Jak napisałaś o tym poidełku to mi gdzieś zaczęło dzwonić ,źe przecież gdzieś widziałam mimo że sama się za tym specjalnie nie oglądam z racji "mania" oczka...aż mnie dzieś oświeciło .. Chelsea Flower Show .... Wrzucam Ci zdjęcie tego poidełka i link .. Moźe akurat co Ci w oko wpadnie i znajdziesz jakiegoś zmyśnego rzemieślnika .. Noo chyba źe Australia .. Świat przecieżest taki mały
Dzień doborek wszystkim!!
Jak tam przymrozek u was był ?? U mnie trochę było.Ale strasznie nie jest.-3.To dobrze .ale liście już lecą na potęgę.
I zimno jak diabli Ale cóż począć...taka pora roku.Tylko zawsze szkoda tych kolorków.A tej pustki i zimnicy to już nie lubię,ale jakoś trzeba będzie zaaklimatyzować :roll: A ja jeszcze jakoś nie jestem gotowa na przyjęcie tego lodowatego ciosu od natury. tak, tak sory, taki mamy klimat ale to małe pocieszenie.
Mam nadzieję,że ciepłe dni jeszcze będą, bynajmniej tak gdzieś wyczytałam.
Dziękuje bardzo i oczywiście zapraszam częściej
Ależ proszę.")
Takie zielsko, znalazłam za siatka , w zbliżeniu ładniutkie prawda ??
Chryzantema Margo
To prawda, to piękna hortensja ciut inna.I moja pierwsza ,która zawitała do mojego ogrodu.
Dziękuję.Hortki lubią podlewanie.Moje w tym roku może nie za często były podlewane,ale trochę tak.Planuję, na wiosnę tam w kolo wybrać trawę.Znowu kawałek zniknie jej
Posadzić pośrodku liliowce i obsadzić żurawkami.
kyushua troszeczńkę tylko się przebarwiana jesieni .
jest juz tak
Dobra inwestycja, azalia jest bardzo ognista, bardzo pomarańczowa. Mam dwie.
Laurowiśnia faktycznie włoska. Pewnie rośnie blisko ścian, w zacisznym miejscu, a z tego co wiem, dla tych roślin gorszy mroźny wiatr niż sam mróz.
Giełda ogrodnicza, zapowiadana nadziś i jutro, to nieporozumienie. Raptem 4 stoiska z roślimami. 1 z cebulkami, 1 z chlebem, i 1 z wyrobami litewskiej kuchni, i 1 wędliniarskie z Podlasia. Ale kilka cebul tulipanowych nabyłam.
Za to samochodziarze mają przegląd marek na zewnątrz hali i w środku.
Jak zobaczyłam tą mapkę, to ja tez jestem na cytrynowym polu.
U mnie padało gdzieś we wrześniu.a teraz i dopiero tylko jeden dzień.Więc nie ma czego zazdrościć.Bo sucho, dalej.
Tak hortensje to piękne krzewy, o cudnie przebarwiających się kwiatostanach
Żałuję,że nia mam więcej miejsca na nie.
Robert to że nie ma wpisów ode mnie to nie znaczy, że nie wpadam na fotki obejrzałam wszystkie ostatnie, dbaj o siebie, żebyśmy mogli oglądać niedługo ptakia twój Roman jeszcze żyje? zostawiam Ci nenufara z Bolestraszyc myślę, że nie gorszy od twojej niebieskiejpozdrówka
gdzieś bardziej rozwinięta niebieska lilia mi przepadła