Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 11:48, 14 lis 2014

Mileno to pokaże dzisiaj wieczorkiem co mi wyszło i wyjdzie z tego wicia Troszke tego materiału potrzeba, ale nie znów tak dużo. Pierwszy chyba mi ładnie wyszedł jak na debiut. Winorośl mi potrzebna, ale tak jak wierzby brak na stanie.
malgorzata_s... 14:04, 14 lis 2014

Łukasz sąsiad zapewne upiększyłby jeszcze ten projekt kolorem jakowymś, bo za mało wyrazisty jest
Ciekawe czy tył też taki efektowny No to wieczorem na oglądanie wpadnę bo ja winorośli troszkę mam
Luki 18:58, 14 lis 2014

Tak Gosiu sąsiad z pewnościa dodałby jeszcze coś od siebie.
Zaraz zapodam fotki brzozowych wyrobów, w większości niedopracowanych, ale niech będzie Winorośli nie zdobyłem więc jej wykorzystania nie pokaże
Luki 18:58, 14 lis 2014

Były prośby o pokazanie moich brzozowych wytworów, więc pokazuje.

Wianki to mi się nie za bardzo podobają, ale wiem już co zrobić, aby były ładniejsze, w końcu praktyka to podstawa

Taki malutki wyszedł już znacznie lepiej robiony inną techniką.

I na końcu choinka, która będzie powodem wywiezienia mnie w kaftanie, więc gdyby mnie długo nie było to mnie wywyeiźli... a chce jeszcze dwie zrobić.
Ta ze zdjęcia nie skończona bo gałązek mi brakło.

Jak skończe to zacznie się dekorowanie.
Iwk4 19:10, 14 lis 2014

Ale fajne wianki. Choinka też bardzo mi się podoba. Jaką techniką to robisz? <oże kilka fotek instruktażowych? Prooooooooooooooooszę
Będziesz malował, czy wyklejał ?
malgorzata_s... 19:16, 14 lis 2014

Łukasz jakie piękne te wianki Stożki takie w kwiaciarniach widziałam Zdolniacha jesteś chłopaku
Mille 21:29, 14 lis 2014

Ładne wianki i takie równe, chociaż intryguje mnie po co Ci ich aż tyle
Choinka rzeczywiście jak z kwiaciarni, aż trudno uwierzyć, że to Twój debiut. Rozumiem, że ten kaftan oznacza, że trzeba mieć dużo cierpliwości przy produkcji

Mojej uwadze nie uszła też ściana obok choinki w przepięknym kolorze...
Mille 21:32, 14 lis 2014

PS: dopiero zauważyłam, że stelaż choinki też drewniany, zastanawiam się jak Ty to wszystko przymocowałeś, i coś czuję, że zagrożenie kaftanem mogło pojawić się właśnie na etapie stabilizowania
Luki 21:41, 14 lis 2014

Iwonko wianki wyplatam albo gałązka po gałązce, albo z 3 pęczków gałązek wyplatam warkocz dość ciasno, a później zawijam i łącze gałązkami w okrąg bz użycia drucików i sznurków (ten sposób był na blogu jednej z forumowiczek )
Choinke trzeba zacząć od zrobienia stelażu z patyków, a później owijamy to gałązkami, ale tutaj bez drucika nie da rady, trzeba znaleźć taki, którego nie będzie widać, albo robić tak, żeby go zasłaniać.
Na razie foto instrukcji nie zrobię bo gałązek mi brakło ale jak mogę później zrobić.

Gosiu ja też widziałem pdoobne, ale z wikliny i były dośc ażurowe, moja tak ma nie być, oby mój zamysł się udał. Może w przyszłym tygodniu pokazę już jedną ozdobioną

Mileno oj cierpliwości to trzeba mieć no i plecka cierpią od pochylania się nad tym, ale takie czynności działają na mnie tak samo jak grzebanie w ziemi, wyłącza mi się myślenie. Stelaż owszem również drewniany, wymaga troszke więcej anielskiej ciepliwości
Po co mi ich aż tyle dwa dla siostry, jeden dla mnie, dwa dla mamy, choinka jedna dla mnie druga dla siostry, trzecia do salonu, a jeszcze ciotki mam 'przyozdobić'
Troszkę tego będzie, dlatego też tak wcześnie zaczynam.
Madzenka 22:13, 14 lis 2014

Lukasz szacun za wianki i choinkę.
Ja moze sobie w tym roku wiklinową kupię....taka zdolna i cierpliwa jak Ty nie jestem...