Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja codzienność - ogród Oli 16:30, 20 paź 2015

Do góry
Ehh mieć takich sąsiadów... marzenie mogę za to w zamian podziwiać pomarańczowe, zielone i uwaga żółte z niebieskimi ramkami okien domy. Jaki ten świat niesprawiedliwy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:01, 19 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
O ja .... matko jak pięknie. Dobrze, że już ciemno bo nie zniósłbym teraz widoku swojego podwórka
Jeszcze jedno matko, wiedziałem że Twój ogród jest duży, ale nie on nie jest duży on jest ogromny

Luki, zdjęcia optycznie powiększają, co mojemu ogrodowi akurat nie jest potrzebne Naocznie się o tym przekonałam, jak zobaczyłam na żywo ogród Madżenki - na zdjęciach wydaje się większy. Ale za to w rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy niż na fotkach
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 08:26, 19 paź 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Ewik -ja już dawno nie mam
Urszulla -tak zimą będę sukcesywnie je prezentowała
Luki - widziałam,znowu są
"definitywny koniec" ile razy już tak mówiłam
Dorota123 - moja rośnie osłonięta ,na zimę ją pieczołowicie opakuję

Juz chyba pytałam ale dalej nie wiem
Reniu, które roze owijasz na zimę oprócz kopczykowania ?
Mój ogród pod górkę... 22:16, 18 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Niby nie daleko Twój ogród, a co najmniej 3 tygodnie do przodu jestem z oznakami jesieni... nie wiem gdzie składać zażalenie

Ja już w nieciekawej zimie siedzę
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:04, 18 paź 2015

Do góry
Ewik -ja już dawno nie mam
Urszulla -tak zimą będę sukcesywnie je prezentowała
Luki - widziałam,znowu są
"definitywny koniec" ile razy już tak mówiłam
Dorota123 - moja rośnie osłonięta ,na zimę ją pieczołowicie opakuję
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:23, 18 paź 2015

Do góry
Dwie nowości Tantau są cały czas dostępne w folri.... Mam nadzieję, że w tym tygodniu do mnie przyjdą i teraz to już dla mnie definitywny koniec
Mój ogród pod górkę... 21:21, 18 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Niby nie daleko Twój ogród, a co najmniej 3 tygodnie do przodu jestem z oznakami jesieni... nie wiem gdzie składać zażalenie

Zastanawiam się nad tym jak duży wpływ może mieć "południowy stok", nagrzewające się mury i żwir, osłonięcie od wiatru
Nie składaj zażaleń, bo Twój ogród jest przecudny o każdej porze roku
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:20, 18 paź 2015

Do góry
O ja .... matko jak pięknie. Dobrze, że już ciemno bo nie zniósłbym teraz widoku swojego podwórka
Jeszcze jedno matko, wiedziałem że Twój ogród jest duży, ale nie on nie jest duży on jest ogromny
Mój ogród pod górkę... 21:11, 18 paź 2015

Do góry
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:08, 18 paź 2015

Do góry
Powiem, że u mnie też sporo padało, ale w sobotę jak wbiłem łopatę w niektórych miejscach to głęboko nadal popiół. Dużo wody musi jeszcze spaść, aby to wyrównać, ale oby z umiarem
Biało różowy ogród za płotem. 10:22, 18 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Działałem ostatnio z cebulami, ale zostały mi jeszcze tulipany do posadzenia, wszystko muszę sadzić w koszyki lub siatki bo gryzonie mi wszystko zjedzą, a to nie przyśpiesza pracy.

Oczyściłem też skarpę przy schodach z przodu domu i posadziłem różaneczniki, ale front to pokażę dopiero jak się ogarnie i ubierze w podjazd, dzisiaj sprzątałem po ostatecznym podłączeniu kanalizacji, więc można zacząć działać w tej części... a to będzie długa droga

Ale siostra ma z Tobą dobrze .
Ogród pod trzema dębami 06:42, 18 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Amelia no co u mnie kuna kuraki z kurnika kradła to do Marty może przyszła jakaś smakoszka i woli gotowanego Nie mam pojęcia co może jedzonko gromadzić w norkach.
U mnie psy w piaskownicy kości gromadziły
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:33, 17 paź 2015

Do góry
Kasiu dziękuje bardzo

Alka u mnie gmina nie mogła dostać dotacji, ale się udało i zrobione pomijam, że wykonawcy to straszne ciarachy, ale ja jestem zadowolony nawet z tej paskudnej studzienki pod płotem przez którą musiałem pół rabaty zlikwidować

Marzenko niestety, lilie sadzę tak dla wygody by po kilku latach było mi łatwo wyjąć je z ziemi bez uszkodzeń, ale lilii tyle się nie sadzi. Do tulipanów jako roślina jednoroczna już 'dojrzałem' byłbym w stanie po kwitnieniu je wyrywać i mieć spokój bo nie znoszę ich zasychających liści dla mnie są obrzydliwe Jednak szkoda mi się napracować i zapłacić za cebule, które wiosną będą już dawno zjedzone.
No i co najgorsze, w koszyczkach nie da się uzyskać tak fajnego efektu i trudniej jest coś wepchnąć w gąszcz, ale po przekwitnięciu wyciągne koszyczki z cebulami i nie będą mnie drażniły na rabatach Jeszcze 100 tulipanów mi zostało, więc źle nie ma.

Paulino już dostały smakołyki. Ogólnie to podejrzewam z nadzeją, że to stary tunel nornicy, którą chyba wypędziłem miesiąc temu i pozostaje mi się modlić by jutro trutka i tunel były nietknięte.
Ja mam taką nadzieję, że w przyszły roku będę tylko zakładał trawnik po pracach z podjazdem i chodnikami

Sebek no nieładnie tak nie poczęstować gości smakołykami jak ja nie znoszę tych stworzeń, skąd one do mnie przychodzą to nie wiem bo z każdej strony domy i zero strat, chociaż podejrzewam, że wieść o 'nadzianej' spiżarni w towarzystwie szybko się rozchodzi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:13, 17 paź 2015

Do góry
Luki na nornice dziewczyny polecają Nornix. Ola Leonek tępi tak swoje

Z podjazdami jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Mam kawałek tłucznia a reszta to trawnik i jest problem przy parkowaniu dwóch samochodów. Ułożenie pasów do garażu i całego wjazdu z kostki granitowej zaplanowane dopiero na 2017 r. Po zimie mam taką samą akcję jak Ty z regeneracją trawnika...Wiem co to za ból.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:30, 17 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Udało Ci się mnie zmotywować do sadzenia cebul. Posadziłem kilka rano, ale nie znoszę być cały mokry przy pracy, cóż trzeba to ścierpieć

Ja się przebierałam dzisiaj trzy razy ... tak padało ... ale posadziłam sporo tulipanów
Teraz grzeję się przy kominku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:20, 17 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Zamówiłaś Soul i Schoone Maid, bo ja się skusiłem, ale ciiii bo przecież nie chciałem więcej róż, ale miejsce się zrobiło Z moich cebulowych nici, znalazłem przy sadzeniu tunel nornicy i zostawiłem z trutką na weekend, ehhh wykończą mnie te gryzonie.

Zamowiłam Soul bo bedę sie wycofywać z wielkich róz na rzecz niskich, Jestem ciekawa jej koloru w realu.
Qurcze z tymi nornicami to pech... U mnie tez grasuja ale tfu tfu cebul jeszcz nie jadły.... Wola roslinki...

Na szczeście mam do obsadzenia garaż różami u teściowej.....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:08, 17 paź 2015

Do góry
Stało się z 3 letnim opóźnieniem podłączyli mi kanalizację, czuję się jak mieszkaniec metropolii... na wsi
W końcu będzie można zająć się problemem podjazdu do garażu i corocznej reanimacji trawnika i trzymania samochodów na podwórku żeby nie zniszczyć trawnika co było paranoją. Fakt podwórko w pierwszej części troszkę betonu zyska, ale kwestia praktyczna jest nie do przeskoczenia. Pozostaje zima na zamknięcie całego projektu, a wiosną wieeelka rozróba, jeszcze wyjdzie na to, że będę znowu rabaty zmieniał, ale co w ciągłym przekopywaniu jestem specjalistą chociaż mam nadzieję, że nie będę musiał zbyt dużo zmieniać.

Skończyłem rewoltę na rabacie, posadziłem połowę cebul. Z resztą muszę się szybko uwinąć bo już mi się nie chce grzebać w ziemi, ale niestety znowu mam nornice i wszystko sadzę w doniczkach lub koszykach z siatki, a to bardzo spowalnia pracę. Muszę wytruć tego gryzonia do zimy bo wiosną mogą być duże szkody na bylinowej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:01, 17 paź 2015

Do góry
Danusiu i Gosiu bardzo Wam dziękuje za życzenia

Małgosiu spokojnie ja tylko zlikwidowałem jedno miejsce przenikające się żurawki są jeszcze na 4 rabatach, a docelowo zostaną na 3, może 2 ale to kiedyś.
Niestety taki miks żurawkowy jest bardzo pracochłonny w utrzymaniu i wymaga wiele zabiegów, aby wyglądał dobrze, a przy takiej ilości jak mam nie jest to proste i przyjemne. W tym roku już nie zdążyłem podzielić żurawek z jednej rabaty i będzie problem w przyszłym roku bo przerosną za bardzo. Może nowe nasadzenia bardziej mnie zadowolą, ale wiem, że znów za ciasno posadziłem, ale i tak o połowę rzadziej niż w poprzedniej wersji
Biało różowy ogród za płotem. 19:56, 17 paź 2015

Do góry
Działałem ostatnio z cebulami, ale zostały mi jeszcze tulipany do posadzenia, wszystko muszę sadzić w koszyki lub siatki bo gryzonie mi wszystko zjedzą, a to nie przyśpiesza pracy.

Oczyściłem też skarpę przy schodach z przodu domu i posadziłem różaneczniki, ale front to pokażę dopiero jak się ogarnie i ubierze w podjazd, dzisiaj sprzątałem po ostatecznym podłączeniu kanalizacji, więc można zacząć działać w tej części... a to będzie długa droga
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:56, 17 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Zamówiłaś Soul i Schoone Maid, bo ja się skusiłem, ale ciiii bo przecież nie chciałem więcej róż, ale miejsce się zrobiło Z moich cebulowych nici, znalazłem przy sadzeniu tunel nornicy i zostawiłem z trutką na weekend, ehhh wykończą mnie te gryzonie.

To już wiem,kto mi Soul wykupił
Luki,tylko metalowe koszyczki dają radę,w plastikowych wyżarły dziury od spodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies