Czytałam, że połyśnica oblatuje na wysokości do 30 cm. Czyli nie powinna przelecieć nad osłoną.
Ale śmietka chyba by sobie poradziła, lepiej okryj razem z górą. O jak małych oczkach masz siatkę?
Faktycznie trawiaste ścieżki wymagają sporo pracy
Wiem, że masz inne kryteria oceny przezimowanych hortensji, jak dla mnie to nie jest aż tak źle.
W zeszłym roku nie było zielonych pędów, a i tak zakwitła trzema kwiatami. To stanowisko jest niezbyt dobre, dla pozostałych mam lepsze
Do warzywnika idzie się wzdłuż ścieżki a potem skręca się w prawo, na dodatkową powierzchnię 600 metrów ogrodu. Zajrzyj na pierwszą stronę "Może sielski ogródek?" warzywnik znajduje się na stanowisku VI.
Magnolie nie tak zle
Susan kwitnie i kwitnie
Sunsation otwierają kolejne pąki
Gorzej wisteria, styrak, robienia… co ruszyły to obrywały od mrozu i jeszcze straszą
A tu pokażę kawałek ogródka, który obsadzałam w listopadzie/grudniu 2022. To ogródek mojej córki.
Ma być posiany w maju trawnik.
Teraz widać przede wszystkim tulipany ale są tam jeszcze hortensje ogrodowe i kule cisowe. Mają być kule bo na razie są krzewy cisa. Na siatce pną się bluszcze, rosną pierwiosnki. Te pierwiosnki co u mnie. I wiśnie Umbry. Nie widać domku, lustra i traw. Może uda mi się jutro wgrać.
Za chwilę będzie bez
A wieczorem był taki gość
Aza go oczywiście przywitała głośnym szczekaniem, ale ona chyba już wie, że wtedy musi iść do domu spać, jakoś nie buntowała się specjalnie dostał suchą karmę i wodę
Ula, kiedyś zupełnie nie miałam pomysłu na to miejsce, klarowało się etapami. Dużo oglądam inspiracji, ale też sporo było dyskusji i propozycji dziewczyn z O. Wiedziałam,że ciągle to miejsce mnie wizualnie nie zadowala, ale musiał się wyklarować pomysł, którego byłabym pewna przynajmniej na 80 % bo zawsze łączą się z tym jakieś koszty, czas, praca. W pewnym czasie byłam prawie pewna, że trzeba tam założyć kolejną sekcję zraszania trawnika i tu się cieszę, że eM powściągliwie podchodził do tematu Teraz ma dodatkową korzyść: ma mniej do koszenia!
W 2015 roku taki był majowy widok z drzwi do ogrodu( jeszcze nawet bez drzwi)
Teraz( 2023) taki: