Te bratki masz urokliwe, dlaczego takich ładnych odmian nigdy nie widzę w sklepach? Moje szachownice też kwitły tylko w pierwszym roku po sadzeniu
Ach, ta Twoja ścieżka!
Powiem szczerze że nie wygląda ta rabata na tworzoną 3miechy wstecz, raczej jak by miała za sobą 2 sezony miejsce im podpasowało to rosną jak na drożdżach a rabata z paprociowiskiem cytowana przez Agnieszkę Agatorek jest cudna
Zobacz, a ja dosadzam co jesień zawilce, bo u mnie ładnie się rozsiewają.
Też lubię oglądać zdjęcia z ogrodów, w których byłam Mam słabą orientację w terenie
W hamaczku jest czytelnia. W ciepłe dni funkcjonują zapisy na godziny Czas poszukać drugiego miejsca na hamaczek
jak spatynuje i obrośnie zielenią kształty nabiorą miękkości i wtopi się w ogród....mam nadzieję, bo lepszego pomysłu nie miałam na te warunki jakie u nas panują.
jeszcze wymaga dopracowania i chyba górą poprzeczek, ale przynajmniej było do czego akebie i klematisa przymocować
rdestówka na razie po tak drastycznym cięciu nie daje znaku życia....
W sobotę w ogrodzie odbyła się drobna metamorfoza, wprawdzie zajęła nam cały dzień, ale była konieczna. Zima połamało nam pod śniegiem wachlarz z różami i bramę wejściową do ogniska z akebią i rdestówką Auberta
Zamiast wachlarza jest teraz słupek i łańcuch do niego podpięty
Witajcie, no to fotki z TajemniczegoW miarę świeże, dwudniowe Telefonem to telefonem, ale są Będą na pamiątkę tej zakręconej pogodowo wiosny.
Od czego by tu zacząć...może od mieszkańców ogrodu: