Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Ewkakonewka 22:58, 10 gru 2014

A myślałam, że choinka z butelek z piwem to szał, ale do świąt to jeszcze kilka szałów się zapowiada uhuhuhuhu
Iwk4 23:03, 10 gru 2014

yolka napisał(a)

No to zamiat aniołków ze skrzdełkami może moherowe bereciki....

W jakim kolorze? Szydełko już szykuję
Mathildis 23:18, 10 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
(...)

Wiesz , źe ja testuję zawodowo social media bardzo mnie to interesuje, ten marketing szeptany

ale chyba coraz łatwiej nim manipulować ... niestety...

P.S. Uśmiałam się z tegorocznych trendów choinkowych
cofnę się jeszcze pooglądać szklane karmniki.... są świetne, ale potwierdzam wersję Małej Mi - u mnie schodzi tylko słonecznik i konopie, resztę ptaki rozrzucają, dlatego gotowych karm już nie kupuję...
Mala_Mi 23:37, 10 gru 2014

Madżen - gratki I podziękowanie za udostępnienie miejsca na super klubokawiarnię
I spraw sobie taki karmnik.. super desing.. i praktyczny A ptaki będą cie kochać dozgonnie i już sie od śmieciuchów nie opędzisz ..

jazzy 00:43, 11 gru 2014

Gratki na 1900 stronnic
Widziałam zakupy srebrzyste - szałowe cyklameny w doniczkach - miodzio, a grizloldowa to sam Clark Griswold by się nie powstydzil
Buziaki oszronione zostawiam
barbara_kraj... 02:46, 11 gru 2014

Dawno się tak nie pośmiałam.

kamasja 09:01, 11 gru 2014

Śmiejecie się z podpasek a już nikt nie pamięta trendów na wsiach : wata na oknach(udająca śnieg) udekorowana bombkami i ozdobiona tłuczonymi bombkami? To dopiero była kreatywność
siakowa 09:04, 11 gru 2014

aaaaaaaaaaaa pamietam tłuczone bombki
Viola 09:13, 11 gru 2014

kamasja napisał(a)
Śmiejecie się z podpasek a już nikt nie pamięta trendów na wsiach : wata na oknach(udająca śnieg) udekorowana bombkami i ozdobiona tłuczonymi bombkami? To dopiero była kreatywność

Ooooo, jak nie pamięta, niektórzy jeszcze pamiętają Nie tylko na wsi upychało się watę między okna, ja pamiętam u mnie w domu (centrum dużego miasta) też watę kładło się na parapecie pomiędzy okno zewnętrzne i wewnętrzne, pięknie było i jeszcze jakieś ozdoby się dodawało A watę na choinkę do dziś dnia po cichutku dorzucam - małe delikatne kłaczki (po cichutku właśnie bo M. mówi, że to zwyczaj wioskowy). Pozdrawiam. Karmniki szklane - piękne. Ptaszki muszą w nich uroczo wyglądać
Bogdzia 20:03, 11 gru 2014

Przeczytałam Wasze dowcipkowanie na tematy choinkowe, może pomysłodawcy spróbują zrobic prototypy tych ozdób choinkowych , chętnie bym obejrzała. Wate między okna dawało się głównie ze względów praktycznych. Przy ówczesnej technologii okna po latach rozsychały sie i nie były szczelne i do ich uszczelnienia stosowano uszczelki z pianki ale i wate. Przy okazji pewnie starano się o estetykę tego co robiono, a estetyka była taka jak ówczsne czasy , siermiężna ale była. Za kikanaście czy kilkadziesiat lat teraźniejsze zwyczaje też pewnie bedą budziły śmiech i kpiny , tak to juz jest , czasy i możliwości techniczne sie zmieniają i oby zmieniały sie w coraz bardziej przyjazne człowiekowi bo odwrotny trend też jest niestety możliwy.
Szklane karmiczki piękne ale chyba niezbyt praktyczne bo ptaszek jest w nich uwięziony w razie ataku kota czy ptaka drapieżnego, ale może u Marzenki nie ma takiego zagrożenia.Wyglądają swietnie.