Zwracam się z prośbą o pomoc. Kupiłam trzy rozplennice piórkówki i chciałabym posadzić je z różami. Stworzyć taki różany zakątek. Doradźcie, czy to dobry pomysł. Jakie ewentualnie wybrać róże. Wklejam fotkę
tego jałowca tam nie będzie.
Wywaliłabym te sosny, jałowce, a tego cyprysika tępołuskowego (chyba??) przesadziłabym na środek. Pod spód na całości jasnoszary żwir. I tyle.
Te kształtki betonowe niezbyt ładne
Wiesz ja będę kibicowała za stożkiem i kulkami bo uwielbiam takie kompozycje,a pomiędzy możesz czosnki włożyć i latem zawsze jakieś kwiatki dasz.....chyba że żurawki rozmnożysz w duże ilości
a ta trawka to chyba Amazon Mist
Wczoraj przyszła moja wymarzona brzózka Schneverdingen Goldbrike. U mnie w szkółkach była nie do zdobycia więc pozostały zakupy przez internet. Najważniejsze, że nie jest szczepiona. Dąb Bartek to to nie jest , ale przed zakupem rozmawiałam ze sprzedawcą przez telefon i wiedziałam na jakiej wielkości drzewko się piszę.
W ogródku miałam jeszcze większe mikrusy, które teraz są już duże, więc i brzózka powoli urośnie .
Wiesz nawet by pasowała.
Dotychczas o tym nie pomyślałam bo już w innym miejscu mam lawendę.
Ewentualnie można przenieść lawendę tylko co w takim razie tam posadzić?
To jest strona południowa ale zasłania tylko jaśminowiec więc ogólnie jest tu dużo światła.
Jaśminowiec rośnie już na skarpie więc jest trochę niżej.U dołu mam strumień.
Kolorowo
Świetne zdjęcia z wypadu w góry, tajemnicze jak Twój ogród parę lat tam nie byłam, ale gdy oglądam fotki, przypominają się miejsca kiedyś częściej odwiedzane
Miłego dnia, Asiu
Aniu, śliczne zdjęcia pięknej rabaty. Czy to są te trawy, o których mi pisałaś? Posadzone przed hortensjami wyglądają tak delikatnie i zwiewnie...
Miło mi słyszeć, że lubisz muzykę już zawsze "Marzenie" będzie mi przypominać Ciebie i historię Twojego dziadka.
Pozdrawiam Aniu