Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:51, 16 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No i się narobiło! Krytyka boli, a prawda? Gdzieś leży po środku.

Dlatego staram się robić swój ogród tak jak umiem, potrafię, i lubię.
A że niewiele umiem, jeszcze mniej potrafię, to zostaje mi lubienie tego co mam.
Korekty zawsze są -czasami w dobrą, a czasami w złą stronę, ale pretensje mam tylko do siebie.
A ogród, z każdym nowym sezonem ma w prezencie coś nowego. Jeżeli mnie stać na jedną roślinkę - jest tylko jedna. A jeżeli dostanę w prezencie jeszcze coś od rodziny, czy przyjaciół- cieszę się jakby mi kto wór pieniędzy podarował.
Bo to jest ogródek nie Danusi, Kasi, Ewy, czy Edytki tylko mój, Hanusi.
/imiona przypadkowe/. Oprócz mojego.

Pozdrawiam.

Haniu, za to Cię kocham. Nie poddajesz się modzie i innym trendom. Ja tez wychodzę z założenia, że ogród ma być mój. A Twój ma specyficzny klimat. Twoja ręka jest czarodziejką, bo wszystkie otrzymane od Ciebie roślinki rosną u mnie.
Ja już grzybobranie chwilowo zawiesiłam. Teraz trzeba zająć się ogrodem. Nie nadążam z tymi moimi hektarami. Ale przecież ogród to nie muzeum i wciąż toczy się tam zycie.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanych wypadów na grzyby.
Ogród do odświeżenia 20:48, 16 wrz 2014

Do góry
Panorama, chciałam zrobić tak, żeby było widać w miarę wszystko....

Tutaj z tarasu

i z trawnika

po kolei od lewej do prawej...taras do remontu....nie patrzymy

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:46, 16 wrz 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ta mi sie podoba piekna ...

To William Shakespeare sadzony w czerwcu, mocno przypalany w upały, przesadzony w lekki cien, zżarty przez plamistośc a teraz postanowił zakwitnac i ma kolejne pąki za rok mam nadzieję na szał!
Ogród w budowie - nieustającej 20:40, 16 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zostawiam pozdrowienia i żółtą dalię. Jeżeli się podoba może być Twoja. Bo coś mi wróbelki ćwierkały, że żółtą daliową chcesz robić.

[]

Haneczko, nie tyle daliową rabatę, co ognistą - żółto-pomarańczowo- czerwoną, a dalie mają być na niej królowymi drugiej połowy lata.
Jeżeli Twoja nie zwiesza w dół kwiatów, ma sztywne łodygi i nie jest strasznie wysoka, to biorę z pocałowaniem ręki. Mogę się odwdzięczyć podobnymi w pokroju bordowymi z zimnym odcieniem fioletu, albo tymi czarnymi.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:38, 16 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Madżenn, a czy Princess nie jest za bardzo samotna w swoim różu tutaj? Czy proporcje kolorystyczne między różami, między bladym różem a mocno różowym są zachowane? Czy jedna róża nie zasłania drugiej?

To 2 aspekty tutaj do przeanalizowania.

Róże przesadź, jak zadecydujesz, teraz na jesieni nic jej nie będzie, odbuduje się do wiosny/lata.

Ta rabata jest cała złozona z bladych roż po prawej. Na dodtek obok Red Leonardo posadziłam Mme Knorr i to chyba był bład. Całośc rabty. Tu lekko mprzekwitające baldawce

Trytom już nie ma , zwolnily miejsce różom

Na tej rabacie rosna moje balde NN, które uwielbiam. Zdjęcia przekłamują kolory. Lubię ten kontrast monardy i baldych róż
Ogród w budowie - nieustającej 20:36, 16 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia z ogrodu Gertrudy J.Kiedyś wstawiłam u siebie zdjecie czekoladowego wilczomlecza od Ciebie ale chyba nie widziałas więc wstawiam u Ciebie.Ma juz na pewno ze 30 cm.

