Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Ewa777 19:01, 06 lip 2016

Jak u Ciebie z pogodą? Lepiej trochę? U mnie wczoraj było pięknie, a dziś cały dzień pada.
Anda 19:07, 06 lip 2016

Ewa777 napisał(a)
Jak u Ciebie z pogodą? Lepiej trochę? U mnie wczoraj było pięknie, a dziś cały dzień pada.

Dzisiaj nie padało, ale jest chłodno. Tylko jak słońce zaświeci to cieplej. Pogoda majowa można powiedzieć Ty przynamniej nie musisz dziś podlewać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 22:35, 06 lip 2016

Anda napisał(a)

Po deszczu to prawie każda róża o pełnych kwiatach źle wyglada. Sklejają się zewnętrzne płatki. Ja je rozklejam palcami, jesli mam dostęp. To nie jest trudne. Raczej relaksujące mini tai chi
U mnie kwitnie aż do jesieni. Kwitnieniem można trochę pokierować, obcinając pare pędów z pączkami. Te pędy zakwitną, gdy pierwsze kwiaty przekwitną. Im niżej obetniesz pęd po pierwszym kwitnieniu, tym dłużej będziesz czekała na następne kwitnienie.
Ma dużo kolców. Moja nie niszczy innych roślin, bo się na nich nie pokłada. Jest dość sztywna. Nie polecam zamykania w poręczach, bo liście nie bedą dobrze schły po deszczach.
Daj jej lepiej 3 sezony

Ok dzięki Ewa i za tą i poprzednią odpowiedź.
margaretka3 10:07, 07 lip 2016

Anda napisał(a)
Moja ostatnia szałwia muszkatołowa, której nasionka dostałam od Gosi z Widokiem na Lanckoronę. Resztę zeżarły ślimaki

Chryzantemki Ci ładnie rosną A szałwię to chyba musisz otoczyć jakimś murem warownym Zdjęcia wszystkie pooglądałam, zachwycając się nimi i pięknym kwieciem, a różami w szczególności
amelia_b 10:19, 07 lip 2016

Anda napisał(a)

Amelko, przepraszam i dziękuję
He he buziaki
amelia_b 10:19, 07 lip 2016

Anda napisał(a)

Amelko, przepraszam i dziękuję
He he buziaki
malkul 10:38, 07 lip 2016

Anda napisał(a)

Gosiu, ożankę polecam. Widziałam ją jeszcze u Margarete.

a am jakieś wady?
anna_t 10:39, 07 lip 2016

macham
Anda 10:54, 07 lip 2016

margaretka3 napisał(a)

Chryzantemki Ci ładnie rosną A szałwię to chyba musisz otoczyć jakimś murem warownym Zdjęcia wszystkie pooglądałam, zachwycając się nimi i pięknym kwieciem, a różami w szczególności

Fajnie, że wpadłaś Mur warowny już jest zrobiony z kocimiętki i jeżowek. Może dlatego do tej pory przeżyły. Te zjedzone były w innym miejscu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:55, 07 lip 2016

malkul napisał(a)

a am jakieś wady?

Na razie nie, ale sadzilam wiosną, wiec jeszcze nie wiem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies