Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 22:27, 22 wrz 2014

Do góry
tu tak zwane moje przedpłocie w całej okazałości

a tu widok z drugiego końca działki z "brzozowej" (no musiałam ją mieć, ogrodowisko ma na mnie duży wpływ

nie wiem również gdzie mam przesadzić co rośnie obok ogniska sosnę czarną która w ramach rabaty się nie zmieściła;
czy umieścić ja tam gdzie soi teraz zjeżdżalnia czy niedaleko tui conica co jest na poniższej fotce po prawej

Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:24, 22 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
A na której stronie masz dom, tzn. taras , wejście itd, bo chciałam zobaczyć

Aniu, nie mam niestety zdjęć samego domu z frontu i z tyłu, bo u mnie jeszcze prace budowlane w części więc nie pstrykałam. Front po prawej stronie. Taras jest na tym zdjęciu - po lewej stronie z tą wielką dużą brązową donicą. Jadalnia - okna na zdjęciu na wprost. Strona świata - południowa, absolutnie upalnie, nic jeszcze nie zakrywa. Rabata z tujami i wierzbami jest dokładnie vis a vis tej rabaty na zdjęciu (widać nawet tą mała kulkę-tujkę, która jest między wierzbami)
Zapach ziemi 22:19, 22 wrz 2014

Do góry
I wrzosy

Ogród w budowie - nieustającej 22:19, 22 wrz 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

To może to nie jest Pinky Winky? Masz gdzieś jej zdjęcie.
Oglądałam zdjęcie szachownicy u Ciebie, są niepozorne, ale może kępkę kilkudziesięciu sztuk będzie widać? Jak nie spróbuję, to się nie dowiem. Generalnie co do cebulowych, to nie mam od dawna wielkich oczekiwań co do trwałości.

mi sie wszystkie cebulowe sprawdzily oprocz wlasnie szachownicy
jedyne wyjscie to duzo a przede wszystkim gęsto, ale i tak rewelacji nie bedzie
wrzucam na chwilke pinky winky ( na srodku), ona dopiero zaczyna kwitnac
( zaraz usune fotke)
Ogród na górce 22:18, 22 wrz 2014

Do góry
Powidła śliwkowe sobie pyrkają, a tu takie pożegnanie lata

Ostatnie ciepłe dni na tarasie

Za to sezon ogniskowy jeszcze się nie kończy, takie ławki z odzysku sobie wymyśliłam. Jeszcze tylko poduchy i będzie fajnie

Na kółeczkach są, co by trawa nie gniła i można było przesuwać

Choroby róż 22:16, 22 wrz 2014

Do góry
Witam może ktoś mi doradzi co jest moim różom,mam je pierwszy rok i nie bardzo wiem co im dolega
Ogród w duszy mi gra... 22:15, 22 wrz 2014

Do góry
aaaaa myślałam że szwagra
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 22:14, 22 wrz 2014

Do góry
POMOCY!

Utknęłam i nie wiem co dalej a i czy w ogóle idę w dobrym kierunku
Może zacznę od tego że chciałabym mieć ogród w stylu angielskim a idę chyba w inną stronę, w ubiegłym roku posadziłam tuje kórnik i teraz wiem że mi nie pasują, w tym roku już z rozwagą na żywopłot dałam min świerki serbskie i te są bliższe otoczeniu w jakim mieszkam, cisy oraz choiny. Posadziłam też kilka krzaczków róż i w tym roku na przedpłociu przed cisami kilka białych Alchymist z innymi mniejszymi kwitnącymi na biało bylinami, przed różami jest kocimiętka i przewrotnik
następny szpaler to Anabelle 5szt i tu kończą się moje pomysły bo idąc tak dalej bez ładu i składu mogę tylko biedy narobić. Wkopałam 1 Danicę a 3 mniejsze czekają na pomysł, ustawiłam też przed żurawki Delta Dawn a pomiędzy liliowiec Stella de oro (oczywiście jeśli będę sadzić dokupię jeszcze 8 żurawek i 3 liliowce ale nie wiem czy o to mi chodzi czy nie jest zbyt pod linijkę, zbyt symetrycznie. Nie wiem jak pociągnąć dalej rabatę tak aby można ją było w miarę finansów dalej zagospodarować. Na pewno chciałabym mieć jeszcze dużo róż i różnych bylin. Mój plan na ten rok to zrobić podstawy i tzw tło

i tak patrząc teraz na te zdjęcia zastanawiam się czy bukszpanów nie pociągnąć za Anabellki do samych żurawek, czy może szukać czegoś innego przed hortki tylko czy nie będzie za dużego misz maszu

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 22:14, 22 wrz 2014

Do góry
Żeniszek meksykański

Uwielbiam gdy w każdym kąciku jest kolorowo nasycam oczy kolorem to trochę moja terapia każdy kwiat, nowy kolor, kształt, zapach latający bzykający goście ale i Ci kolorowi są tak fascynujący, piękni, wspaniali.. sprawiają radość, malują uśmiech są moją odskocznią od szarej rzeczywistości... Uwielbiam bliskość natury, podziwiać ją pragnę zatrzymać lato!!!

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:13, 22 wrz 2014

Do góry

po wielu rozmyślaniach zrezygnowaliśmy z dachu altanki. Będą ją porastały pnącza. Z jednej strony rośnie już milin. Kolejne pnącza do rozważenia. Na razie nr 1 to glicynia. Będzie oki?
Bajkowy ogród Weroniki 22:13, 22 wrz 2014

Do góry

CASABLANCA

TRIUMFATOR drzewkowa

NN

NN białozielona

NN
Zapach ziemi 22:13, 22 wrz 2014

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:11, 22 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

będę musiała bo ja przywiozłam z rajskiego i jest jej malutko ale mogę Ci dać na nią namiary

Wadera ma wszystkie łapy lekko podgięte, wyje do księżyca (którego nie widać, bo dziś w Wilczej mgła) i też błaga o namiary
Zapach ziemi 22:11, 22 wrz 2014

Do góry
Jesień , ale jeszcze róże ...

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:11, 22 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

będę musiała bo ja przywiozłam z rajskiego i jest jej malutko ale mogę Ci dać na nią namiary

poprosze
Siedlisko na Podlasiu 22:07, 22 wrz 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Grażynko, gdzie takie fajne "stopy" kupiłaś?

dzieło mojego M mamy całą ścieżkę z ,, wielkiej stopy "

Bajkowy ogród Weroniki 22:03, 22 wrz 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Weroniko, chciałam zapytać jak twoja niebieska lilia-ostrózka ?
Bo nie znalazłam czy zakwitla i jak

Moja niebieska i taka co miała świecić wieczorem, okazały się całkiem ładnymi liliami, niestety w żółtym kolorze (chyba, że sprawka nornic?).

Szybka inwentaryzacja:

RED LOVE

CRIMPSON PRIXIE

LOLLYPOP

VIVALDI
Wilcza Góra 22:02, 22 wrz 2014

Do góry
jutro...zaczynam jesień całą paletą barw i takie energetyczne zdjęcia dla Was szykuję z Wilczej...

...ale póki co....dziś ostatni dzień lata ... zatrzymałam promienie słońca, w płatkach moich hortensji...trochę tak melancholijnie, trochę pastelowo... ale dziś, tak właśnie chcę...

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:01, 22 wrz 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

alez ty masz wynalazki...
zbierasz nasionka tej rudbekii ?

Ogrodowa zachciewajka :) 21:59, 22 wrz 2014

Do góry
Ot i moje cudo jutro znajdę mu jakieś miejsce i namieszam zgromadzony towar

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies