Wow kogo ja widzę u siebie . Tarasik to mój azyl zwłaszcza w tym roku kiedy na podwórku wykopaliska i nie było gdzie przysiąść. Zasłonki prócz tego, że chronią przed ostrym słońcem to rzeczywiście robią klimacik. Leżałam sobie i popijając Ouzo czułam sie jak w mojej ukochanej Grecji
A trawniczek będzie kochana, będzie tylko że dopiero na wiosnę Jesień nas zaskoczyła jak zima drogowców Kupe ziemi nawieźć trza by podnieść poziom i wymyślić sposób na zabezpieczenie przed moimi kochanymi szkodnikami czyt. piesami
Ogarnąłem święta i masę gości a teraz nadrabiam zaległości na forum Marto moja droga herbaciane chryzantemy w tej donicy z technoratanu wyglądają cudownie a dyńki są już wisienką na torcie w tej kompozycji Bardzo gustownie i ze smakiem Ja dzisiaj przywiozłem 3 reklamówki cebulowych Wiem ... obiecywałem sobie że już więcej nic nie kupię ale Mirella dała mi cynk że w Auchanie cebulki przecenione po 2 zł więc pojechałem i się obłowiłem
Raczej nie będziesz chodzić , a raz tylko pójdziesz
Też uważam, że spotkać sie można przy byle okazji, ale ogród trzeba oglądać jak jest co pokazać.. a teraz to ... wyszłam z aparatem i nie było co focić, gdzie latem to nie wiem co w pierwszej kolejności ..
Co sie odlwecze to nie uciecze.. towarzysko każda pora dobra, ogrodowo mamy posuchę do maja...
Bogusiu,
z trawami to ja też dopiero zaczynam. Odmian mam sporo bo chcę sprawdzić która najlepiej poradzi sobie w naszym surowym klimacie.
A tu miskant nn wyhodowany własnoręcznie z nasionka. Narazie ma tylko dwa kwiatostany ale jak cieszą
Jak już posadziłaś czosnki... i chcesz trawki i trochę koloru.....
To może tak???? Kurcze , na panierze nie umiem układać roślin..
Patrzę jeszcze raz na fotkę.. i to co narysowałam to mi nie pasuje.. jednak neiaktualne jest to co na moich bazgrołach. Wrzosy przeniosłabym pod bonzaja dla ubogich. I turzyce też.
Wzdłuż brzegu całego brzegu, a nawet w układ L dałabym lawendę.
W środku Bitelsy (nie mam tej trawki i nie wiem do końca jak się zachowuje)
Do czosnków dołożyłabym dużo krokusów ..fioletowych lub lawendowych.
Pomiędzy trawki rzuciłabym kilka kępek niskich jeżówek.
Pisałaś o iryskach, dałabym w gęstej kępie z dwóch stron kamienia.. ze względu na liście potem.
Jak chcesz różę, to może jedna jakąś wyższą tam gdzie nr 4