Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 23:51, 14 wrz 2014

Do góry
Czy to jest sosna spilberg? Czy to coś innego? Jak duża może urosnąć?
Między pasjami 23:39, 14 wrz 2014

Do góry
A a teraz mój koszmarek od kilku dni: Musiałam wyciąć dużą wiśnię.była chora i rozłamywała się. Obok rosła brzydka zwykła wierzba,więc też się jej pozbyłam. Powstało brzydkie pustkowie. Powiedzcie proszę jak mam je zagospodarować, aby zasłonić się od ruchliwej ulicy i aby szybko rosło. Tu gdzie mieszkam mam do dyspozycji tylko tuje, świerki, cisy, brzozy i graby. Nie chciałabym rzędu jednakowych nasadzeń, nie lubię monotonii, a pomysłu też żadnego nie mam.Jeśli ktoś może podesłać jakiś wzór, byłabym wdzięczna...
płot(wschód) 3m., siatka(południe)7,5m
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:34, 14 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, dziękuję w imieniu trawniczka. Nie podlewam, koszę raz na 10dni i jakoś się trzyma. Winogronka już dobre, podjadam. Coś jeszcze w kwitnieniu, aż dziw, że nie uschło.

Iwonko, grzyby są miejscami, u mnie była susza, to teraz troche ich mniej jest. Ale wczoraj dwa razy burza rządziła i troche popadało. Może w tygodniu się uda wyskoczyć. Z ostatniego grzybobrania miałam podgrzybki, kozaki i kurki, I tylko 1 borowik. A dziś młodzi jechali na plażę, to ja po drodze do lasu. 2 godziny naleśniania i tylko 2 prawdziweczki, Pokazały się opieńki. Do octu kładę mało, bo jakoś mi minął na nie apetyt. Jem na bieżąco i suszę, W lesie jest teraz ślicznie, ale aparatu nie biorę, to jednak pół kilo dodatkowego ciężaru.

Anabelki zmieniają kolor, a ostróżka powtarza kwitnienie

Jakaś zabiedzona róża i druga nad wyraz wybujała

Haniu u mnie też fioletowa powtarza, ma dwa pędy w pączkach ale zawsze coś to miłego grzybobrania
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:31, 14 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dzięki za odpowiedź, dobrej nocy

Wzajemnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:26, 14 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Śliczne masz róże Aniu, ale inne kwiaty też, szczególnie spodobała mi się ta roślinka o obrzeżonych kremowo listkach i niebiesko kwitnąca, chyba barbula? Pozdrawiam serdecznie

barbula klandońska Summer Sorbet

listki są żółto obrzeżone pozdrówka
Między pasjami 23:20, 14 wrz 2014

Do góry
Moje pierwsze dynie z donic, które umieściłam w kompostowniku

ostatni tego lata

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:17, 14 wrz 2014

Do góry
Agnieszko,Jolu.Goście zawsze mile widziani. Wiersze, to taki przerywnik troche zrymowany w tej naszej ogrodowej prozie.
Kwiaty w Waszych ogrodach, to jest poezja!

Miłych snów.

Ogród Margaret-ki :) 23:13, 14 wrz 2014

Do góry
Margaret_ka napisał(a)

Rabata wygląda rewelacyjnie ale brakuje mi na niej trawiastych akcentów

Posadziłbym też tutaj w grupach niebieskie szafirki i żółte krokusy żeby wiosną było kolorowo

Jak myślisz ?
Mój ogródeczek 23:07, 14 wrz 2014

Do góry

Właśnie kilka dni temu przesadziłam wierzbę trochę bliżej murku od garażu, bo wystawała na chodnik martwię się czy się przyjmie. Chciałabym na tej rabatce zlikwidować całkowicie trawnik, bo z kosiarką trzeba tam lawirować. Może ktoś ma jakiś pomysł co tam posadzić.
Jak na razie to umyśliłam sobie , że przesadzę tam 2 hortensje i może jeszcze 2 pięciorniki i wysypię całość żwirkiem.

Jeśli ktośma jakiś pomysł to jestem otwarta na wszelkie sugestie

Oto zdjęcie owej rabatki:

Aneta- Mój ogródeczek
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:07, 14 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Zrobiłam to, ale z dużym opóźnieniem, po powrocie z wakacji czyli w przyszłym roku muszę przypilnować

Tak przekwitnie jest koloru beżowego urywać
to też rozwar
Mój mały skrawek ziemi 22:53, 14 wrz 2014

Do góry
Madziu dziękuję za przesympatyczne spotkanie... czuję niedosyt, więc czekam na jeszcze !!!!!!!!!!!

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:48, 14 wrz 2014

Do góry
Aniu, dziękuję za zaproszenie, przemiłe spotkanie i cudownie spędzony czas!!! Jesteś super kobita !!! Dawno tak się nie uśmiałam jak w ten weekend !!! Jeszcze do tej pory "banan" się uśmiecha na myśl o wczorajszych przygodach...
Ściskam bardzo mocno... Jesteś niesamowita tak jak ten twój kwiat lotosu
Siedlisko na Podlasiu 22:42, 14 wrz 2014

Do góry
Mój największy okaz i nawet zdrowy

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:41, 14 wrz 2014

Do góry
Aniu, Iwonko, Wspominam też swoje pobyty tu i tam.A teraz szykuję się na wypaddolasu weekendowy.
3 i 4 października w okolice Chojnic. Czy będą jeszcze grzyby? A może tam dopiero będzie wysyp?Tak czy owak- będzie spotkanie ze znajomymi, ranne,obiadowe i wieczorne. Może ognisko? Jednym słowem grzybowa imprezka.
Do tego czasu muszę w ogrodzie podziałać.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:40, 14 wrz 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Kasiu wpadam tu często żeby napatrzeć się na twoje piękne hortki
pozdrawiam Kasiu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:39, 14 wrz 2014

Do góry
nie wiem skąd mam naparstnicę w lawendzie ??? ... nie wierzę, ze mogę to powiedzieć ale WYSIAŁA SIĘ !!! normalnie ... wczoraj ją zauwazyłam ... przyznam, ze w jesiennych przebarwieniach wygląda coklwiek osobliwie z tą lavande ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:36, 14 wrz 2014

Do góry
...oglądam...czytam...oglądam...czytam dzięki za relację
po róże to przyjedz do nas, bo producent róż Pan Janusz P. jest z naszego regionu
Dla Ciebie - Princess Alexandra of Kent® (kupiona zresztą u Pana Janusza ) i taki ma kolor
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:31, 14 wrz 2014

Do góry

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:28, 14 wrz 2014

Do góry
Moje limki dopiero się rozpędzają. Jednak zakwitły, choć po przemrożeniu po posadzeniu myślałam, że w tym roku nic z nich nie będzie...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:27, 14 wrz 2014

Do góry
z kawusią ganiałam od Leo do fioletów ... na taras wchodzi jesień i moja literacka fascynacja wrzosowiskami z Hitklifem w tle wygrywa z pomarańczami ... może jednak chwilowo bo u Gabisi pomarańcz przemówił ... wspomnieniowy ale mocno przemówił

w różanym czasie moja mój ulubiony kubasek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies