Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 19:27, 06 lip 2016

jankosia napisał(a)
Ania, dzięki za wczoraj. Dopiero przed dwudziestą drugą przejeżdżałam obok tej szkółki - nawet przez siatkę bym nie podejrzała, masakra
Ja nie mam przegorzanu ale ostatnio nawet chciałam kupić na rynku bo mój bylinowy pan miał ale 10 złotych za sadzonkę to uznałam że przesadza Fajna roślina, widzę że w fajną stronę idziesz. Na kocimiętkę się nie obrazisz, do sierpnia to na sto procent zakwitnie- znam ją doskonale Powiem ci że po drugim kwitnieniu zetniesz mniej niż po pierwszym i jeszcze przez mrozami zakwitnie trzeci raz W zeszłym roku żałowałam bo była taka jesień że można było ściąć ją po drugim kwitnieniu normalnie na krótko i zakwitła by całą sobą trzeci raz- ale tego nie przewidzisz I kwitła tylko na krótkopędach Będzie pani z niej zadowolona. Też dzieliłam parę dni temu i już się formują ładne kopułki I u ciebie wyjdzie na ludzi
Ania, a gdzie ty korę kupujesz? Ten facio niedaleko stacji i Kulasa ma po 8 zl za worek. Brałam tam ostatnio- fajnie ubita w te worki więc się opyla, bo czasami worek niby 80 litrów a luzu tam tule że głowa mała U niego brałaś? A ja też uważam że kompost ładniejszy od kory. Wszystko ładniejsze od kory- ona mi się kojarzy ze wczesnymi latami dziewięćdziesiątymi I takimi rabatami z iglaczkami Jest ok, ale do ogrodów leśnych ale na różankę to tak se. Najbardziej podoba mi się ściółka z tak zwanego wszystkiego: że i wysuszone chwasty, pędy roślin, gałązki drzew i kora do tego. Ale to kurczę fajnie wygląda jak przesuszone przejdzie przez rozdrabniarkę a ja się jeszcze nie dorobiłam :'(

Ja lubie twoje eleboraty
Nie ma sprawy Monika, daleko nie mam moge Ci czasem podjechac cos zobaczyc a do Ciepluchy to nawet spacer wozkim bym miala wiec luzik
Kory nie kupowalam u nich bo jeszcze ich nie bylo ale jak ladna i 8zl\80l to wedlug mnie bardzo dobra cena. Ja drozsza mialam..
anna_t 19:28, 06 lip 2016

AgataP napisał(a)

wystarczy gdybyś dopisała owsica "roślina" miałabyś odpowiedź
anna_t 19:37, 06 lip 2016

jankosia napisał(a)

Normalnie mamy o czym pogadać w sobotę Toż to nie dość że moje klimaty to jeszcze pracuję nad czymś i mam moc inspiracji dla ciebie Daj mi maila na priv to ci prześlę trochę obrazów Perovskią dzieliłam się w tym roku bo wszystkie patyczki się ukorzeniły. Wydmuchrzycę mogę ci dać ale chyba w podwójnej donicy musiałaby rosnąć żeby nie uciec. Albo w kręgu betonowym. Kiedyś rozsadziła mi wiadro w którym rosła - zastanów się dobrze. Ta bylica jest super i mam ją zaplanowaną pod topolą białą jak ogarnę kupę piachu stamtąd - mega ekspansywna. Jest inny gatunek bylicy o szarych liściach i nie myślę tu o piołunie tylko taka grzeczniejsza Szałwia srebrzysta fsjna, włochata ale ons chyba deuletnia wiesz? Do zestawu dodałabym mikołajka, goździki i to niskie co się zwie oślim uchem... teraz nie pamiętam nazwy. No i przetacznik siwy koniecznie. I jakieś drzewko. Oliwnik?

Super
To wydmuchrzyce mi wez jak mozesz. A perovski cos ci zostalo??
Ta szalwie ma zeta musze ja podpytac ale chyba i tak warto
Wygoglalam srebrzysty oliwnik waskolistny, chyba o tym myslisz? Idealny,spelnia kryteria ale co zamiast bylicy wysokie pietro?
Oj pogadamy w sobote
anna_t 19:41, 06 lip 2016

Margarete napisał(a)

To jeszcze santolina ( jak w Jurajskim Ogrodzie ) albo czysciec wełnisty jako wypełnienie najniższego pietra na takiej rabacie
Malgosiu czysciec jak najbardziej ale podejrzalam santoline i te zolte kwiatki troche nie teges....
anna_t 19:45, 06 lip 2016

Margarete napisał(a)
Przegorzanu nie mam, a czym jeszcze innym mogłabym cie poczestowac ? Piszz, czego szukasz, po to tu jestesmy żeby sie wymieniac ne tylko doswiadczeniami Aniu.
ale Ty jestes dobra dusza Malgosia wiesz..? W realu takich ludzi nie spotykam a dzieki forum mam Ciebie
Z listy na ta rabate mam tylko lawende, reszte powoli bede zbierac
anna_t 19:48, 06 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Też nie mam przegorzanu , mam werbenę której jeszcze nie zdażyłam posadzic.Chcesz?

Bozenko MalaMi dala mi 2werbeny, nie bede Cie ograbiac jeszcze posadzisz a ja poczekam do przyszlego roku, sie wysieje
Makao_J 23:00, 06 lip 2016

AgataP napisał(a)

wystarczy gdybyś dopisała owsica "roślina" miałabyś odpowiedź

Dokładniej to owsiczka wiecznie zielona (pod taką nazwą kupowałam swoją) albo bardziej powszechna nazwa owies wiecznie zielony.
Filemon24 09:00, 07 lip 2016

anna_t napisał(a)

pokaż potem

pokażę zamówiłam jeszcze sobie trzy jeżówki meteor yellow - jestem ich bardzo ciekawa niby już tyle roślin w tym roku kupiłam a ciągle nie mogę zapełnić rabat..... masakra
anna_t 09:45, 07 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Dokładniej to owsiczka wiecznie zielona (pod taką nazwą kupowałam swoją) albo bardziej powszechna nazwa owies wiecznie zielony.

oooo widzisz i jestem w domu piekny jest! jak z zimowaniem?
anna_t 09:47, 07 lip 2016

Filemon24 napisał(a)

pokażę zamówiłam jeszcze sobie trzy jeżówki meteor yellow - jestem ich bardzo ciekawa niby już tyle roślin w tym roku kupiłam a ciągle nie mogę zapełnić rabat..... masakra

tak z 2-3 sezony trzeby chyba na efekt poczekać