Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

monteverde 23:44, 17 lis 2014

Joku napisał(a)
Haniu, widziałam już 2 razy, co prawda częściowo, bo przyleciał zaprzyjaźniony zwierzyniec i trzeba było się zrewanżować za wizytę .
Dla odwiedzających zostawiam ostatnie kwitnące jeszcze róże.

Dziękujemy miło popatrzeć Jolu, pozdrawiam
bogumila 18:35, 20 lis 2014

Jolu...podglądam,fotek nie widzę...pozdrawiam.
Joku 22:23, 20 lis 2014

Bogusiu, nie ma co fotografować, nie lubię tej pory w ogrodzie. Poza tym wracam do domu jak już jest ciemno.
GorAna 22:35, 20 lis 2014

Joku napisał(a)
Bogusiu, nie ma co fotografować, nie lubię tej pory w ogrodzie. Poza tym wracam do domu jak już jest ciemno.

Jolu, ja też nie lubię listopada....grudzień już może być....a styczeń to już żabi skok do wiosny
Pozdrawiam
eda 22:42, 20 lis 2014

tak tak wszystkim nam się chce wiosny już niedługo i będzie ha ha pozdrawiam serdecznie Buziaki
Joku 19:25, 22 lis 2014

Listopad, grudzień lubię, bo odpoczywam wtedy od prac ogrodowych. W styczniu zaczyna mi się nudzić, w lutym już nie mogę doczekać się wiosny. Na razie cieszą mnie długie wieczory i czas na Ogrodowisko.
Wyszperałam w moich zdjęciach taki obrazek sprzed kilku lat, bardzo wiosenny

i wersja bardziej letnia

Tess 21:52, 25 lis 2014

Joku napisał(a)
Listopad, grudzień lubię, bo odpoczywam wtedy od prac ogrodowych. W styczniu zaczyna mi się nudzić, w lutym już nie mogę doczekać się wiosny. Na razie cieszą mnie długie wieczory i czas na Ogrodowisko.

W lutym pewnie też będę tęsknić do wiosny, ale na razie marzę, żeby skończyć sezon jesiennych prac ogrodowych
Pozdrawiam, Jolu
Pszczelarnia 16:02, 28 lis 2014

Joku napisał(a
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/73/735715/original.JPG[/img]

Co to za odmiana jarząba? Pięknie prowadzona.
Jeszcze nie skończyłam sezonu - z roku na rok bardziej przesadzam (w sensie przenośnym, w sensie dosłownym przesadzeń tylko mniej). Przede mną do zadołowania 4 laurowiśnie duże i posadzenie 3 żylistków. Oraz coś tam muszę wyoutować czyt. wykarczować. Póki ziemia niezamarznięta walczymy. Wiesz, że posadziłam jabłonki do prowadzenia w sznury przy warzywniku? Tylko oczywiście jeszcze nie wiem, jak mam te sznury podpory do prowadzenia zamontować. Zaczynam oglądać po raz n-ty GW od Ciebie i zasypiam ze zmęczenia. Taki listopad Pozdrawiam ciepło.

Joku 19:49, 28 lis 2014

Tessi, witaj. Ja już skończyłam prace na ten sezon. No, prawie. Zakopczykowałam dzisiaj część róż, ale zabrakło mi ziemi. Więc trzeba nabyć worek i uzupełnić. Zimno się już zrobiło, dzisiaj poniżej 0 st.

Ewa, nie wkleiło się zdjęcie z jarząbem, więc nie bardzo wiem o jaki chodzi. Będę podglądać twoje zmagania z formowaniem drzew. Przyszedł mi do głowy taki pomysł: można by zamontować 2 słupki,lub więcej w pionie - coś takiego jak przy pergolach, a pomiędzy przeciągnąć poziomo linki. Tylko nie wiem czy nie było by potrzebne jakieś wzmocnienie, żeby pod naporem sił ciągnących konstrukcja się nie złożyła. Przy ścianie domu lub jakimś ogrodzeniu łatwiej chyba zrobić bo można np. zamontować kratkę i do tego gałązki przywiązywać.
monteverde 22:39, 28 lis 2014

Jolu pozdrawiam