Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Tess 20:01, 13 lis 2014

agniecha973 napisał(a)
Dzielę się wiadomością z angielskiego programu ogrodniczego o tym jak można ograniczyć zniszczenia cebul narcyzów przez muchę narcyzową. Podobno ważne jest "zatkanie" dziury po uschniętych liściach. Pan mówił, że usuwa liście, gdy te już nadają się do usunięcia i przydeptuje dziurę po nich, wtedy mucha nie znajduje miejsca na złożenie jaj. Na ile to pomaga, nie wiem, ale można spróbować. WIem, że jesteś już na nie do narcyzów, ale może ktoś skorzysta
Pozdrówka

O, to jest bardzo cenna informacja, nawet, jeśli nie wiadomo, czy sposób jest skuteczny. Dzięki
anna_studio 20:03, 13 lis 2014

No to sobie Ciebie pooglądam...
Tylko Mała Mi będzie jeszcze mniejszej skali...
Ogród zachwyca...bioróżnorodność powala...
Pozdrowienia w dużej skali przesyłam ...
Rench 22:37, 13 lis 2014

Nadrobiłam z lekka,przynajmniej obrazkowo
Wszystkim wszem i wobec roztrąbiłam,ze mają ogladać Twój ogród w niedzielę
Muszę moją czarną trawę posadzić przy baronie,może ona musi mieć jego towarzystwo... Przez cały sezon małpica nie podrosła ani 1cm.

Rozmnażałas moze przypadkiem szałwię którą kupiłyśmy od Finki,tę Deep Blue ?
Chciałabym jej mieć więcej,ale nie wiem jak się do tego zabrać, a nie chcę zniczczyć tego co mam
Urszulla 05:45, 14 lis 2014

To zdjęcie maluszka z psiunią za drzwiami nasunęło mi wiele wspomnień mojego Łukasza z Kazanem, a potem razem wcinali orzeszki i takie tam różności się działy rodząca się przyjaźń dzieci ze zwierzętami jest niesamowita
bdan 10:33, 14 lis 2014

Proszę o pomoc w wyborze drzew, u mnie na stronie 186
Milka 15:43, 14 lis 2014

Dużo się dzieje, zostawię sobie na rano do kawki mam nowy sprzęt, śmiga, więc już nie mam chęci walnąć o ścianę
niedzieli czekam bardzo
Milka 16:34, 14 lis 2014

Napiszę u ciebie, bo mnie to mąż podgląda tablet mi padł i mam nowy
i..kurcze, chyba przy okazji robienia kancików na chodniku, ciepłam na taczkę, a potem do ogniska idealne nożyce Fiskarsa i po ptokach, i cicho sza teraz
Mala_Mi 18:22, 14 lis 2014

Olili napisał(a)

Już niewiele miejsc gdzie może uciec przed chodnikiem czy dywanem.. nie lubi niczego miękkiego pod tyłkiem... tylko z twardego sam nie wstanie.
Jaka chytrość gdzie jeszcze nie ma tych wygód do wstawania
Jak się obudzi będę dumać jak go wydrzeć, ale na chodniku da się go wyciągnąć spod stołu..razem z krzesłem. Oj ta starość bozi to nie wyszła..
Dzięki Iza za ułatwiacze do wstawania.. bardzo, bardzo się przydają.. i kolor pasuje

Mala_Mi 18:29, 14 lis 2014

Milka napisał(a)
Napiszę u ciebie, bo mnie to mąż podgląda tablet mi padł i mam nowy
i..kurcze, chyba przy okazji robienia kancików na chodniku, ciepłam na taczkę, a potem do ogniska idealne nożyce Fiskarsa i po ptokach, i cicho sza teraz

Ha, ha, ha.... moich sporo juz tak skończyło żywot.. ostatnie z wiosny dało się wyszlifować i działają

A ja już prawą część mam na gotowo, a lewa już prawie, prawie... bez wykopków całości nie da sie nic poprawić, wiec ryję, już telewizja inspekcji nie zrobi to mogę wykładać łopatologię... Jutro skończę.. tylko fajne lilie sobie rozłupałam ...grrr

ewsyg 18:38, 14 lis 2014

16 zobaczymy Twój ogród - dobra nowina. Już budzik nastawiam ,żeby nie zaspać Super, już się cieszę Pozdrawiam Aniu