Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Ewa777 14:49, 12 lis 2014

Gosiu, jak zwykle sprawiłaś mi wielką przyjemność oglądaniem Twoich zdjęć. Berberysy bardzo mi się podobają i już zapisuję sobie na listę zakupów na przyszły rok. Trawki Twoje też urocze. W tej sprawie dopiero raczkuję
Gocha 15:24, 12 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, jak zwykle sprawiłaś mi wielką przyjemność oglądaniem Twoich zdjęć. Berberysy bardzo mi się podobają i już zapisuję sobie na listę zakupów na przyszły rok. Trawki Twoje też urocze. W tej sprawie dopiero raczkuję

Ewa cieszę się , że sprawiłam Ci trochę przyjemności. Rzadko teraz wpadam na forum, jestem zawalona robotą i w pracy i w domu. Ale jak tylko znajdę czas na popstrykanie fotek i jest co uwiecznić na zdjęciu to staram się to zrobić i chociaż troszkę wstawić. Berberysy też będę chyba dokupywać - takie mniejsze i najlepiej kuliste lub kolumnowe. Są ładne jesienią- warto je mieć. Buziaki Ewa
dorciabe 09:13, 14 lis 2014

Gocha napisał(a)

Dorotko wybierzemy się razem na wiosnę po te carexy do Kurowa- co Ty na to. Bo ja mam w planach jeszcze sporo ich dosadzić, pod warunkiem , że przetrwają zimę. Tylko jak będzie taka zima bez temperatur ujemnych to każdy głupi taką przetrwa.Buziaki Dorotko a ja mam fajny bukiet w wazonie w domu wczoraj zerwany- bazie jak na wiosnę. Coś nam się porobiło z tą pogodą.Nie wiadomo czy się cieszyć czy smucić.

Gosia po carexy chętnie
Bazie masz wiosenne, a dzisiaj szaro buro i ponuro i jeszcze deszcz kapie, jesień chyba.....
macham
Gocha 11:48, 14 lis 2014

dorciabe napisał(a)

Gosia po carexy chętnie
Bazie masz wiosenne, a dzisiaj szaro buro i ponuro i jeszcze deszcz kapie, jesień chyba.....
macham

Dorotko nie lubię takiej pogody, wrednie się wtedy czuję. Już wolałabym trochę mrozu, śnieg i słoneczko. A w ogóle to stracham się cały czas o moje cebulowe- czy nie wyjdą i zmarzną. Trochę ich w tym roku posadziłam i wolałabym żeby nie wymarzły. Na wiosnę bedziemy planować wypady po roślinki. A ja już myślę o sianiu czegoś może już w lutym np. mam kupione w tamtym roku nasiona werbeny ( oczywiście jak je znajdę ) Może jakieś trawy będę siała. Zobaczymy. I muszę jeszcze przez zimę przemyśleć jak poprzesadzać te moje rośliny z rogu - te sadzone na macie. Jast ich tam dosyć sporo. Muszę pospisywać co ja tam mam. I zaplanować co z nimi zrobić. Czeka mnie intensywne myślenie w zimie. Aha i jeszcze muszę się zastanowić nad nasadzeniami na tę moją nową rabatę- tę co narazie jest zarzucana trawą skoszoną. Po części już trochę wiem co tam będzie. Ale sporo jeszcze muszę wymyśleć. Buziaki Dorotko
Ewkakonewka 12:12, 14 lis 2014

Hej dziewczynki o sianiu rozmawiacie. A ja zebrałam nasionka ze stipy, uda się coś z nich wyhodować? Coś specjalnego potrzebuje? Mało mi się udało do tej pory z nasion, to nie moja bajka chyba, ale stipa kusi.
Buźki
Gocha 14:29, 14 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Hej dziewczynki o sianiu rozmawiacie. A ja zebrałam nasionka ze stipy, uda się coś z nich wyhodować? Coś specjalnego potrzebuje? Mało mi się udało do tej pory z nasion, to nie moja bajka chyba, ale stipa kusi.
Buźki

Ewa właśnie mnie też stipa kusi i muszę zajrzeć do sklepu zobaczyć jakie są nasiona traw. Aha przypomniało mi się , że mam zebrane nasiona tego mojego nieszczęsnego jęczmienia grzywiastego. Nie posadziłam go wcale bo się go bałam ale zastanowię się czy go nie wysiać jednak i później kontrolować tzn. nie pozwolić się rozsiewać tylko usuwać przekwitnięte kłosy. Bo on rzeczywiście jest ładny ale tylko w fazie takiej nie za bardzo rozwinietej.
Ewkakonewka 18:33, 14 lis 2014

Obejrzałam sobie ten jęczmień i on zjawiskowy bardzo faktycznie. A ma go ktoś, faktycznie tak się panoszy?
Kasiek 23:00, 02 gru 2014

I mnie zauroczyl ten jeczmien, niestety u mnie nie do zdobycia Cudowny jest....niesamowity...
Gosiu, pozdrawiam cieplutko i dziekuje za odwiedzinki u mnie,
Gocha 11:32, 07 gru 2014

Trochę mrozu w ogrodzie.

Gocha 11:36, 07 gru 2014