Jak u Ciebie z pogodą? Lepiej trochę? U mnie wczoraj było pięknie, a dziś cały dzień pada.
Po deszczu to prawie każda róża o pełnych kwiatach źle wyglada. Sklejają się zewnętrzne płatki. Ja je rozklejam palcami, jesli mam dostęp. To nie jest trudne. Raczej relaksujące mini tai chi U mnie kwitnie aż do jesieni. Kwitnieniem można trochę pokierować, obcinając pare pędów z pączkami. Te pędy zakwitną, gdy pierwsze kwiaty przekwitną. Im niżej obetniesz pęd po pierwszym kwitnieniu, tym dłużej będziesz czekała na następne kwitnienie. Ma dużo kolców. Moja nie niszczy innych roślin, bo się na nich nie pokłada. Jest dość sztywna. Nie polecam zamykania w poręczach, bo liście nie bedą dobrze schły po deszczach. Daj jej lepiej 3 sezony
Moja ostatnia szałwia muszkatołowa, której nasionka dostałam od Gosi z Widokiem na Lanckoronę. Resztę zeżarły ślimaki
Amelko, przepraszam i dziękuję
Gosiu, ożankę polecam. Widziałam ją jeszcze u Margarete.
Chryzantemki Ci ładnie rosną A szałwię to chyba musisz otoczyć jakimś murem warownym Zdjęcia wszystkie pooglądałam, zachwycając się nimi i pięknym kwieciem, a różami w szczególności
a am jakieś wady?