Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 23:08, 10 gru 2014

Viola napisał(a)

Ona (Tess) mi dziwnie pasuje do różowego (mimo, że czerwona). Piękna

EDIT: tzn. dziwne jest to, że mimo, że czerwona to wg mnie pasuje do różowych róż. Zwykle czerwone nie pasują do różowych. Ojej chyba nakręciłam

Violu wszystko jasne Tak się powrzechnie uważa, że czerwone do różowego nie pasuje ale nie zawsze. Niektóre odcienie tych kolororów sąsiadujące ze sobą są dla mnie ok. Szczególie wtedy, gdy mają wokół dużo zieleni.
Czerwień Tess nie jest taka czysta.
viva 23:14, 10 gru 2014

MARIA napisał(a)

Viva jestem u Ciebie po raz pierwszy , a przyszłam śladem watanabe.
Te kilka stron , które tu zobaczyłam są ... no nawet nie wiem jak to określić
pięknie po prostu pięknie
ja jestem dopiero na początku tej drogi , dopiero przekroczyłam próg
będę do Ciebie zaglądać
fajnie ,że pokazujesz tak dużo słonecznych, kolorowych obrazków
teraz jest to potrzebne aby dotrwać do wiosny
pozdrawiam

Mario, witam i dziękuję za czułe słówka
Zapraszam byle do wiosny
Witając

viva 23:15, 10 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Dzięki , piękna.

Choc nie pachnie lubię za obfitość kwitnienia i zdrowie
Mala_Mi 23:25, 10 gru 2014

Viva.. dziś pół popołudnia spędziłam robiąc doktorat z kalin...
Masz chyba rację.. moja kwitnie krótko, nie ma owoców jesienią i kwiaty ma bardziej pełne niż Watanabe.
Cascade też wykluczyłam... wszytko sie zgadza, ale moja nie ma owoców.. a Cascade ma.
Wynalazłam kalinę bardo podobna do mojej i nie owocuje.. nazywa się Kalina japońska Lanarth. Tu pokazana jest fajnie i w prywatnym ogrodzie.. wypisz wymaluj pasuje do mojej... http://ogrodoweforum.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=10 To tłumaczy, że jest też dość duża i dość szybko rośnie. Watanabe to jednak nie jest....

To cytat co napisałam u siebie.. A co Ty o tym sądzisz???
Mala_Mi 23:26, 10 gru 2014

A i dzięki za fotki.. wszystkie obejrzałam i jutro jeszcze raz sobie obejrzę..
viva 23:27, 10 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ostrózki własnej hodowli powaliły mnie na kolana!

Ach, widzisz jakie spryciary, tak się wyhodowały
Ja nic dla nich nie robię, troszkę kompostu pod korzeń, tyle.

Tutaj rozpoczynają kwitnienie.

Pszczelarnia 09:24, 11 gru 2014

Vivo, gdzieś czytałam o tym, żeby nie sadzić piwonii w pobliże sadu i warzywnika (w tych książkach tłumaczonych z angielskiego). Gdzieś mi przemknęła uwaga też o towarzystwie róż i piwonii. Wiesz coś na ten temat?
Pszczelarnia 09:25, 11 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
Viva.. dziś pół popołudnia spędziłam robiąc doktorat z kalin...
Masz chyba rację.. moja kwitnie krótko, nie ma owoców jesienią i kwiaty ma bardziej pełne niż Watanabe.
Cascade też wykluczyłam... wszytko sie zgadza, ale moja nie ma owoców.. a Cascade ma.
Wynalazłam kalinę bardo podobna do mojej i nie owocuje.. nazywa się Kalina japońska Lanarth. Tu pokazana jest fajnie i w prywatnym ogrodzie.. wypisz wymaluj pasuje do mojej... http://ogrodoweforum.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=10 To tłumaczy, że jest też dość duża i dość szybko rośnie. Watanabe to jednak nie jest....

To cytat co napisałam u siebie.. A co Ty o tym sądzisz???

Ania, a może St. Keverne?
Gocha 10:31, 11 gru 2014

viva napisał(a)

Mario, witam i dziękuję za czułe słówka
Zapraszam byle do wiosny
Witając

Viva poproszę nazwę tej róży jasnoróżowej po lewej stronie. A ta biała po prawej to też róża czy coś innego- napisz co to jest bo pięknie kwitnie i czy długo kwitnie ?
Gocha 10:34, 11 gru 2014

viva napisał(a)

Ach, widzisz jakie spryciary, tak się wyhodowały
Ja nic dla nich nie robię, troszkę kompostu pod korzeń, tyle.

Tutaj rozpoczynają kwitnienie.

Te ostróżki są piękne. Uwielbiam je A czy u Ciebie nie łapią mączniaka ? czy często robisz oprysk jakiś - chemicznie czy naturalnie zwalczasz mączniaka ? Piwonie cudne- aż czuję ich zapach. Piękny ten Twój ogród- chciałabym móc go zobaczyć na żywo kiedyś.