Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 20:38, 09 wrz 2013

Do góry
młodziutka rozplenica hameln
Lecę w kulki... 22:49, 08 wrz 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)

...oj szkoda, że nie wiedziałam wcześniej...miałam wczoraj w ręku jej sadzonkę i...
wyrzuciłam....zastanawiałam się czy jej nie posadzić do doniczki...ale potem fru..do worka z bio....
Postaram się jakąś wytargać to podeślę Ci...ale u mnie trudno wykopać....bo mam tkaninę...
Kupiłam ją bez nazwy...po prostu rozplenica

Aniu przed następnym wyrzuceniem sadzonki rozplenicy pomyśl o mnie plissss
Lecę w kulki... 22:41, 08 wrz 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
Ania donica wyszła cudnie!

małe pytanie odnośnie Twojej ulubionej rozplenicy: znasz jej nazwę? (właśnie na taką poluję)

pozdrawiam niedzielnie

...oj szkoda, że nie wiedziałam wcześniej...miałam wczoraj w ręku jej sadzonkę i...
wyrzuciłam....zastanawiałam się czy jej nie posadzić do doniczki...ale potem fru..do worka z bio....
Postaram się jakąś wytargać to podeślę Ci...ale u mnie trudno wykopać....bo mam tkaninę...
Kupiłam ją bez nazwy...po prostu rozplenica
Lecę w kulki... 00:22, 08 wrz 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Nasyciłam oczęta przepięknymi widokami pismo obrazkowe od 1 do 380 strony przepiękne.
Aniu to nic, że w ogrodzie nic nie zmieniasz, jak sama pisałaś roślinki tylko rosną, ale może właśnie dzięki temu jakieś nowe kadry się objawią wrzuć coś na pocieszenie.
Co w tym roku króluje na plaży perukowiec czy trawka ???

...mój chłop

Teraz poważnie....
Masz rację....kadry nowe się objawiają...tzn. nie mogę zrobić tych samych...bo zarosło
Na plaży w tym roku doszło do ''podziału dzielnicowego...''
Władzę sprawują.........
Perukowiec I zwany Olbrzymim...

Rozplenica II zwana Ulubioną...

oraz Hakuro III zwana Wariatką

Pozdrawiam Matyldo....
Pokażę nasz ogród 20:10, 07 wrz 2013

Do góry
Marto z Bartkiem do tej pory myślałam, że to rozplenica Hameln. Ale jesienią dokupiłam jeszcze o tej nazwie i są nieco inne, maja szersze liście, prawdopodobnie będą większe. Choć na na pierwszy rzut oka się nie różnią, nie będę zmyślać, nie mam pewności co to za odmiana.
Mam jeszcze przepiękną rozpenicę o nazwie Moudry. Ale ona później kwitnie, w II połowie września. To ta za różową różą (akurat dziś nie zrobiłam jej przyzwoitego zdjęcia, więc kiepsko ją widać :

Natomiast anabelki wsadzałam wczesną wiosną: suche patyki, które przycięłam powtykałam w ziemię w lekko cienistym miejscu (np. za jakimś krzaczkiem). Potem już tylko podlewałam. Tydzień temu wykopałam i wysadziłam na przygotowane miejsce.
Ale w tym samym czasie w ten sam sposób próbowałam ukorzenić vanilla fraise i nie udało się
Ogród do kwadratu 20:24, 06 wrz 2013

Do góry
Nareszcie mam chwilę - zatem zabieram się za odpowiedzi

Asiu - dzięki do kwadratu

Beatko - rozplenica przy tarasie jest najpiękniejszą z tych które mam. I zauważyłam, że potrzebują one sporo miejsca - niektóre mają około metra szerokości!!

Marzenko- przestraszyłam się gdy po wakacjach zobaczyłam buki. Ale na szczęście nie opadły wszystkie liście - mam więc nadzieję na przyszłoroczne piękne przyrosty

Monitko - mojego grujecznika również przypiekło - a rosnie u nas prawie trzy lata. Tegoroczne lato było potworne dla ogrodu...

MakKasiu - witam uśmiechem - miło mi że podoba Ci sie u nas w ogrodzie - to ciężka, ale bardzo satysfakcjonująca praca

Milenko - widziałam ścianę z miskantów u Ciebie - i nawet troszkę napisałam. To będzie wspaniały szpaler!!
Mnie również czeka przesadzanie miśków - może uda mi się w tym tygodniu? Teraz już nie boję się aż tak bardzo o buki... myślę, że dadzą radę - dzięki za pocieszenie

Marzenko - fotki już wstawiłam

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:30, 03 wrz 2013

Do góry
JoannA napisał(a)

Żeby tylko przezimowały Wiuniu Rozplenica Rubrum raczej spisana na straty ale wrzosy mają szansę.
Chociaż zimą 2011/2012 zmarzły mi doszczętnie wszystkie wrzosy, teraz próbuje odbudowac wrzosowisko
pozdrawiam serdecznie

Asiu a jaki koszt tej Rubrum bo mnie też mega przypadła do gustu, chętnię bym sobie taką zafundowała na dzień kobiet 2014 może
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:22, 03 wrz 2013

Do góry
wiunia napisał(a)

Cudne te roślinki, a jakie kolory!!!