Dzięki za prezent, Bożenko. U mnie on bardziej zielony, tylko na końcach brązowy, bo rośnie między hortensjami.
Ten wilczomlecz ma duże przyrosty, będzie z niego pociecha.
Ogród piękny mieć... 20:31, 16 wrz 2014

Do góry
nie poddaje się, może jednak uda mi sie współnie z wami coś stworzyc.
Oto wejscie do domu.. (widziane z góry)
lawenda się rozrosła, musze wysadzic bukszpany i róże.. ale co tam posadzic zeby było elegancko?
Miejsko & sielsko 20:29, 16 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ale czad. Piękne kolory
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:26, 16 wrz 2014

Do góry
Ten obraz też jest wyjątkowy

Inwersa sam w sobie jest już piękny, pilnuj go i trzymaj w ryzach, bo ja swojego zaprzepaściłam, nie mogę go pokazać...bo sadzę wszystko za gęsto ...o tym też poczytaj....bo zamiast pięknej ekspozycji piękna możesz to zatracić, tak jak ja.
Ogródek Iwony 20:20, 16 wrz 2014

Do góry
I z drugiej strony patrząc:
Maj 2014:

Wrzesień 2014
Siedlisko na Podlasiu 20:16, 16 wrz 2014

Do góry

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:16, 16 wrz 2014

Do góry
Wiesz Renatko co ja widzę w zdjęciu

korę tak piękną, grubą, której jeszcze nie można nazwać starodrzewm, ale już prawie można....jak popatrzysz to te drzewa robią efekt na twojej rabacie..nie wiem co chcesz wycinać, jak dla mnie to skarby , sama chciałabym takie mieć w ogrodzie....masz za siatką, to co widzi mój sąsiad u mnie, tylko trochę gęściej, ty masz ładnieejszy widok wiesz byłabym szczęśliwa, że to nie są thuje

Jak dla mnie widok stworzony przez naturę jest boski
Ogródek Anity 20:15, 16 wrz 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Te Limki sadziłam wiosną , ale miały po kilka ładnych gałązek....

Tamta 4 letnia miała 3-4 jak sadziłam

Wyprawę na bieżaco oglądałam i banana miałam na ryjoku wg teminologii Małej Mi

A jak ten szpaler limek zobaczyłam z żurawkami to najpierw sie zachywciłam.... A potem.... Strach pisac.... Pomyślałam, że niezłą stołówkę opuchlakom urządzilaś.... Wybacz ale rok temu zżarły mi zurawki a wt ym zabrały się za limelight....
Makowo na Kociewiu 20:14, 16 wrz 2014

Do góry
Gospel znowu mnie powalił na kolana

i Ascot

Ogród do odświeżenia 20:14, 16 wrz 2014

Do góry
I kilka fotek...po dzisiejszej pracy, pogoda super do odpoczynku i pracy w ogrodzie...mogłam się przy pieleniu wyciszyć....trochę kręgosłup boli, ale za to jaka satysfakcja, jak się później widzi efekty

Tak dla przypomnienia

20.04.2013

oraz

16.09.2014

Ogródek Iwony 20:08, 16 wrz 2014

Do góry
MOJE METAMORFOZY:
maj 2014

wrzesień 2014

Rozgardiasz w moim ogrodzie 20:04, 16 wrz 2014

Do góry
oto mapa ogrodu;

1. wierzba
2. szmaragd
3. dancia
4. yellow ribbon
5. świerk pospolity
6. świerk srebnry
7. czereśnia
8. jodła koreańska
9. kulki nie wiem jaka to odmiana
10. jałowiec płozny
11. jałowiec skalny
12. dereń
13. świerk conica
14. wrzosy
15. cyprysiki
16. modrzew europejski
17. jabloń ozdobna

dla lepszego zobrazowania. Jednak rysownik ze mnie marny

Makowo na Kociewiu 20:02, 16 wrz 2014

Do góry
Aniu, Konradzie, Aniulko, Olu, Justynko dziękuję
Ja mam zaległości straszliwe wszędzie winne temu są obowiązki "pracowe", szaleństwo towarzyskie i moja miłość do sportu US Open a teraz Mś w Siatkówce ... i dzisiaj już cała nerwowa jestem przed tym meczem z Brazylia ...Polska BiałoCzerwoni!!!

Rozgardiasz w moim ogrodzie 19:53, 16 wrz 2014

Do góry
Mam już zdjęcia, na których widać co znajduje się wokół altanki. Wygląda to następująco:

Od strony drogi tak to wygląda. zależy mi, aby ten odcinek zasłonić roślinami

Reszta zdjęć ogródka:

Taki rodzaj nasadzenia chciałbym zrobić

Te kulki przesadze przed yellow ribbon. jałowce płozne/skalne przed szmaragdy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:51, 16 wrz 2014

Do góry
Czy we mgle czy w kwiatach, czy nie wiadomo, o jakiej porze roku Twój Tamaryszek zawsze wygląda, jak siódmy cud świata
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies