To thuja smaragd .... Jeśli inna roślina nie zabierze jej światła to nie powinna brązowieć ... Raz w sezonie podsypuję długodziałającym nawozem do iglaków i tyle .... Równam jeszcze nożycami górę
Rany ale ze szkołą Małej jest roboty, co dziennie nowe zadanie domowe które robi przez godzinę... Do tego starsza potrzebuje wsparcia przy majcy i tak czas leci nieubłaganie...
Do tego szybko robi się ciemno i zimo, na ogrodzie spędzam więc coraz mniej czasu. Czekam na jesienne przebarwienia liści...
A tym czasem rozchodniki pięknie się wybarwiły, do tego zakwitły miniaturowe funkie i tak powstał duet różowo fioletowy.
Biel z różem nad wodą tworzy odętka z hortką
zakwitł tojad, strasznie go lubię choć trujący...
I astry sięgające mi do brody
Spokeczko tylko sie zastanowiłam, bo na ostatnim zdjęciu w sumie nie widać, ale tuż obok jest żuraweczka z jasnymi liściami i czerwonymi pręgami.
Ale tak, kwiaty wprowadzają trochę chaosu... plus na razie niechże mi toto w liście rośnie
a ta ginger spice jest baaardzo fajna. Masz tutaj zdjęcie z bliska.
Dziekować i się rumienić
No to już w te pędy biec i podlewać, żeby piknie było No i potem focić i pokazywać
oo o rdzy nie pomyślałam, chyba na plamistość ten środek mam.. no nic, poszukam wątku różowego, a może nawet chorobowy jest.
A choroba chyba ze szkółki została przyciągnięta... bo obok mam eden rose i okaz zdrowia [tfu, tfu... ]
Pazurki takie kremowo-łosowiowe, a przy tej róży rzeczywiście na różowe wyszły. Choć w wakacje miałam różowe, ale taki super kolor. Muszę u pani kosmetyczki zamówić lakier pamietam że firma była Pro [czy jakoś tak bo karteczkę zgubiłam oczywiśćie] i nr lakieru to 6
Dokupiłam czosnki Purple Sansation. 5 paczek po 6 szt. Miejsce docelowe - rabatka z trawami i bukszpanami, z tyłu w brązowych trawach. Wąziutka, malutka. No to chyba 30 czosnków wystarczy??
Z kolorami jest mały kłopot.. założyłam kremy-fiolety i białe-niebieskie. A tu M. dzwoni zafascynowany ... kochanie kupiłem ci 2 op. żółtych narcyzów!! No i jak tu powiedzieć "nie chcę żółtych" Tak więc obecnie jest plan kilku grup kolorystycznych w różnych zakątkach ogrodu