Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogród Tosi 08:35, 13 wrz 2013

Do góry
Haha...ja też myślałam, że jakaś kolejna Tośka na forum jest
Fajne zdjęcie, ładna Tosia i cudna rozplenica
Roztoczańskie klimaty 08:13, 13 wrz 2013

Do góry
Zeto, jaka to rozplenica z rozchodnikami? Sprawdza Ci się?
Ogród Tosi 08:10, 13 wrz 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Tosia i ja Cię nie poznałam Zastanawiałam się jak to możliwe, że ktoś podpiął się pod Ciebie
Śliczna rozplenica i jeszcze piękniejsza właścicielka-energetyczna fotka

Dziękuję, dziękuję
Ogród Tosi 07:01, 13 wrz 2013

Do góry
Tosia i ja Cię nie poznałam Zastanawiałam się jak to możliwe, że ktoś podpiął się pod Ciebie
Śliczna rozplenica i jeszcze piękniejsza właścicielka-energetyczna fotka
Ogród Tosi 22:36, 12 wrz 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Jaka cudna fotka , dziękuję i rozplenica dorodna !

Pisałam, że rozplenica najpiękniejsza
Ogród Tosi 22:33, 12 wrz 2013

Do góry
Jaka cudna fotka , dziękuję i rozplenica dorodna !
Ogród Tosi 22:31, 12 wrz 2013

Do góry
Tosiunia, pieknie!a rozplenica jaka potforna
Ogród ogrodniczki 16:38, 12 wrz 2013

Do góry
Aniu,rozplenica to moja ulubiona trawa.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:05, 12 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Joasiu tak sobie myślę aby zimą zrobić podsumowanie roku w moim ogrodzie

Syla napisał(a)

To może i ja zrobię ? będę miała okazję posprzątać w zdjęciach dobrej nocki Marzen

Dziewczyny jestem za bo wasze ogrody są jak studnia inspiracji dla mnie!!!

a to zdjęcie Sylwia to..... ja pikole ...... poprostu miodzio jest .... lawenda i rozplenica .... no mus zapisać, ja łądnego kajecika nie mam jak Iza ale chyba zakupię i mój bazgrolnik przepiszę

Leśne Wzgórze 08:19, 11 wrz 2013

Do góry
Zakupy konkretne, teraz tylko posadzić i będzie kwitnąco Kompozycja jesienna bardzo ładna, rozplenica idealnie tak wygląda
Pozdrawiam cieplutko
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:27, 10 wrz 2013

Do góry
I kipiona trawka --nie za dobrze widać ---jak poczytałam to rozplenica japońska bo ma piękne kłosy.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:32, 10 wrz 2013

Do góry

róża Angela i trzcinnik, a dalej metasekwoja

i malwa co niby czarna.i rozplenica, co ją uwielbiam
Lawendowy kredens 10:40, 10 wrz 2013

Do góry
Basiu !! Cieszę się że zajrzałaś do mnie bo nie pamiętałam gdzie Cie szukać .Długo szukałam Joli i tyż Ja mam już u siebie Trawkę i ja kupiłam ale nie mam nazwy chyba to rozplenica japońska/?nie wiem czy dobrze napisałam ,zaraz poszukam nazwy prawidłowej/ piękna jest z tymi kłosami dałam 12 zł..Jak będziesz w pobliżu jeden telefon izapraszam do siebie na kawkę .Ja nie pracuję więc zawsze możesz zadzwonić i wpasc .Fajnie że Ciebie poznałam i spedziłam cudownie czas .Pozdrawiam i ponawiam zaproszenie Nieporęt to trochę daleko odemnie ,ale jak będę wpobliżu to obejrzę
Ogród do kwadratu 08:32, 10 wrz 2013

Do góry
Bogdziu - rozplenica dwuletnia - ta przy tarasie ładnie się rozrosła. Inne mają znacznie mniej kwiatów... A tę jedyną - z racji stanowiska - patelni podlewałam resztką wody z nawozem do surfinii. I kwitnie jak szalona!! Nie sadź ich jednak zbyt blisko siebie - mają sporą rozpiętość. Mam posadzonych kila np. po trzy sztuki w kupie i efekt jest mniej spektakularny niż przy pojedynczej. Pozdrawiam
Ogród do kwadratu 20:42, 09 wrz 2013

Do góry
Cudnie, popieram poprzedników

Rozplenica Twoja ile ma już?ja swoja podzieliłam przedwczoraj z jednej 4 wyszło bo juz chciałabym na przyszły sezon je pikne mieć, ale obawiam si,ę, że to jednak potrwa troszku dlużej
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 20:38, 09 wrz 2013

Do góry
młodziutka rozplenica hameln
Lecę w kulki... 22:49, 08 wrz 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)

...oj szkoda, że nie wiedziałam wcześniej...miałam wczoraj w ręku jej sadzonkę i...
wyrzuciłam....zastanawiałam się czy jej nie posadzić do doniczki...ale potem fru..do worka z bio....
Postaram się jakąś wytargać to podeślę Ci...ale u mnie trudno wykopać....bo mam tkaninę...
Kupiłam ją bez nazwy...po prostu rozplenica

Aniu przed następnym wyrzuceniem sadzonki rozplenicy pomyśl o mnie plissss
Lecę w kulki... 22:41, 08 wrz 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
Ania donica wyszła cudnie!

małe pytanie odnośnie Twojej ulubionej rozplenicy: znasz jej nazwę? (właśnie na taką poluję)

pozdrawiam niedzielnie

...oj szkoda, że nie wiedziałam wcześniej...miałam wczoraj w ręku jej sadzonkę i...
wyrzuciłam....zastanawiałam się czy jej nie posadzić do doniczki...ale potem fru..do worka z bio....
Postaram się jakąś wytargać to podeślę Ci...ale u mnie trudno wykopać....bo mam tkaninę...
Kupiłam ją bez nazwy...po prostu rozplenica
Lecę w kulki... 00:22, 08 wrz 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Nasyciłam oczęta przepięknymi widokami pismo obrazkowe od 1 do 380 strony przepiękne.
Aniu to nic, że w ogrodzie nic nie zmieniasz, jak sama pisałaś roślinki tylko rosną, ale może właśnie dzięki temu jakieś nowe kadry się objawią wrzuć coś na pocieszenie.
Co w tym roku króluje na plaży perukowiec czy trawka ???

...mój chłop

Teraz poważnie....
Masz rację....kadry nowe się objawiają...tzn. nie mogę zrobić tych samych...bo zarosło
Na plaży w tym roku doszło do ''podziału dzielnicowego...''
Władzę sprawują.........
Perukowiec I zwany Olbrzymim...

Rozplenica II zwana Ulubioną...

oraz Hakuro III zwana Wariatką

Pozdrawiam Matyldo....
Pokażę nasz ogród 20:10, 07 wrz 2013

Do góry
Marto z Bartkiem do tej pory myślałam, że to rozplenica Hameln. Ale jesienią dokupiłam jeszcze o tej nazwie i są nieco inne, maja szersze liście, prawdopodobnie będą większe. Choć na na pierwszy rzut oka się nie różnią, nie będę zmyślać, nie mam pewności co to za odmiana.
Mam jeszcze przepiękną rozpenicę o nazwie Moudry. Ale ona później kwitnie, w II połowie września. To ta za różową różą (akurat dziś nie zrobiłam jej przyzwoitego zdjęcia, więc kiepsko ją widać :

Natomiast anabelki wsadzałam wczesną wiosną: suche patyki, które przycięłam powtykałam w ziemię w lekko cienistym miejscu (np. za jakimś krzaczkiem). Potem już tylko podlewałam. Tydzień temu wykopałam i wysadziłam na przygotowane miejsce.
Ale w tym samym czasie w ten sam sposób próbowałam ukorzenić vanilla fraise i nie udało się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies