Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Pszczelarnia 12:11, 10 gru 2014

Viva, za wstęgę Ci dziękuję. Moja powstała po wizycie u Was. Jest inna ale załapałam, o co mi chodzi z moim nadbrzeżem. A przecież tak kombinowałam wcześniej. Merci.
Viola 16:25, 10 gru 2014

viva napisał(a)

Ta róża, o którą pytała też Viola to Tess of The d'Urbervilles i ona nie amarantowa, jest mocno czerwona z domieszką różu (chyba tak to najdokładniej można określić)
Kolor Laguny jest fuksjowy, też to nie jest amarant.

To zdjęcie chyba najbardziej pokazuje, że Tess jest czerwona. Ta w lewym górnym rogu.

Ona (Tess) mi dziwnie pasuje do różowego (mimo, że czerwona). Piękna

EDIT: tzn. dziwne jest to, że mimo, że czerwona to wg mnie pasuje do różowych róż. Zwykle czerwone nie pasują do różowych. Ojej chyba nakręciłam
MARIA 17:27, 10 gru 2014

viva napisał(a)

Nie mogę znaleźć takiego zdjęcia by była widoczna w całości ale moja ma dopiero ok. 1 metra. Mam ją czwarty sezon, z tym, że dwa razy ją przesadzałam, bo ją bardzo mroziło, do kopczyka, mimo okrycia. Zmieniłam jej miejsce ale i dwóch ostatnich zim nie było. Mam nadzieję, że już się zaakilmatyzowała, rośnie teraz w zacisznym miejscu.
Ze zdjęć możesz zobaczyć wygląd kwiatu i uniesione do góry gałązki, może jak będzie starsza to wtedy się rozkłada?
Zdjęcia to czerwiec, wrzesień i ostanie z połowy października. Zakwitła w maju.

-

Viva jestem u Ciebie po raz pierwszy , a przyszłam śladem watanabe.
Te kilka stron , które tu zobaczyłam są ... no nawet nie wiem jak to określić
pięknie po prostu pięknie
ja jestem dopiero na początku tej drogi , dopiero przekroczyłam próg
będę do Ciebie zaglądać
fajnie ,że pokazujesz tak dużo słonecznych, kolorowych obrazków
teraz jest to potrzebne aby dotrwać do wiosny
pozdrawiam
Bogdzia 19:23, 10 gru 2014

viva napisał(a)

Na przodzie to Piourette, tu rosną dwa krzewy. Na zdjęciu nie widać ich w całości.

Dzięki , piękna.
Madzenka 21:17, 10 gru 2014

Ostrózki własnej hodowli powaliły mnie na kolana!
viva 22:45, 10 gru 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Vivo, znów podziwiam Twój ogrod Jak to dobrze, że teraz zimą wstawiasz letnie wspomnienia, koisz nasze dusze...

Agnieszko, tym razem wiosenna rabatka

viva 22:48, 10 gru 2014

Gabriela napisał(a)
A robisz dekoracje na te święta? Wszyscy wiją wianki, stroją domy, ja też muszę wreszcie zacząć, jak z tym u Was? Pozdrawiam.

Gabrysiu, robię ale przed samymi świętami. Teraz staram się utrzymać jeszcze nastój oczekiwania. Będzie duża choinka i różne stroiki, przed domem też. Taka u nas tradycja
viva 22:58, 10 gru 2014

monteverde napisał(a)
Oczywiście ,że zaplanowałam, no może nie do końcanie wiem czy będę w stanie nie zebrałaś przypadkiem nasionek tej ostróżki?
cieszę się, że śnieg wybawił Was od podlewania, dzięki za kolejną porcję zdjęć pozdrówka

Aniu, sprawdziłam, mam nasiona tej jasnej ostróżki.

viva 23:00, 10 gru 2014

Gocha napisał(a)

Aniu a jak ja zebrałam nasiona ostróżki bardzo podobnej którą mam w ogrodzie to jak mam je wysiać bo tego nie zrobiłam jesienią. Czy wystarczy je wysiać wiosną czy musowo je wkładać do zamrażarki bo zupełnie nie wiem czy nasiona muszą być przemrożone. Chociaż wydaje mi się , że chyba nie trzeba bo najwyżej nie zakwitną w przyszłym roku tylko jeszcze w następnym.

Gosiu, odpowiem za Anię
Nasion ostróżki nie trzeba przemrażać. Wysiewa się je na wiosnę. Kwitną w drugim roku. Powodzenia
viva 23:03, 10 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Viva, za wstęgę Ci dziękuję. Moja powstała po wizycie u Was. Jest inna ale załapałam, o co mi chodzi z moim nadbrzeżem. A przecież tak kombinowałam wcześniej. Merci.

Ewo, mimo mi, że u mnie dojrzała wizja Twojej wstęgi
Podróże kształcą