Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:22, 15 cze 2023

Zdjęcie ciurkadełka z wodą

Piwonie w rozkwicie

Roocika 22:41, 15 cze 2023

Ewa, podoba mi się ten element wodny, z czego jest zrobiony? Kupiliście gotowy czy sami robiliście?
Kordina 13:09, 16 cze 2023

Ewa777 napisał(a)

Ewo czy znasz nazwę swoich piwonii? Wczoraj byłam u koleżanki w ogrodzie i na oko tak samo wyglądają u niej jak u Ciebie, dość duże kwiaty. Ona nie zna nazwy bo odziedziczyła je po babci.
Są przecudne po prostu
Joku 19:44, 16 cze 2023

Dziękuję za tak szczegółowy spis. Ostatnio na spacerze gdzieś w okolicach Jaśkowej Doliny spotkałam taki ogród ale nie był jeszcze skończony.
U mnie popadało ciut więcej ale i tak stanowczo za mało. Suszy ten deszcz nie zlikwiduje.
Ewa777 23:19, 16 cze 2023

Roocika napisał(a)
Ewa, podoba mi się ten element wodny, z czego jest zrobiony? Kupiliście gotowy czy sami robiliście?

Kamienie przygotowali nam panowie, którzy pracują z kamieniem. Robią bardzo dużo ciekawych rzeczy. Ciurkadełko bambusowe zrobił mój mąż i sam też zamontował pompkę.
Ewa777 23:21, 16 cze 2023

Kordina napisał(a)

Ewo czy znasz nazwę swoich piwonii? Wczoraj byłam u koleżanki w ogrodzie i na oko tak samo wyglądają u niej jak u Ciebie, dość duże kwiaty. Ona nie zna nazwy bo odziedziczyła je po babci.
Są przecudne po prostu

To piwonia Sarah Bernhardt. Prezentuje się pięknie i też tak pachnie
Ewa777 23:23, 16 cze 2023

Joku napisał(a)
Dziękuję za tak szczegółowy spis. Ostatnio na spacerze gdzieś w okolicach Jaśkowej Doliny spotkałam taki ogród ale nie był jeszcze skończony.
U mnie popadało ciut więcej ale i tak stanowczo za mało. Suszy ten deszcz nie zlikwiduje.

Ogrody deszczowe wyglądają na pewno ciekawej po deszczach. Przy suszy sa po prostu wgłębieniami z roslinnością. Sama idea jest bardzo fanja i cieszę się, że w Gdańsku się przyjęła.
U mnie padało wczoraj rano, ale tylko godzinę. To stanowczo za mało.
Kasya 01:04, 17 cze 2023

Ewa777 napisał(a)

U mnie zapowiadali deszcz na cały dzień, a padało tylko godzinę rano. Bardzo równy, spokojny deszczyk. Dobre i to

U mnie od tamtej pory juz nie padało
A to co spadło to malutko
A tez akurat wtedy musiały rozkwitnąć piwonie Sarah … i wszystko lezy
U ciebie piekne !
Anda 09:14, 17 cze 2023

Świetne to japońskie ciurkadelko. Bardzo mi się podoba. Bardzo pasuje do miejsca i do Waszego ogrodu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 17:13, 19 cze 2023

Kasya napisał(a)

U mnie od tamtej pory juz nie padało
A to co spadło to malutko
A tez akurat wtedy musiały rozkwitnąć piwonie Sarah … i wszystko lezy
U ciebie piekne !

Kasiu, rośliny sobie świetnie radzą, mimo suszy. U nas deszczu jak na lekarstwo. W maju padał deszcz tyklo jednego dnia. W czerwcu jak na razie tylko jedną godzinę. Zapowiadaja na piątek więc liczę, że tym razem będzie go trochę więcej.