Nie wiem, naprawdę, bo nagle, za 2 dni...
Marzenko pozdrawiam
walczyłam z paprociami, ależ to ma korzenie, pociągnęłam dalej miskant ML i dołożyłam haone All Gold, poprzesadzałam ukorzenione limki, w sumie tam ich znowu 11, pewnie za 2 lata znowu będę przesadzać
przy okazji zdeptałam na amen trawę, taka tu wilgoć
i narecznicę wyeksponowałam, bo hosty ją zakryły, a taka urodziwa
teraz pasuje do całości
u mnie też rh liście gubią, a wszystko od prawej strony, dziwne...
cieszę się na spotkanie...bardzo, wieszi fajną masz ekipę, a to bardzo dużo
to masz rozplenicę Moudry
pewnie znowu zdublowałam
sadziłam do konwalnika takie wrzosy
śmieszne te farbowane....a konwalnik mi kwitł a na jednym nawet owoc jest, taki koralik
no i widzisz co z moich kostek się ostało..chyba na 2 lata zostawię, trudno, będą poczochrane o ile odbiją i nie tnę 2 a może i 3 lata, czy wytrzymam?
Tujki już zwiezione
Tu jeszcze leżą od frontu, ale teraz już są przeniesione na tył domu
I jeszcze wzięłam trawki, pęcherznice i pigwowca
A na tym zdjęciu są jeszcze horti Limki, dostałam od teściowej na urodzinki
Pamiętam te wydarzenia i skutki! Zbysiu, chyba mamy podobne podejrzenia
u mnie jednej hoście się chyba pomyliło, kwitnie i pachnie
i kolejne 3 molinie w innym miejscu
Już jutro Gosiu
I pogoda wymarzona
w końcu ktoś kupił tę posesję koło mnie, za murem, dużo teraz tam hałasu, stale coś robią, może nowy właściciel zadba o ogród i będzie mniej chwastów
Marcinki cudnejaki tam rejwach!
Temat "FOSY" był nie dokończony, bo brakowało dokumentacji, więc oto kilka fotek do tego tematu.
Pierwsze to widok z mostku w stronę północną a ostatnie to już prawie granica z sąsiadem, tak zakręca sobie, myślę, że różaneczniki byłyby zadowolone z tej wody
Dziękuję za odwiedziny Zuziu i słowa pocieszenia, nic tylko czekam
tu z kolei zaczyna kwitnąć rozplenica Moudry, dzieliłam je w marcu
różnica taka, że kłosy na początku wydają się czarne, sama trawa jakby jaśniejsza, ciut niższa, ale potem, jakoś wszystkie rozplenice, oprócz małych i kolorowych wydają mi się bardzo podobne..
pozdrawiam
a przy okazji ta dalia i kosmos siarkowy wg mnie pięknie współgrają
Irenko ślicznie te trawy wyglądają mam jedna taka sztuke,a kiedy szukac siewek ? pozdrawiam
miskant variegatus, arundo donax gold, turzyce palmowe, carex Elata
Mam pytanie: zamiast tej starej śliwki na zdjęciach poniżej marzy mi się ambrowiec amerykański. Szczepiony, bo ogród jest niewielki. Ale zastanawiam się jaki będzie lepszy. Czy taki zwykły szczepiony na pniu (o takiej bardziej kulistej koronie) , czy odmiana kolumnowa Slender?