Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

MARIA 17:42, 10 gru 2014

Ania ja jestem gdzieś na 50 stronie pierwszego wątku , a Ty tu takie piękne widoki pokazujesz
MARIA 17:53, 10 gru 2014

Ania Ty wszystko zapisujesz co kupujesz ?
Jest metoda
Ja jak siałam nasiona chyba z 12 róznych , to w zeszycie sobie namalowałam poletka i co na którym jest
poletka były podzielone patykami , ale jak Shaggy wymyślił sobie ,że na świeżo skopanej ziemi dobrze się leży to się patyki poprzesuwały, nasiona razem z jego futrem pomieszały i do końca nie wiem co jest czym , a co wywędrowało razem z psem
Viola 18:28, 10 gru 2014

MARIA napisał(a)
Ania Ty wszystko zapisujesz co kupujesz ?
Jest metoda
Ja jak siałam nasiona chyba z 12 róznych , to w zeszycie sobie namalowałam poletka i co na którym jest
poletka były podzielone patykami , ale jak Shaggy wymyślił sobie ,że na świeżo skopanej ziemi dobrze się leży to się patyki poprzesuwały, nasiona razem z jego futrem pomieszały i do końca nie wiem co jest czym , a co wywędrowało razem z psem

Shaggy króluje Cudowne
Mathildis 19:19, 10 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
Październik ale 2013 i wcześniejsze lata.. tylko ten rok beznadziejny

Listopad

Zima

zazdroszczę Konstancji imienia tej alejki
i Tobie Aniu też, że ją masz
Madzenka 21:34, 10 gru 2014

A propos Konstancji, po uszach powinna dostać, że zniknela z forum! A tu taka piekna aleja bezimienne życie toczy.

Ustalone zatem 14-16 lutego widzimy się w Krynicy!
Mala_Mi 22:08, 10 gru 2014

Marysiu - część mam zapisane, a część nie Jak kupuję w sklepie to najczęściej nei zapisuję.. jak przez internet to mam zapiski. Mam napisane że kalinę Watanbae kupowałam, ale nie zapisałam już u kogo.

Jankosia - czasami tak jest, że sie w złym momencie coś powie. A co do gliny.. no cóż, dużo mi wygniwa po zimie i nie tylko stipa, ale mam co mam. Jak padnie sadzę nowe lub coś innego. Łba sobie nie urwę z tego powodu.

Polinka - jak zima to już niech będzie ze śniegiem... innej nie lubię.. chociaż jezdzić autem po śniegu tez nie lubię.

Gabrysiu - w czerwcu u mnie byłaś.. pora na inny miesiąc I zapraszam

Jola - nie zawsze komentuję, bo nie zawsze coś mądrego palnę... czasem gryzę sie w język.. dziś dałam popis u Madżen.. i 2 strony hiów i śmichów wyszło.. czyli nic dobrego

Mariusz - teraz możemy robić rok w pigułce.. w sezonie nie było czasu pooglądać.. "bleblanie" to mam na myśłi, że nie odpowiadam na każde pozdrowienie, bo tylko lecą stronki, a nic to nie wnosi. Zaglądający jak zostawi ślad to fajnie, bo wiemy, że coś co wstawiliśmy się spotkało z obejrzeniem, taki sygnał dla gospodarza wątku, że nie wrzuca tego po to by porwał fotki kosmos .. w 50% zostawiam zawsze też jakiś ślad.

Jurajska Agnieszko - dziś Misiek nafaszerowany zastrzykami i środkami co mi dziewczyny na forum polecały... chociaż dziś i bez tego udało mu sie przechodzić samodzielnie kilka kroków. No cóż duży pies = duży problem.
yolka 22:14, 10 gru 2014

I o te śmichy chichy w zyciu chodzi, Ja lubie takie palnięcia... Dlatego Ogrodowisko jest takie świetne, bo że rosliny są ładne, piekne, cudowne, czarowne, czarodziejskie, nieziemskie, niesamowite, olśniewające (z rękawa można sypać ogrodowiskowe komplementy) to kazdy wie, dlatego warto czasem zmienić temat, tak dla higieny naszych ogródków
Mala_Mi 22:17, 10 gru 2014

Madżen - sorki za zamieszanie u Ciebie ... takie głupie skojarzenia Ale Waldek mnie rozśmieszył dosłownie do łez... nawet nie podejrzewałam....

Malkul - zakopałam w ziemi czary mary

Mariola - koperkową lepsze foto znalazłam z tego roku Jest cudna.. tylko cholera droga

yolka 22:20, 10 gru 2014

Doczytałam u Madżen o Twoich autorskich dekoracjach choinkowych, ubawiłam się.
Ja kiedyś palnęłam w tzw.towarzystwie moherowym, że będę mieć na nagrobku napisane yolka@onet.eu
Mala_Mi 22:47, 10 gru 2014

Ciociu Gosiu i Bogdzia - dziś dzień głupich skojarzeń... wpadłyście na wspominki..... no prawie jak na stypę ....

Jak wspominki to wspominki... w 2007 w pażdzierniku kupiłam dwa klony i jarząba szwedzkiego .. posadziłam w grudniu 2007.
W 2008 pięknie rosły zaczęłam robić pierwszą rabatę i byłam dumna z siebie i z tego co tworzę.. bardzo mi się podobało. Na szczęście nie było O. wiec nie przejmowałam sie, że inni mogą mieć lepiej

W 2009 roku poszłam na całość.. i dołożyłam rabatę po lewej stronie, tak mniej więcej do połowy alei.. Dalej o O. nie miałam pojęcia więc dałam wszędzie szmatę Miało to jedna zaletę - na starcie nie zniechęciło mnie do ogrodu Bo ogrodnikiem byłam wybitnie mimo woli... i tu jeszcze mogłam sie szybko zniechęcić do swojego nowego powołania.

Naprawdę byłam dumna z mego dzieła.. co się urobiłam łopatą to moje. Rabatki odchwaszczone po jednej garstce.. dokładnie.. miesiące na tym zeszły... i zero chemii.. bo ekologicznie. Proszę jaki cud-malina zrobiłam... dalej były ogniki - przemarzły, hortensja miała za sucho - musiałam przesadzić. Języczki jako wskaźnik suchości siedzą do dziś.. Część wrzosów z czasem miała za ciemno i były brzydkie wiec poszły out.. ale to następne lata

Rok 2010 o 2011 niewiele przeszkadzałam temu co rosło.. z wyjątkiem ogników bo zastrajkowały i nie chciały rosnąc, co zima to do ziemi.. Wierzba w oddali zaanektowała pół rabaty i całe przejście... ostrzyłam na nia zęby by przyciać ,ale mój eM -ratuj drzewa bronił z całych sił.