Wpadłam na zawijaski, nie może być źle, super ogrodniczka to robi jednak
A ja wreszcie wymyśliłam inny zawijasek, nie z bukszpanów
Jakby się dało, to fajnie by było zrobić krawężniczek, ale wiem, ze to późniejsza robótka, a ogród najważniejszy.
To nie fizyka kwantowa, spokojnie. Wazne jest żeby w kompostowniku znajdowały się różnorodne odpadki. Raz kuchenne, innym razem ogrodowe zielone, suche liście, drobne patyczki. Trzeba pilnować żeby nie było w nim za sucho ani za mokro. Jak jest za mokro dobrze jest przerzucić mieszając z suchym (wióry, suche liście, patyczki, kawałki papieru) jak za sucho dobrze jest podlać i dorzucić "zielonego". Tyle. Patrzyłam na tę siatkę przymocowana do palet i obawiam się, że podczas przerzucania widłami będziesz musiała bardzo uważać żeby jej nie uszkodzić.
A tu mój tegoroczny kompost przerzucony już ostatni raz przed zimą.
A tu już to co w ostatnich dniach tam wyładowało.
eee, maryśka nie jest tak efektowna... Ale jako tło przy płocie niczego sobie, to zdjęcie sprzed 3 lat kiedy się zacząłem bawić w ogrodnictwo... Kompozycja rącznik + kapusta ozdobna... Takie wtedy miałem pomysły
Polinko, to moja rabata "przystankowa" Nie mam jeszcze ławeczki, tylko placyk jest zrobiony właśnie pod nią Z jednej strony mam hortensje, rozplenicę i byliny. Z drugiej strony placyku mam zawijasek z bukszpanu z brzozą, różyczkę na pniu, hortensję, tawułę i byliny. Ogólnie taki misz-masz
Do wykopania będą byliny i pójdą na inną rabatkęDaj znać to usunę zdjęcie
Wróciłam z zakupów.
Kupiłam 2 Smaragdy by dosadzić. Ale są dużo gęściejsze niż moje i pojadę chyba jutro po inne, tylko z 1 przewodnikiem jak w moich smaragdach. Namierzyłam takie.
Trzmielina ładniejsza, bardziej żółta niż na zdjęciu. Była taka ładna, że nie mogłam się jej oprzeć. Kupiłam 8 sztuk. Raptem po 4 zł sztuka. I gdzie ja ją teraz posadzę
Może tu?
Postawiłam 2 szmaragdy, wykopany Rh i z przodu trzmielinę.
Tylko czy nie będzie zbyt trywialnie? Z przodu niższe, a z tyłu wyższe piętro?