Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:47, 15 paź 2014

Do góry
jesień....
mam nerwa....
moje dziecko ma alergie na przedszkole...

Mój nowy stary ogród 09:46, 15 paź 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Dosadziłam kolejną różę Burgundy Ice do Larissy Mam teraz wtym miejscu trzy Lariski i dwie Burgundy Uwielbiam to połączenie

Cudo połączenie, i te turzyce włosiste u nużek, mhmmm
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 09:34, 15 paź 2014

Do góry
Ewa.

oki,oki pomykam do Ciebie
....a poniżej skromne fotki traw w porannej rosie - to dla tych odwiedzających mój wątek ogrodników co szczególnie się lubują tym rodzaju roślin:

pozdrawiam
Jan
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:24, 15 paź 2014

Do góry
Agania napisał(a)

ale ladne, tajemnicze ujęcia
Moje zmagania ogrodowe 09:22, 15 paź 2014

Do góry

Pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 09:22, 15 paź 2014

Do góry
Jesień zagościła u Ciebie na na dobre, szczególnie bylinówka już jesienna, w przeciwieństwie do róż, twoje różane portrety przeglądam sobie przy kawce

Przesadziłam moją starą różę Dortmund, boję się, że się nie przyjmie, bo trudno, było ją wyciągnąć, zobaczymy na wiosnę co z niej będzie?

Ciekawa jestem twoich włosko-hiszpańskich sosów

Głogi mają mnóstwo owoców, piękny to widok

Mój szczepiony miał tylko kilka owocków, co rozmiar to rozmiar
Moje zmagania ogrodowe 09:21, 15 paź 2014

Do góry

w końcu doczekałam się kurczaczka

Moje zmagania ogrodowe 09:19, 15 paź 2014

Do góry

jedna z siewek
Mój kawałek planety 09:19, 15 paź 2014

Do góry
Chodzi o wyznaczenie zielonych placków między wjazdem a ścieżką prowadzącą do schodów wejściowych.

Dziewczyny - rada potrzebna na dość szybko bo wyszło że nie położymy płyt na podjeździe ale obsadzimy krawężniki i utwardzimy, żeby było w miarę czysto w sensie bez błota.

Dzwi wejściowe i brama są obok siebie - na wprost furtka i brama czyli wchodząc do domu idzie się prosto do drzwi (tak wiem, to wbrew zasadom fengszui

W ogrodzeniu między furtką a bramą jest tylko słupek 0,5 m , między drzwiami domu a bramą jest trochę szerzej

Czy całość podjazdu utwardzić czy zostawić wąski pas między ścieżką a pojazdem jeśli tak czy przez całą długość - czy raczej prostokąty ?

Poniżej słaby skan na szybko zrobiony w pracy. W domu może narysuję sam podjazd.
Nie jestem pewna czy chcę te płyty na ścieżce w kamykach czy w trawie.
Kurcze, nie lubię tak na szybko ale chcę wykorzystać ludzi póki są, potem nie przyjadą na robotę na 1 dzień

Ogród na glinie 09:18, 15 paź 2014

Do góry
Dziewczyny dziękuję za pomoc. Pomogłyście mi podjąć decyzję.
W związku z tym, że pomiędzy Rh a hortensjami zostawiłam spory odstęp na rozrośnięcie się, jest tam szpara, której zbytnio na ujęciach nie widać.
Dlatego wsadzę carex buchanani, by swoim pionowym pokrojem zasłoniła ten odstęp.

Mam jeszcze 3 paczki takich tulipanów. W necie pokazują, że ta odmiana jest bardziej kremowa. Może by w okolicę hortensjii, by rozjaśnić zakątek?
trawy i hortki będą ścięte wiosna i będzie łyso.

Moje zmagania ogrodowe 09:18, 15 paź 2014

Do góry
Udało się gdzieś "po drodze" zrobić kilka zdjęć, część już nieaktualna, bo Tara pozjadała jeżówki zaczyna jej sie etap szkodnika - kopie pod roslinami i cebulki mi wyciąga.
jodła zostala już zjedzona przez Tarę

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:12, 15 paź 2014

Do góry

a tu są obie ha ha
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:11, 15 paź 2014

Do góry

To jest komarzyca żółta ----- to dla Agnieszki
Ogród do kwadratu 09:06, 15 paź 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
I dla Martiki ... mój Karl po posadzeniu pod
i obecnie... będzie z czego dzielić kolejne kępy

nie wiem czemu, ale myślałam że tam będą dość wysokie trawy... no chyba że Karl dopiero się rozbuja

Pozatym ogród niezmiennie piękny!
Do raju daleko - u Ewy 09:00, 15 paź 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Długo z mężem myśleliśmy nad oświetleniem ogrodu. Do tej pory szukaliśmy jakiegoś rozwiązania z lampami elektrycznymi. Dopiero gdy dotarłam na Ogrodowisko zachwyciły mnie lampiony. I znalazłam taki oto lampion, który mnie zachwycił. Kupiłam 6 i zastanawiam się, czy nie za mało.

Teraz muszę zamówić wieszaki i rozstawić na ogrodzie. Ciekawa jestem efektu.

..lampion intrygujący i jeśli ich masz sześć sztuk to można poszaleć w aranżacji ( i jeśli mam doradzać ) to ja bym się ukierunkował nad ich lokalizacją w bliskości Twojej altany lub jej pobliżu aby wykorzystać potencjał tej budowli w ogrodzie.
A potem zaś zobaczysz przy użytkowaniu lampionów czy na wkłady będą świecić czy też ( może ) nie warto przerobić na zasilanie elektryczne.
No a jak tam plany odnośnie pokrycia gontem altany - już coś wspólnie z mężem podjęliście już jakąś decyzję czy też cały projekt jest w fazie tzw. "burzy mózgów"?

pozdrawiam
Jan
Ogród u stóp klasztoru 09:00, 15 paź 2014

Do góry
Jak ja lubie te kolorki bijace po oczach od klonów, gigganteus też trzyma fason skubaniec, wiosną z piłą spalinową trzeba będzie na niego ruszyć

Marzy mi kawusia w tym kąciku u Ciebie
Życie w wiejskim ogrodzie 08:50, 15 paź 2014

Do góry
Ciekawa jestem jak nazywa się ten powojnik o żółtych kwiatach, mój cos nie chce się zabrać, kiepsko u mnie rośnie?

O tej rabacie w tle napisałam, że podobna do mojej ze względu na dwa drzewa catalpy i wiśni po przeciwnych stronach rabat

Twoja oczywiście ładniejsza taka rozświetlona, a moja ta z wiśnią jeszcze nie skończona brakuje mi pomysłów na jej obsadę i wykończenie, bo jest nadsypana i tworzy jakby wyspę, daj więcej fotek od ciebie może coś podpatrzę, albo weny dostanę

Liczę, że jutro będzie jednak słoneczko i ładne fotki zobaczę
Ogród u stóp klasztoru 08:41, 15 paź 2014

Do góry
alinak napisał(a)

Chętnie by się posiedziało w takich okolicznościach...cudnie

Alinko pamiętasz o mnie?
Wilcza Góra 08:14, 15 paź 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
i troszkę "świeżynki" jesiennej z Wilczej...owoce dzikiej róży (Rosa rugosa)

Piękne ,też ostatnio podziwiam owoce dzikiej róży ,ale tylko na spacerkach z sunią .pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 08:11, 15 paź 2014

Do góry
Lubie biale roze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies