Jest pięknie i kolorowo
Ja kiedyś posadziłam 300szt aksamitek i ślimaki zjadły mi je w jedna noc. Wszystko równo z ziemią. Dobrze, że u Ciebie jest pięknie
Miłego dnia
Tutaj na fotkach już po pberwaniu zółtych igieł więc może się wydawać, że problem nie jest duży. Ale faktycznie nawet lekko żółte igły opadają, kiedy ich dotknę.
Jakiś czas temu było to około roku chyba dostałam w prezencie sosnę na pniu, piękna, gęsta. Jakoś nie mogłam jej znaleźć docelowego miejsca i była dwa razy przenoszona. Teraz stwierdziłam, że dam ją do wielkiej donicy na tarasie i podadzę wrzosami. Tak też zrobiłam. Dostała dobrej ziemi, donica z drenażem itp itd. Zrobiłam to 3 tygodnie temu. Po około tygodniu masowo zaczeły zółknąć igły. Wczoraj jak zobaczyłam to się załamałam, cała czuprynka żółta i co dotknie się igieł to kępkami odpadają. Nie wiem co z nią nie tak. Może macie jakiś pomysł ? Chcę wstawić zdjęcia ale coś mój tel nie chce współpracować z komputerem, może za chwilę się uda.
Takie same żurawki, tylko mniejsze o połowę kupiłam jakoieś 2 tygodnie temu u babuleńki na bazarku. Hosta śliczna, trawka też. Szalejesz kochana, ale takiego szaleństwa nigdy za wiele.
Dynie cudowne. W drodze z pracy widzę całe dyniowe pole. Wioem, że to pewnie takie pastewne, dla zwierzątek, ale urody im odmówić nie sposób.
Toszko, tak on wygląda. Zdjęcie byle jakie, bo wycinane z większego. A gdzie mniej więcej musiałoby przebiegać to cięcie? Te długie warkocze uciąć, czy tylko końce? Zupełnie nie mam pojęcia, jak to się tnie.
Irenko jak nazywa się ten marcinek? jest sliczny a czy Black rozplenica przemarza czy nie ? Little B. kupiłam sobie teraz też śliczne te trawki u Ciebie a zreszta wszystko pozdrówka