Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Madzenka 19:40, 15 lis 2014

admete napisał(a)
Panowie wsadzili w ciągu 2 dni 450 sadzoneczek grabów
Na razie to patyczki z kilkoma gałązkami,teraz tylko dużej cierpliwości i za 2-3 lata powinien być już jakiś efekt

Za trzy lata będzie piękny gęsty, wysoki żywoplot
admete 20:50, 15 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)

Za trzy lata będzie piękny gęsty, wysoki żywoplot

admete 20:52, 15 lis 2014

i graby pod siatką
Silvo musiał wszystkie nowości baaaaaaaardzo dokładnie obwąchać

Zielona 21:05, 15 lis 2014

Aguś, piękne nowe rośliny i moim zdaniem z grabowego żywopłotu za kołem będziesz zadowolona, bo on jesienią nie zrzuca liści! Spadają pojedyncze, a graby całkowicie łysieją dopiero wiosną, kiedy wypuszczają nowe liście

Co do host i żurawek /fajny kolor! ożywił to miejsce/... nie sadź w jednej linii. Może lepiej pogrupuj rośliny, które tam masz i posadź plamami?

Choiny - bardzo gęsto są posadzone. Czy nie za gęsto? Nie mam ich u siebie, więc piszę tylko z obserwacji tych żywopłotów na forum. Być może wielkość Twoich spowodowała tak gęste posadzenie i może wcale w niczym to nie przeszkadza, a wręcz uzyskasz szybciej zwarty żywopłot. Podsyłam Ci fotkę z realizacji Danusi:

Danutka 21:08, 15 lis 2014

Aga szaleje dalej
Żurawki bossskie daj namiar gdzie kupiłaś bo wiosną potrzebuję i właśnie listę szykuję, ach stipy też tzn. namiar gdzie będziesz zakupy robić.
Fajnie to wszystko wygląda chociaż latem dopiero zobaczymy rośliny w pełnej okazałości
Aga co to za choiny ? Jestem ostatnio w niedoczasie i nie w temacie
admete 21:41, 15 lis 2014

Zielona napisał(a)
Aguś, piękne nowe rośliny i moim zdaniem z grabowego żywopłotu za kołem będziesz zadowolona, bo on jesienią nie zrzuca liści! Spadają pojedyncze, a graby całkowicie łysieją dopiero wiosną, kiedy wypuszczają nowe liście

Tym faktem - o zrzucaniu liści/tzn jego braku pan T, mnie przekonał do żywopłotu z grabu

a na kółku plusem będzie to że będzie liściasty i na jesieni żółty - czyli będzie kontrastem dla iglaków które są dookoła

Co do host i żurawek /fajny kolor! ożywił to miejsce/... nie sadź w jednej linii. Może lepiej pogrupuj rośliny, które tam masz i posadź plamami?

Host nie będę już ruszać - ale pokombinuję jutro z żurawkami

Choiny - bardzo gęsto są posadzone. Czy nie za gęsto? Nie mam ich u siebie, więc piszę tylko z obserwacji tych żywopłotów na forum. Być może wielkość Twoich spowodowała tak gęste posadzenie i może wcale w niczym to nie przeszkadza, a wręcz uzyskasz szybciej zwarty żywopłot. Podsyłam Ci fotkę z realizacji Danusi:

Tak jak napisałaś - to że gęściej powinno spowodować że szybciej zrobi się zwartym żywopłotem jak tu

http://kurowski.pl/images/katalog/1100_900/Tsuga_canadensis_big_1.jpg

Danusia miała inny cel - fajnie to wygląda - ale gdy pozwala się choinie rosnąć do góry - ja zamierzam ją ciachać żeby był ładnym i zwartym żywopłocikiem

admete 21:48, 15 lis 2014

Danutka napisał(a)
Aga szaleje dalej
Żurawki bossskie daj namiar gdzie kupiłaś bo wiosną potrzebuję i właśnie listę szykuję, ach stipy też tzn. namiar gdzie będziesz zakupy robić.
Fajnie to wszystko wygląda chociaż latem dopiero zobaczymy rośliny w pełnej okazałości

Danusiu wszystkie rośliny przywiózł pan T.

Na wiosnę będziemy też wybierać byliny które będziemy dosadzać i też będą z jego źródeł

Aga co to za choiny ? Jestem ostatnio w niedoczasie i nie w temacie

kanadyjskie
admete 21:51, 15 lis 2014

I na dobranoc listki

Zielona 22:03, 15 lis 2014

Tak sobie myślałam o tej choinie W takim razie doskonale, że jest gęsto Ona ma piękny kolor. A na fotce u Kurowskich wygląda... ech... Tak będzie i u Ciebie

Do jakiej wysokości chcesz prowadzić te żywopłoty pomiędzy drzewami?

Mathildis 23:48, 15 lis 2014

AgnieszkaW napisał(a)
(...)

Ps, żurawki z jednej strony poszerzyłabym delikatnie w trójkąt, a nie sadziłabym paskami.

o tym samym pomyślałam oglądając zdjęcia

Kolor żurawek śliczny, choiny też mi się podobają, pomyślę czy gdzieś ich u mnie jeszcze nie wcisnąć.