Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Margarete 15:03, 15 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Oj Luki rozrabiako, znak rozpoznawczy ogrodu zniszczyłeś. Fala żurawkowa przestała istnieć.Będzie z pewnością pięknie ale ja i tak fali żałować będę za Ciebie,Ty nie musisz

No własnie te przeplatające sie żurawki były takie tylko u ciebie, i sliczne bbyły co najważniejsze....
Margarete 15:09, 15 paź 2015

No, obejrzałam...twoje szczęście że ładnie wyszło po nowemu na tej rabacie...inaczej kazałabym ci wrócic do starego jej wygladu
Luki 20:01, 17 paź 2015

Danusiu i Gosiu bardzo Wam dziękuje za życzenia

Małgosiu spokojnie ja tylko zlikwidowałem jedno miejsce przenikające się żurawki są jeszcze na 4 rabatach, a docelowo zostaną na 3, może 2 ale to kiedyś.
Niestety taki miks żurawkowy jest bardzo pracochłonny w utrzymaniu i wymaga wiele zabiegów, aby wyglądał dobrze, a przy takiej ilości jak mam nie jest to proste i przyjemne. W tym roku już nie zdążyłem podzielić żurawek z jednej rabaty i będzie problem w przyszłym roku bo przerosną za bardzo. Może nowe nasadzenia bardziej mnie zadowolą, ale wiem, że znów za ciasno posadziłem, ale i tak o połowę rzadziej niż w poprzedniej wersji
Luki 20:08, 17 paź 2015

Stało się z 3 letnim opóźnieniem podłączyli mi kanalizację, czuję się jak mieszkaniec metropolii... na wsi
W końcu będzie można zająć się problemem podjazdu do garażu i corocznej reanimacji trawnika i trzymania samochodów na podwórku żeby nie zniszczyć trawnika co było paranoją. Fakt podwórko w pierwszej części troszkę betonu zyska, ale kwestia praktyczna jest nie do przeskoczenia. Pozostaje zima na zamknięcie całego projektu, a wiosną wieeelka rozróba, jeszcze wyjdzie na to, że będę znowu rabaty zmieniał, ale co w ciągłym przekopywaniu jestem specjalistą chociaż mam nadzieję, że nie będę musiał zbyt dużo zmieniać.

Skończyłem rewoltę na rabacie, posadziłem połowę cebul. Z resztą muszę się szybko uwinąć bo już mi się nie chce grzebać w ziemi, ale niestety znowu mam nornice i wszystko sadzę w doniczkach lub koszykach z siatki, a to bardzo spowalnia pracę. Muszę wytruć tego gryzonia do zimy bo wiosną mogą być duże szkody na bylinowej
Katkak 20:24, 17 paź 2015

Urodzinki? Więc i ja życzę dużo zdrówka, spełnienia marzeń i tego byś mógł robić w życiu to co kochasz i najlepiej jeszcze nieźle na tym zarabiał . Buuuuuziak wielki
AlKa 21:13, 17 paź 2015

U mnie w gminie od 3 lat odkładają robienie kanalizacji. Gmina mega zadłużona, więc pewnie prędko to nie nastąpi. Zastanawiamy się nad przydomową oczyszczalnią. Prace nad podjazdem u mnie odłożone na nie wiadomo kiedy.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w sadzeniu cebul
Madzenka 22:24, 17 paź 2015

Ojej wszystko w koszyczkach sadziłeś? Chyba bym do wiosny nie zdążyła
polinka 23:13, 17 paź 2015

Luki na nornice dziewczyny polecają Nornix. Ola Leonek tępi tak swoje

Z podjazdami jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Mam kawałek tłucznia a reszta to trawnik i jest problem przy parkowaniu dwóch samochodów. Ułożenie pasów do garażu i całego wjazdu z kostki granitowej zaplanowane dopiero na 2017 r. Po zimie mam taką samą akcję jak Ty z regeneracją trawnika...Wiem co to za ból.
Sebek 23:32, 17 paź 2015

Ja nornicom posadziłem ostatnio stare tulipany - a niech jedzą I znów zapomniałem im cukierki wsypać... Może jutro?
Luki 23:33, 17 paź 2015

Kasiu dziękuje bardzo

Alka u mnie gmina nie mogła dostać dotacji, ale się udało i zrobione pomijam, że wykonawcy to straszne ciarachy, ale ja jestem zadowolony nawet z tej paskudnej studzienki pod płotem przez którą musiałem pół rabaty zlikwidować

Marzenko niestety, lilie sadzę tak dla wygody by po kilku latach było mi łatwo wyjąć je z ziemi bez uszkodzeń, ale lilii tyle się nie sadzi. Do tulipanów jako roślina jednoroczna już 'dojrzałem' byłbym w stanie po kwitnieniu je wyrywać i mieć spokój bo nie znoszę ich zasychających liści dla mnie są obrzydliwe Jednak szkoda mi się napracować i zapłacić za cebule, które wiosną będą już dawno zjedzone.
No i co najgorsze, w koszyczkach nie da się uzyskać tak fajnego efektu i trudniej jest coś wepchnąć w gąszcz, ale po przekwitnięciu wyciągne koszyczki z cebulami i nie będą mnie drażniły na rabatach Jeszcze 100 tulipanów mi zostało, więc źle nie ma.

Paulino już dostały smakołyki. Ogólnie to podejrzewam z nadzeją, że to stary tunel nornicy, którą chyba wypędziłem miesiąc temu i pozostaje mi się modlić by jutro trutka i tunel były nietknięte.
Ja mam taką nadzieję, że w przyszły roku będę tylko zakładał trawnik po pracach z podjazdem i chodnikami

Sebek no nieładnie tak nie poczęstować gości smakołykami jak ja nie znoszę tych stworzeń, skąd one do mnie przychodzą to nie wiem bo z każdej strony domy i zero strat, chociaż podejrzewam, że wieść o 'nadzianej' spiżarni w towarzystwie szybko się rozchodzi