak zakwitły to tak stwierdziłam że na 10-15 to jakoś tak malutko jest. Od mądrzejszych na forum już się nauczyłam że warto postawić na 2-3 kolory i tego się trzymać. No i że w ilości siła

No ale nie będę już bardziej namawiać, nie chce nikogo rujnować finansowo Ale zobaczysz za rok - wtedy kupisz dużo więcej. Hmmmm...duuuuużo więcej

Dokupiłam czosnki Purple Sansation. 5 paczek po 6 szt. Miejsce docelowe - rabatka z trawami i bukszpanami, z tyłu w brązowych trawach. Wąziutka, malutka. No to chyba 30 czosnków wystarczy??

Z kolorami jest mały kłopot.. założyłam kremy-fiolety i białe-niebieskie. A tu M. dzwoni zafascynowany ... kochanie kupiłem ci 2 op. żółtych narcyzów!! No i jak tu powiedzieć "nie chcę żółtych" Tak więc obecnie jest plan kilku grup kolorystycznych w różnych zakątkach ogrodu
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:00, 24 wrz 2014

Do góry
wieczorową porą

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:58, 24 wrz 2014

Do góry

na koniec dzisiejszego słońca motylek
Ogród w Tarnowie 18:57, 24 wrz 2014

Do góry
Dzisiaj miałem miłego gościa na kawie a potem Mira obrywała kwiatki

Dzięki za miłe spotkanie i długie pogaduchy Zaraz jadę na bardzo ważny mecz żużlowy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:56, 24 wrz 2014

Do góry
igiełkowe fontanny

aleja świerkowa i ukryta ścieżka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:50, 24 wrz 2014

Do góry

Ogród w skali mikro cz.II 18:47, 24 wrz 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Napisałam Irenko , zgodnie z prośbą .. Bardzo przepraszam ,że tak długo to trwało.

Napiszę i tu u siebie ,bo może komu sie przyda
z przechowywaniem rozplenicy rubrum nie było większego problemu..poczekałam aż się trochę przymrozi...trochę.. Więc jak liście zbrązowiały to ja ją do zimnej mojej pralni..temp ok 15 st..podlewałam normalnie , przycięłam ja na 10 cm i ona wypuściła nowe listki ..jak zaczęło świecić słońce to ja przestawiłam tak w lutym koło okna balkonowego i już wtedy było jej całkiem dobrze a szaleć zaczęła w maju jak wyszła do ogrodu cały czas w donicy...

Wiec nie ma sie czego bać .. A jest piękna ,że hoho

Elu , a co jeszcze siedzi w tej donicy , oprócz rubrum, rozchodnik ? bo to mnie się bardzo podoba … rubrum mam trzy … a ta pralnia to jest z oknem ?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:47, 24 wrz 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:40, 24 wrz 2014

Do góry
Prawie cały w marcinkach

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 18:40, 24 wrz 2014

Do góry
Janina napisał(a)
Berberys kolumnowy z różą Elizabeth Quinn.

Pięknie Berberys jest pięknym tłem do innych nasadzeń. Ślicznie z różowym wygląda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies