Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

Agania 16:31, 22 lis 2014

Pyszna kuchnia u Ciebie nie tylko kulinarna....... kalina, a raczej jej pierwszy pąk kwiatowy super ci zapozował

Zrobiłaś mi wielką ochotę na placuszki cukiniowe z fetą, ale nie mogiem odszukać przepisu?

Piękne zawilce wyczarowałaś, wyglądają jak kotki maskotki
Mala_Mi 17:02, 22 lis 2014

WilczaGora napisał(a)
Kalina koralowa / Viburnum opulus "Compactum"

zachwycam się nią nieustająco
...bo ona jest niesamowita...na samym blogu popełniłam już kilka postów na jej temat...

często polecam ją znajomym, poszukującym ogrodowych "perełek"

...bo jak nie szaleć za kaliną , która od wiosny zachwyca pięknymi, pachnącymi białymi, baldachowatymi kwiatami, do których lgną owady...

...bo jak nie czekać na setki błyszczących, czerwonych kuleczek, które wbrew informacjom podawanym w różnych źródłach (ostatnio w Mai), zdecydowanie przysmakiem ptaków.
Owocami kaliny zajadają się w Wilczej kwiczoły i kosy. A bażanty wręcz za nimi szaleją. Przelatują prze ogrodzenie tak długo, aż krzaki kalin nie opustoszeją całkowicie.

i na koniec....bardzo nieobiektywny argument

...bo połyskujące w słońcu czerwone owoce, pozwalają sobie zrobić bardzo malownicze zdjęcia...

img ]

Telewizja się myli też.... bo nei napiszę sloganu, że telewizja kłamie

Brakowało mi ostatnio twoich fotek na FB (mogłam przegapić) to przywlokłam sie na wątek Cudne korale.. i bardzo praktyczne...dla duszy i dla ciała
WilczaGora 17:14, 22 lis 2014

zawitka napisał(a)
Ewcia toś mnie pocieszyła z tą szałwią szarą ale okryję ją i jestem taka cwana że mam w domu 2 doniczki z maluchami ha ha zobaczę jak się przetrzymają Buziole posyłam

ja mam "zimny ogród" ... wiatry, przymrozki potrafią zniszczyć najwytrwalszego zawodnika ... może Tobie się uda
WilczaGora 17:19, 22 lis 2014

Agania napisał(a)
Pyszna kuchnia u Ciebie nie tylko kulinarna....... kalina, a raczej jej pierwszy pąk kwiatowy super ci zapozował

Zrobiłaś mi wielką ochotę na placuszki cukiniowe z fetą, ale nie mogiem odszukać przepisu?

Piękne zawilce wyczarowałaś, wyglądają jak kotki maskotki

jesienno/zimowa stołówka dla ptaków w Wilczej już otwarta !!!
zapraszam wszystkie ptaszki z okolicy

przepis na placuszki tez już jest ...
piekłam dla gości, a potem od razu wyjechałam...nie miałam czasu wstawić ...
...ostatnio z wszystkim jestem opóźniona

kalina ... mam nadzieje, ze się rozkręci i pokaże więcej
a zawilce-białe truskawki oczarowały i mnie
WilczaGora 17:22, 22 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

Telewizja się myli też.... bo nei napiszę sloganu, że telewizja kłamie

Brakowało mi ostatnio twoich fotek na FB (mogłam przegapić) to przywlokłam sie na wątek Cudne korale.. i bardzo praktyczne...dla duszy i dla ciała

nie mogłam tego przepuścić, bo mnie zdenerwowało zdanie "owoców kaliny ptaki nie jedza ...

nie było mnie znów przez tyle dni...nie było czasu na nic...ani na O. ani na FB, ani na kuku ryku
WilczaGora 17:48, 22 lis 2014

takich miałam gości w ogrodzie...

taki mały...Bogatka (Parus major)

...i taki duży Sójka (Garrulus glandarius)

elzbieta_g 18:06, 22 lis 2014

i ten mały i ten duży ...śliczny gośćszybko wieść o otwartej stołówce się roznosi
pozdrawiam zabieganą Wilczycę
Gardener27 18:07, 22 lis 2014

Ornitolog ze mnie żaden ale ten większy wydaje mi się bardziej sympatyczny Muszę pomyśleć o moich skrzydlastych przyjaciołach i zrobić im karmnik bo wstyd się przyznać ale nie mam ani jednego

Pozdrawiam
WilczaGora 18:12, 22 lis 2014

było tez pierwsze w sezonie "posiedzenie Zarządu" dla stołówki w Wilczej

Viola 18:46, 22 lis 2014

Cudne fotki strzeliłaś i jak fajnie upolowałaś te ptaszki ! Ale na zasługę zasługuje też karmnik Jaki profesjonalny ? Kupiony czy sama takie dzieło zmajstrowałaś?