Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogród Mirelli 22:45, 18 cze 2016

Do góry
Swietnie dojrzała Twoja rabata z szałwia.

A chorbę różana normalnie jakbym u siebie widziała
Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:33, 18 cze 2016

Do góry
zawitka napisał(a)

Dla Ewy-- szałwia Dep Blue dopiero zaczyna kwitnąć ale krzaczorek stabilniejszy ładny ma pokrój i kolor pałeczki jest ciemniejszy Zobaczę czy da się nasiona zebrać

Spore krzaczyska masz moja jeszcze, jeszcze. Jutro dostanie Florovit, to może przyspieszy...brak deszczu robi swoje.

Śliczna hortka.
Do raju daleko - u Ewy 19:10, 18 cze 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Widoczki super.dobrze kojarzę że przetaczniki kupowalas w zeszłym roku ? Nie łapią maczniaka ? Róża to Leonardo a z szałwii będziesz zadowolona,kwitnie praktycznie cały czas

Dobrze kojarzysz Kupowałam w ubiegłym roku. Niestety łapie mączniaka i nie wiem, czy oprysk wystarczy. A czy ta szałwia jednoroczna wysiewa się w ogrodzie sama? A jednak Leonardo
Kosolkowa Pasja 18:07, 18 cze 2016

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Moja kocimiętka też olbrzym, nie wiem czy ją chcę w obecnym miejscu, jedną już wydałam, chyba wolę szałwię... Jeszcze mi 9 zostało kocimiętek. Załamka.

Szałwia szałwią, jest super, też bardzo lubię, ale kocimiętka inną plamę daje

Sprzeczność w ogrodzie 16:47, 18 cze 2016

Do góry
Kupiłam dziś 2 donice na taras i na szybko coś wsadziłam, biała szałwia, żurawka i coś, no właśnie nie wiem co
Dla odmiany czas na zmiany... 16:40, 18 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)
takie tam

Pięknie
Czy to jest zwykła szałwia? Tniesz ją po przekwitnięciu? I do kiedy Ci kwitnie?
Ogród Mirelli 14:02, 18 cze 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

No i wcale się nie dziwie ,bo cudne jest...ta fioletowa to szałwia? ,musze ją zaprosic do siebie ślicznie wygląda

Tak, to szałwia odmiany Deep Blue
Ogród Mirelli 13:53, 18 cze 2016

Do góry
alis napisał(a)

Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie

Dziękuję Alicja
Mi też się bardzo podoba
Szkoda, że szałwia przekwita
Ogród Mirelli 13:52, 18 cze 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Mirellko ależ pięknie Róża belveder ma piękny ciepły kolor jak znajdę gdzieś w szkółce to sobie kupię a jak nie to zamówię na jesień przez neta. Artemis cudowny u mnie młodziak nawet pączków nie ma

Szałwia trawa i berberys super razem wyglądają tk trochę magicznie i lekko. Anabelki masz dorodne będzie co podziwiać.
(iryski wyślę w poniedziałek)

Miłej soboty. Pozdrawiam

Terenia tyle pięknych róż, że mnie już głowa boli od oglądania na wątkach. Jeszcze zajrzałam na stronę internetową szkółki róż i znowu z trzy sztuki wybrałam.

To dziwne, że Twoja Artemis nie ma pączków. Ja sadziłam wiosną i ładnie się zapowiada tzn.sporo będzie kwiatów

Szałwia zaczyna przekwitać, staram się ją jeszcze obfocić

Annabell ciągle chorują, żal mi ich. Cieniutkie mają te gałązki. Wiem, że w przyszłym roku będą lepsze

Za iryski dziękuję

Również życzę miłej soboty
Ogród Mirelli 12:11, 18 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Obecnie to miejsce na rabacie najbardziej mi się podoba

No i wcale się nie dziwie ,bo cudne jest...ta fioletowa to szałwia? ,musze ją zaprosic do siebie ślicznie wygląda
Ogród Mirelli 10:10, 18 cze 2016

Do góry
Mirellko ależ pięknie Róża belveder ma piękny ciepły kolor jak znajdę gdzieś w szkółce to sobie kupię a jak nie to zamówię na jesień przez neta. Artemis cudowny u mnie młodziak nawet pączków nie ma

Szałwia trawa i berberys super razem wyglądają tk trochę magicznie i lekko. Anabelki masz dorodne będzie co podziwiać.
(iryski wyślę w poniedziałek)

Miłej soboty. Pozdrawiam
Gdzieś wśród łąk 09:51, 18 cze 2016

Do góry
Laguna w przywrotnikach

Szałwia i Dalie

Kolorowy ogród na piasku 09:05, 18 cze 2016

Do góry
viva napisał(a)
Kochani, dziękuję za pamięć i troskę
Większych kłopotów nie mam, totalny brak czasu. Może wkrótce się to zmieni

Aniu, foch mam sama na siebie

Ogród kwitnie

To zdjęcie to był przedsmak reszty widoków
a jaka to róża po prawej -uwielbiam ten kolor.

Piękny spektakl różanySłów brakuje, miałabym ochotę pospacerować u Ciebie w realu w zeszłym miesiącu u Bogdzi jak w ogrodzie botanicznym teraz u Ciebie ta zapchajdziurę szałwia i kocimiętka są i tak bombowe.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:00, 18 cze 2016

Do góry

Dla Ewy-- szałwia Dep Blue dopiero zaczyna kwitnąć ale krzaczorek stabilniejszy ładny ma pokrój i kolor pałeczki jest ciemniejszy Zobaczę czy da się nasiona zebrać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:27, 18 cze 2016

Do góry
Gosiu nie wiem czy mi uwierzysz, ale o dziwo moje byliny mają miejsce i nie narastają jedna na drugą, jesienne rozluźnienie w kilku miejscach wyszło na dobre. Tylko kocimiętka zakryła całkowicie jedną różę, a szałwia nieplanowanie panoszy się na Tereskach Chociaż gdyby rozplenice przeżyły i miskanty mogłoby być deczko ciasno

Aniu wpadnę dzisiaj

Mateusz może dlatego, że czasem padam na kolana przy jej pielęgnacji i by powąchać róże bo jeszcze niskie są

Sebek ja etap taczkowy mam już za sobą, wiec mnie to nie ominęło spokojnie teraz wyrywam już małe chwaściki, więc idzie na wiaderka

Marzenko dzieło przypadku, ale nie powiem też mi się podoba
Ogród pod sosnami 06:08, 18 cze 2016

Do góry
Little Lime wydają mi się chyba za niskie do gracków. Te małe limki chyba max. 1 m mają a gracki ok dwóch metrów. Może tymi limkami i rozchodnikami dopełnić łuk z tufciakami. Do gracków dokupiłabym wyższe odmiany hortek. Polar Bear bardzo mnie się podoba. Białe jeżówki i brązowe trawy plus do tego szałwia, przetaczniki to mi się podoba.
Fajnie, że coś narysujesz będzie łatwiej.
A w ogóle to teraz masz tyle miejsca, że pewnie niejedną roślinę jeszcze dokupisz na tę rabatę. Przemyśl sobie na spokojnie różne warianty. U mnie trzy lata trwało, zanim wpadłam na tak proste rozwiązanie, że moja rzeźba musi być w trawach. A czego ja tam nie wymyślałam. Koncepcji było multum, ale ciągle czułam, że to nie to. I bałagan wokół rzeźby trwał i wkurzał mnie nieustająco. I dopiero teraz olśnienie trawkowe na mnie spłynęło.
Tak więc nie spiesz się, powoli sobie to poukładasz.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:36, 17 cze 2016

Do góry
Szałwia cd

Wschodnia część południowej rabaty. Malinowy chruśniak. Za nim powstaje mur oporowy sąsiada. Pęcherznice na tle ognika.

Czekam z niecierpliwością na hortensje.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:26, 17 cze 2016

Do góry
I takie tam

lawenda

jaśminowiec

Szałwia omszona w różnych konfiguracjach

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:04, 17 cze 2016

Do góry
symulacja wiaderkowa:

duże wiaderka - póki co serby,
a w tym jakby największym prostokącie:
mniejsze wiaderka - miskant ML
potem trzy trzmieliny na pniu ewentualnie miłorzęby)
a pod nimi szałwia omszona z seslerią jesienną?!?!?!?!
Hirutkowy raj:)) 17:40, 17 cze 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)

śliczna Krysiu ta szałwia, co co za odmiana?

Ula to ‘Compacta Deep Blue’ - Szałwia omszona kupiona u Finki,zbiore nasiona to Ci wysle.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies