Witam,witam, ale się zrobił ruch u mnie. Dziękuję za odwiedziny i Mariuszowi za podzielenie się swoją wiedzą. Najpierw napiszę co pokazuje, a w drugiej kolejności odpowiem Wam. Dziś pokaże arboretum, wielki teren trafiłem tam bez problemu. Zabalowałem tam dość długo, rower przypiąłem do stojaka i ruszyłem piechotą. Zły jestem na siebie że posiałem folder i nie mam żadnych informacji ale ogród stary, bo drzewa jak Klony, Dęby, Tulipanowce, Platany, ogromne. Arboretum graniczy z zatoką, niestety jest niewidoczna z powodu lasu który otacza park w około. Naprawdę teren przepiękny, dużo gór, lasu i wody. Wśród drzew były też krzewy, trzmieliny ,oczary ,sporo bzów ,perukowce, derenie i wiele innych. Nazbierałem sobie skrzydlaków klonowych. Mało było klonów palmowych, ale za to dużych rubrum w kilku odmianach. Jeszcze niestety mało było kolorów jesiennych, jesień choć tu dłuższa od naszej to i tak dużo za krótka

żeby ją zobaczyć wszędzie tam gdzie bym chciał. Że widoki w około były cudowne i towarzystwo gęsie wyborne, to postanowiłem się najeść i trochę zrelaksować. Strasznie lubię gdy gadają między sobą. Dalszy ciąg jutro.