Żeby tylko przezimowały Wiuniu Rozplenica Rubrum raczej spisana na straty ale wrzosy mają szansę.
Chociaż zimą 2011/2012 zmarzły mi doszczętnie wszystkie wrzosy, teraz próbuje odbudowac wrzosowisko
pozdrawiam serdecznie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:09, 03 wrz 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
wrzosy

rozplenica rubrum

Cudne te roślinki, a jakie kolory!!!
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:35, 03 wrz 2013

Do góry
grazyna napisał(a)

To ta czerwona ? Piękna ! Zimuje bez problemu ?

Joasiu przede wszystkim gratuluję 1 miejsca, cudowne uczucie być docenioną !

Grażynko, ta rozplenica nie zimuje w naszych warunkach, ale warto jest ją mieć w ogrodzie.
Bardzo dziękuję za gratulacje. Teraz to fajne uczucie, ale gdybyś wiedziała jakiego ja miałam stresa
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:28, 03 wrz 2013

Do góry
JoannA napisał(a)

rozplenica rubrum

To ta czerwona ? Piękna ! Zimuje bez problemu ?

Joasiu przede wszystkim gratuluję 1 miejsca, cudowne uczucie być docenioną !
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:47, 03 wrz 2013

Do góry
wrzosy

rozplenica rubrum
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:37, 03 wrz 2013

Do góry
Margarete napisał(a)

Poza tym rozplenice kupiłas - Moudry to jest ta nisak czy wyzsza bo słyszałam że sa niejako w 3 rozmiarach co do wysokości i rozłozystości.

Małgoś, mam 2 rozplenice Moudry, jedna jest bardziej rozłożysta, druga troszkę mniejsza i zwarta
Ta na 1 i 2 zdjęciu jest bardziej rozłożysta

Te 2 zdjęcia też rozplenica Moudry, bardziej zwarta (wyprostowana)
Mój ogród 19:22, 02 wrz 2013

Do góry
Rozplenica piękna ale u mnie mało miejsca ,musiałabym darń rwać
Mój ogród 18:52, 02 wrz 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Trawy wtedy zaczynały kwitnąć. Warto mieć je w ogrodzie. Jesienią one zdobią ogród chyba najbardziej.
Rozplenica wsadzona jesienią, jako nieduża kępka po prostu urosła jak szalona. Trzeba ją przenieść gdzieś indziej, bo się już tam nie mieści. Trawy u mnie czują się doskonale, więc muszę zwiększyć ich ilość.

Bardzo lubię te rudbekie, co roku nieodmiennie mnie zachwycają.

Rudbekie i trawy to wspaniały duet, bardzo mnie zachwyciły te zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie Bożenko.
Mój ogród 12:13, 02 wrz 2013

Do góry
a no właśnie przed chwilą byłam u ciebie ale ja zakręcona pięknie u ciebie i też trawkowo i kolorowo a ta rozplenica to hameln, bo też ją mam ale na razie młodziutka pewnie swą piękność pokaże w przyszłym roku, bardzo się rozrasta? bo tego też się boję.
Mój nowy stary ogród 09:52, 02 wrz 2013

Do góry
Wersja z trawkami.... głos za. może być też rozplenica...
A pod Przemyślem są różne formowane na nóżkach wielkie kule z żywotników i innych ... i tanio
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:46, 01 wrz 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)
I jeszcze pytanie o rozchodniki i rozplenicę.
Rozplenica jest posadzona przed rozchodnikami, czy między?
delikatnie przed ale na 'mijankę'
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:17, 01 wrz 2013

Do góry
I jeszcze pytanie o rozchodniki i rozplenicę.
Rozplenica jest posadzona przed rozchodnikami, czy między?
Mój ogród 21:07, 01 wrz 2013

Do góry
Trawy wtedy zaczynały kwitnąć. Warto mieć je w ogrodzie. Jesienią one zdobią ogród chyba najbardziej.

Rozplenica wsadzona jesienią, jako nieduża kępka po prostu urosła jak szalona. Trzeba ją przenieść gdzieś indziej, bo się już tam nie mieści. Trawy u mnie czują się doskonale, więc muszę zwiększyć ich ilość.

Bardzo lubię te rudbekie, co roku nieodmiennie mnie zachwycają.

Cynie w tym roku inna odmiana, ale też ładna.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies