Kule cisowe mogą być albo dwie cisowe i jedna bukszpanowa też ujdzie
Średnica hmm co najmniej pół metra, muszą być dość masywne, żeby je było widać, w tym cały urok kompozycji
Zurawki co 30 cm, trawki też tak mniej więcej.
Chyba obwódka w drugiej propozycji to za dużo, ale fala? kto wie? Np pomiędzy dwoma kolorami żurawek.
Hakonechloa jest fontannowa i nie rozłazi się, ja mam
A tu Carex elata Aurea
Wszystkie pasują do bukszpanów - topiarów.W swoim ogrodzie sadze wyłącznie trawy fontannowe, Holcus mollis już nie mam właśnie dlatego, że się rozłaziła
a czy jeśli nawozimy ziemię w celu wyrównania terenu i potem w miejscu nawiezienia powstanie rabatka, to też dobrze będzie podsypać wierzchnią warstwę ziemi piaskiem? Rabata będzie z iglakami i tujami w roli głównej - jeszcze myślę nad doborem roślin (jakby znalazł się chętny do doradzenia, to zapraszam ) tak, żeby wszystkie miały podobne wymagania, skoro już mam szansę przywieźć sobie dokładnie takiej ziemi, jaką będę potrzebowała pod konkretną rabatkę.
Obecnie jesteśmy na etapie rozsuwania warstwy "spodniej", nie badałam jaka to, ale chyba dość gliniasta. Z wierzchu będzie torfowa.
Cudna rabata
ja też plewię Danusiu jak ty, z korzeniami, ale firma któa u mnie plewi, skubie tak z wierzchu, i jest łądnie tydzień, a potem tak samo
No to wręcz im widełki albo pazurki i niech pokażą worki z chwastami, wysyp i obejrzyj czy maja korzenie, powiedz że byłoby Ci miło gdyby wyrywali z korzeniami, będą mieli mniej pracy nast, razem
Tylko czy nie uciekną po takim tekście ??
przymiarkę robię z tym tekstem, czy się odważę w środę, oto pytanie!
Napisz im na piśmie i pokaż na tablicy hehe Albo powiedz to bardzo miło i elegancko jak na damę przystało. Będą zaskoczeni? czy uciekną i nie wrócą, zakładamy się?
Takie widełki albo pazurki są potrzebne. Niektórzy ogrodnicy zapominają o pożytecznych narzędziach.
Cudna rabata
ja też plewię Danusiu jak ty, z korzeniami, ale firma któa u mnie plewi, skubie tak z wierzchu, i jest łądnie tydzień, a potem tak samo
No to wręcz im widełki albo pazurki i niech pokażą worki z chwastami, wysyp i obejrzyj czy maja korzenie, powiedz że byłoby Ci miło gdyby wyrywali z korzeniami, będą mieli mniej pracy nast, razem
Tylko czy nie uciekną po takim tekście ??
przymiarkę robię z tym tekstem, czy się odważę w środę, oto pytanie!
Napisz im na piśmie i pokaż na tablicy hehe Albo powiedz to bardzo miło i elegancko jak na damę przystało. Będą zaskoczeni? czy uciekną i nie wrócą, zakładamy się?
Takie widełki albo pazurki są potrzebne. Niektórzy ogrodnicy zapominają o pożytecznych narzędziach.
no widełki powinni znać...ale narzędzie, które zakupiłam w sklepie Ogrodowiska ... nie znali!
ach, jak sobie używali to coś do kancików, powinien być cytat
to się stroję na środę i.. powiem, nie powiem ...