Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Katkak 13:37, 18 gru 2014

O Danusia w gościach była, fajnie . Kasia specjalnie dla Ciebie wkleiłam zdjęcia mojej laurki godżilli . A trawnik masz soczyście zielony nawet teraz . Buziaki. Jeszcze raz dzięki za wszystkie cenne (bezcenne ) podpowiedzi. Zaraz wiosną wcielę je w życie .
kasiek 14:18, 18 gru 2014

Gardenarium napisał(a)
Przyszłam ujarzmioną "dzicz" zobaczyć Fajnie, subtelne kolory okraszone bladym różem i zielenią. Bonsai fajny, grubiutki, na razie na więcej nie mam czasu

Oj Danusiu jak mi miło, choc przyznam sie że ogladanie zmian teraz to jak oglądanie panny młodej po weselu o 5 rano
Za mało mam iglaków by o tej porze było ogrodowiskowo, ale zmiany widoczne będą wiosną bo to ujarzmienie polegało głównie na grupowaniu i ograniczeniu zaczcianek gatunkowych. Ten bonsai największy - choć najfajniejsze wyszły z buksików - przetrwały moje cięcie
Zapraszam Cię wiosną, wtedy zobaczysz dzić w kagańcu
kasiek 14:25, 18 gru 2014

Katkak napisał(a)
O Danusia w gościach była, fajnie . Kasia specjalnie dla Ciebie wkleiłam zdjęcia mojej laurki godżilli . A trawnik masz soczyście zielony nawet teraz . Buziaki. Jeszcze raz dzięki za wszystkie cenne (bezcenne ) podpowiedzi. Zaraz wiosną wcielę je w życie .

Zaraz lece do Ciebie
Trawnik wyjątkowy w tym roku - pewnie po powodzi - pamiętasz? To się nazywa szczęście w nieszcześciu

Katkak 14:31, 18 gru 2014

Jasne, że pamiętam. Dobrze, że to już tylko wspomnienie . Ale trawniczek prima sort
kasiek 14:33, 18 gru 2014

Ale to było lato - soczyste, zielone a teraz buro i buro, dodaje więc dekoracje by trochę koloru wprowadzić - np wianki z derenia...

Pozazdrościłam Danusi ozdób z derenia, u mnie wbród czerwonego więc też spróbowałam skecić jakąś dekorację, szkoda ze buksa w srodku nie ma...
Katkak 14:33, 18 gru 2014

Kasia a da się to moje smoczysko od korzenia jakoś podzielić, czy można tylko sadzonki z wierzchołków robić? Jakby się dało to bierz nawet połowę .
Katkak 14:35, 18 gru 2014

Wow! Ale cudne wianki zrobiłaś ! A te czerwone kuleczki wyglądają jak pomidorki koktajlowe . Przez Ciebie mam kolejne chciejstwo na liście chciejstw - takiego derenia właśnie , mój ogród zdecydowanie jest z gumy, więc upchnę
kasiek 18:55, 18 gru 2014

Katkak napisał(a)
Kasia a da się to moje smoczysko od korzenia jakoś podzielić, czy można tylko sadzonki z wierzchołków robić? Jakby się dało to bierz nawet połowę .

Kasiulek - nie wiem, Zawitka rozmnarza laurki, poszukam najwyzej w necie, ale dzięki, chętnie bym zaszczepa wzięła
kasiek 18:56, 18 gru 2014

Katkak napisał(a)
Wow! Ale cudne wianki zrobiłaś ! A te czerwone kuleczki wyglądają jak pomidorki koktajlowe . Przez Ciebie mam kolejne chciejstwo na liście chciejstw - takiego derenia właśnie , mój ogród zdecydowanie jest z gumy, więc upchnę

To ognik i dzika róża
Zobaczymy czy ptasiole mi go nie odziobią
A derenie są super na zimę - biały elegantsima i flaviramea
lojalna_ 18:57, 18 gru 2014

Fajnie ;Ci wyszły tez mi sie Danusiowe ozdoby podobaja