Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką 09:32, 18 wrz 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Teraz juz wiem, ze to cynie ale ten mały wymiata coraz fajniejszy

Cynie są super, szkoda, że jednoroczne tylko

Z Figiem nie mogę spokojnie przejść na spacerze...same zachwyty i miziania
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:28, 18 wrz 2014

Do góry
Ręce mi opadają! Jak się pozbyć tych chwaściorów,nic trzeba po prostu wziąść się do roboty a nie jak ta panienka stać i marzyć....

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:27, 18 wrz 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:27, 18 wrz 2014

Do góry
Białe narcyzy Obdam poszły między róże i lawendy

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:27, 18 wrz 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)

W sklepach internetowych ale czasami zdarzały się też pomyłki
a to Honka Supraise
Kondziowy ogrod cz II 09:27, 18 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Kondziu Ty wiesz, że ja dopiero dzisiaj obejrzalam Twój Poczdam nie wiem jak mnie to ominęło? ale już oki piękny ogród i dobrze by było jak Gabrysia radzi w ogrodach świata wstawić zdjęcia, będzie można tam wracać dużo zauważyłam tam kwiatków z moich ogrodów no i zakupy imponujące, bardzo dużo wysokich bylin nakupowałeś choćby rudbekie jedna to chyba ma z 2 m bo miałam ja w rajskim i occidentallis Black Beauty też wysoka ale fajne wszystkie roślinki, a Larissę podsadź bodziszkiem korzeniastym, który kupiłeś ładny dywan tworzy pozdrówka
pozdrawiam Andrzeja, fajnie za modela robił
Aniu ale sa w ogrodach swiata wysokie byliny bo takich poczebowalismy na tyły rabat bylinowych a w Polsce mało takich jest a w Krakowie to juz wogule ceny nie były wysokie wiec nakupilismy troche tego hi hi hi no ktoś musiał robic zdjecia hi hi hi
Ogród z tatarakiem w tle 09:26, 18 wrz 2014

Do góry
MalgosiaR napisał(a)

Hej, hej Kasiu, przyszło mi do głowy gdybyś rabatę lekko podprostowała tak żeby linia była równoległa do lini z kulami bukszpanowymi - taką wydłużoną łezkę zrobić lub zupełnie prostokąt, lub taki zdecydowany trójkąt różnoboczny w środek dać 3 stożki z bukszpanu lub cisa w formie szachownicy czyli dwa cofnięte do tyłu, a pomiędzy trawki ML tak żeby wystawały jakby z pleców tych stożków,w nogi mogłyby pasować żurawki marmolaki te jasno zielone chyba lime marmolade lub barony mogłyby zostać jako mocniejsze akcenty kolorystyczne ale wtedy "przepleść je jakby pomiędzy stożkami. Co Ty na to? Miałabyś wtedy nawiązanie do kul bukszpanowych jeśli stożki bukszpanowe...macham z pozdrowieniami i mam nadzieję że maluch ma się lepiej

Gosiu dziękuje Ci za świetny pomysł. Muszę to sobie narysować i zobaczyć jak by wyglądało. a może Ty mi skrobniesz swoja wizję na tym ujęciu rabaty z góry?

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:25, 18 wrz 2014

Do góry
Zaczęłam już akcję sadzenia cebul. Może trochę za wcześnie, ale już nie mogłam się doczekać, a poza tym , kiedyś miałam tak, że zwlekałam z sadzeniem cebul, aż w końcu zaczęły mi pleśnieć, więc tym razem nie chciałam ryzykować.

Czosnki poszły między hortensje Pinki Winki
Ogród z tatarakiem w tle 09:25, 18 wrz 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
A ja, szczerze, nie widzę tam żadnego ronda, tylko poszerzone i pięknie obsadzone rabaty naokoło... rabata z kulami poszerzona i dorzucone albo jakieś trawy, albo zrobione wyższe piętro.
Wiąz Camperdowni niestety ma tendencje do bawełnicy wiązowej (mam i wiąza i czasami bawełnicę, a wiąz ma sperforowane liście....), brzoza youngi... pokraczna z czasem i pnia nie widać... Jeśli w rondzie posadzisz drzewo to zasłonisz sobie wszystko co poza... to po co tam robić rabatę? Jeśli chcesz drzewo to bliżej żywopłotu i bardziej w rogu...będziesz widziała i drzewo i rabaty

Toszka ja też mam dylemat odnośnie tego miejsca.
Chciałam na przodzie domu stworzyć bardziej formalny ogród, dlatego zdecydowałam się na to moje rondo. Chciałam również, zeby nawiązywało do tego miejsca

a może po prostu dać tam róze w obwódce z bukszpanu?

Popatrz z góry na ogródek- jak byś poprowadziła linie rabat?

Odnośnie rabaty z kulkami bukszpanowymi to w przyszłym roku ją poszerze i chce dać tam dalej pas hortek limek z rozchodnikami. Posadziłam tez 3 sliwy dzieciece.

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:18, 18 wrz 2014

Do góry
Moje zaległe fotki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:16, 18 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Czekamy sobie teraz cieprpliwie na Maję. Wszystkie topiary tak urosły, trawy są tak zwiewne a białe byliny dodają niesamowitego uroku ogrodowi

Co się stało kwiatom ... 09:10, 18 wrz 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

podpowiem
Za gratki dziękuję.

google nie szuka po obrazkach więc może więcej podpowiedzi

Mirella napisał(a)

Uważam że dzień bez książki to dzień stracony, uwielbiam czytać, a zapach książek dla mnie jest bezcenny.

szkoda tylko, że dobra ma 24h i nie na wszystko jest czas ;/ ale w naszym klimacie jest zima i jesień więc w sam raz nie tylko na plany ogrodowe ale i podróże książkowe

zakupy fajne i czekamy na wiosenny pokaz
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:10, 18 wrz 2014

Do góry
Kochane koleżanki nie było mnie troszeczkę-jak to na wakacjach dałam na luz i troszeczkę zaszalelismy z M Był wypad nad Solinę gdzie intensywnie przygotowywałam się fizycznie i psychicznie do zabiegu laparaskopowego woreczka żółciowego Psychicznie przygotowanie wyglądało tak

a fizyczne wyglądało tak

Potem przygotowania do zabiegu przeniosłam na tereny Krasiczyna gdzie były tańce,hulanki i swawola

I po takim perfekcyjnym przygotowaniu zabieg udał sie znakomicie i w doskonałym nastroju kontynuuje rehabilitacje między innymi w ogrodku gdzie jest multum chwaściorów z ktorymi w końcu muszę wygrać

To był skrót wydarzeń

Aniu-dzięki za miłe słowa,mam nadzieję że może kiedyś razem posiedzimy na tej ławeczce
sącząc kawusie

Grażynka cieszę się z Twoich odwiedzin Twoje dobre słowa spelniły się-u nas prawie cały czas letnia,piękna pogoda
Pozdrawiam serdecznie

Iwonka ja też dobrze sie czuję w swoim ogrodku,tylko muszę wygrać z chwaściorami ktore są u mnie wszechobecne.

Ada-Twoje słowa podniosły mnie na duchu,miło mi bardzo że do mnie zajrzałaś i zapraszam częściej-tylko szkoda że Ty nie masz wątku...ale pewnie wkrotce się to zmieni...

Grazynka jak miło że mnie odwiedziłaś,samo mi się usmiecha do Ciebie i bardzo też mocno i zamaszyście macham i macham

Reniu-jesteś wspaniała-zmobilizowałaś mnie do nadrobienia zaległości-dzięki baaardzo i serdecznie pozdrawiam
Dedykacja dla Ciebie

Ogrodowe przygody 08:56, 18 wrz 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)

jeśli bukszpany mają 1 m to może być ich nie widać moje miały tak max 80 cm
tym bardziej, że już na początku nie załapią się na światło.
Rzeczywiście je lepiej sadzić za czymś lub w trawi, bo liście już prawie na początku zasychają

Dziękuję tak zrobię
śliczne zakupy, ale będą fenomenalne fotki wiosną
Miłego.
Zakochana w ogrodach 08:56, 18 wrz 2014

Do góry
Zakochana w ogrodach 08:54, 18 wrz 2014

Do góry
Zakochana w ogrodach 08:51, 18 wrz 2014

Do góry
Zakochana w ogrodach 08:48, 18 wrz 2014

Do góry
Zakochana w ogrodach 08:46, 18 wrz 2014

Do góry
Nasz przydomowy ogródek 08:44, 18 wrz 2014

Do góry
Boguś jeszcze raz gratuluję trawnika i pięknego niespotykanego ogrodu.

Irenko - wąchałem rozchodniki ale o 6 rano kiedy jeszcze pszczółki śpią. Później nie da rady.Pachną ale nie tak bardzo jak np. piwonia drzewiasta czy niektóre róże aż nawet hortensja lm.

Za chwilę jadę po receptę na następne 3 miesiące. Bez pigułek ani rusz. Ale takie pigułki jak poniżej też swoje robią.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies