Spójrzcie Co mi się wczoraj przyplątało na działkę
W okolicy mojego ogródka jest 8 kotów,wszystkie mają właścicieli,ale i tak kilka z nich ciągle przesiaduje w moim ogrodzie, dlatego uważałam że ja już nie muszę mieć kota. A tu taka niespodzianka! ktoś mi go podrzucił (ludzie są podli). Zabrałam malucha do domu(ma ok 3 miesięcy), bo cóż było robić. Dzisiaj kupiłam żwirek i karmę i śpi teraz obok mnie
Ten widok jest cudowny z każdej strony, z przodu, z boku, z tyłu, daleka i bliska. Kwitnie Bonica, białe zwilce, astry niskie i rozplenice z różami białymi, wszędzie webena. Żeby róże jesienią dobrze kwitły potrzebują również dobrego nasłonecznienia.
Lecą liście z drzew, kompostowy prym wiedzie magnolia - produkuje chwilowo najwięcej liści.
Jeszcze przebarwiający się miłorząb japoński - ogrodowiskowa roślina! Jest to nie tylko piękna roślina ze względu na efektowny wygląd różnych odmian ale źródło i odkryta już tajemnica długowieczności samej rośliny pamiętającej podobno paleozoik i mającej dar przedłużania naszej pamięci; u mnie w harmonii z magnolią - wschodnim symbolem czystości i niewinności