Moja nowość.....Asperkowa utulona do snu zimowego.......posadziłam tutaj mnóstwo krokusów
przy siatce posadziłam na tło świerki pospolite Bohemica pendula, a w środku magnolka
No Agatko, dałaś magnolce doborowe towarzystwo. Cudne te Bohemica pendula. Dobrze, że nie mogę ich namierzyć w sprzedaży internetowej, bo mój eM. to chyba by mnie wymeldował.
Ha, ha, mój eM już mi przeliczył ile wydałam na rośliny w tym roku, a na dodatek pierwszy raz w tym roku, dał się namówić na cebule i jeszcze pomagał mi je wsadzać ....Aniu...eM wcale Cię nie wymelduje, mój już mnie wywoził setki razy
Ogród to wspólne dzieło, a pomoc naszych eM...musimy doceniać....i swoje robić
Świerki Bohemica dostałam w szkółce, chciałam, żeby szybko rosły, przyjęły się i przyszłym roku oczekuję na solidne przyrosty
Mam pragnienie Kasiu, żeby mój ogród nie straszył pustymi zachwaszczonymi rabatami, więc kiedy się da obsadzam czym się da...ale docelowo każdą nową rabatę wyznaczają poszczególne gatunki roślin i tak powstały:
Wiesz Agatko, na chwilę obecną to chyba już nawet nie chodzi o koszt roślin. Ostatnio był nawet ze mną u Szmitów i dzielnie dołożył się do zakupów. (nawet śmiałam się, że chyba coś grubszego przeskrobał skoro dokłada do 'zielska'). Bardziej się wścieka, że u nas "ogród doniczkowy" . Ze względu na sarenki i inne dzikusy do czasu skończenia ogrodzenia wszystko rośnie w donicach. A trochę tego jest.
Znowu piękności pokazujesz świerki pospolite Bohemica pendula - zapisuje, jak tylko gdzieś trafię to kupię, bo ostatnio mnie na świerki właśnie wzięło
Aganiu, mój kokornak rośnie na południowej wystawie i nie zauważyłam, by cierpiał Jak był młody podlałam od czasu do czasu w okresach suszy. Pozdrawiam.