Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 20:53, 14 cze 2023

Wierzba hakuro zrobiła się brzydka z dnia na dzień i u sąsiadów obok także. Co to może być? Nigdy tak nie miała

Wiaan 21:06, 14 cze 2023

Tak się skupiłam na tarasie, że późno zauważyłam tą wierzbę.

Teraz z innej bajki robię przymiarki do donicy widocznej z okna i powiem Wam, że te carexy mi się podobają. Słońce jest do ok. 14.00 później tylko cień więc może dadzą radę. Ciemna fotka ale widać jak fajnie świecą Nie widać mini kulek sosny bośniackiej schmidtii w tej ciemności planowana była jeszcze szałwia ale tu jej nie dam bo mi nie pasuje do klonów widocznych na przeciwko w orientalnym zakątku.

Judith 21:16, 14 cze 2023

Wygląd wierzby to wynik braku wody. Wiem, ze padało ostatnio i Ciebie, ake wcześniej długo było bardzo sucho. Wierzba tak reaguje natychmiast. Przy braku deszczu trzeba solidnie podlewać codziennie. Też zaniedbałam i u mnie wyglada podobnie .

Przymiarki donicowe podobają mi się
Wiaan 11:02, 15 cze 2023

Judith napisał(a)
Wygląd wierzby to wynik braku wody. Wiem, ze padało ostatnio i Ciebie, ake wcześniej długo było bardzo sucho. Wierzba tak reaguje natychmiast. Przy braku deszczu trzeba solidnie podlewać codziennie. Też zaniedbałam i u mnie wyglada podobnie .

Przymiarki donicowe podobają mi się

Już chyba lepiej tak niż jakieś cholerstwo, muszę o nią zadbać w takim razie.
Zaniedbałam też rozrzucenie nawozu a tak pięknie padało

Mam nadzieję, że w weekend obsadzę donice, mnie też przypmiarki pasują
DariaB 14:57, 15 cze 2023

Aneta fajnie, że prace mają się już ku końcowi. Z roślinami będzie extra! Potwierdzam, że sesleria daje radę w półcieniu. Ścieżki nie robię sama, mam fachowca ale zawsze się muszę na niego naczekać
Wiaan 17:38, 15 cze 2023

Daria, byłam widziałam
Wiaan 17:44, 15 cze 2023

Teraz to na tarasie mam ładne widoczki

Dziś eM miał wybrać trawy koło tarasu, tzn.wspólny obchód celem oględzin traw w naszym ogrodzie Jak zobaczył stipy to nie wierzę ale mówi, że te są super fakt w tym roku są piękne, te obcięte i wyskubane. Jednak ich siewek przy tarasie sobie nie wyobrażam.

Wiaan 17:51, 15 cze 2023

Decyzja podjęta, będzie sesleria. Też wpadła mu w oko, myślę że to dlatego, że nie lubi wysokich traw albo tak mówi
Przekonałyście mnie, że w półcieniu też da radę. Przemyślałam sobie, że w donicach będą bardziej przewieszające się to dla równowagi damy sterczące
Powiem Wam, że jedynie na różance mi one nie pasują ale dam im czas jak będą takie jak te moje 3 latki, a może kwestia zbyt żyznej ziemi, bo przy różach mam full wypas Takie już chcę wszystkie

Judith 17:55, 15 cze 2023

Pieknie wyglada powiększony taras. I muszę - inaczej się uduszę - powtórzyć, ze wspaniała estetyczna robota . Kierownikowanie na budowie zaliczone celująco .
Wiaan 18:07, 15 cze 2023

Trochę Was pomęczę jeszcze ale obiecuję niedługo przestanę

Bardzo podobają mi się te turzyce Gold fountain i kusi mnie aby dać do każdej donicy. Jedyną przeszkodą jest to, że one potrzebują wilgoci. Czy, macie ją może w słońcu bez podlewania poza deszczem? Urzekły mnie te cienkie listeczki i kolor nie jest żółty tylko taki limonkowy, który uwielbiam. Dałabym grubą ściółkę.

Są podobne do Molinii Variegata tylko drobniejsze