Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:08, 05 lis 2014

Wilcza - tak trzymam

Mala Mi - ja dam rade, oby do Świat i Alp Francuskich , slonce i śnieg gwarantowane muszę wpaśc na wątek spotkanie na nartach

Malgosik - moje ambrowce przez caluteńkie dzień od wschodu do zachodu slonca rosną na "patelni" wiec brak słońca nie wchodzi w grę. Warint nr 1 nie bylo u mnie lrzymrozkow, max bylo -1 na poludniu bywaja mocniejsze przymrozki. Mają nadmiar wody. Poczekamy rok, na razie poza brzozami raczej ogrod wygląda na koncówkę września niż listopad....

Gusiarz. - mimo woli wątek sie ciut różany zrobił Williama uwielbiam, chyba zrobię dla jeszcze jednego egzemplarza miejsce u mnie w ogrodzie. Kupiłam go w donicy niby najwiekszej i był bardzo wiotki, liczę że latem Anno Domini pokaze na co go stac!

Lojalna - zapraszam częsciej

Margarete - maetamorfozy bedą , coż pokazywać w jesienne wieczory gdy wracam o zmroku, gdy weekend wypadnie to nawet nie wiem jak ogród wygląda.... Dobrze ze nalewki są

Irenko - myślę, że prrezsadzenia z dużą bryłą korzeniową moje trawki nawet nie poczują. Zwlaszcz, że nawet prognozy grudniowe są mocno optymistyczne. Trawki sa piekne, wsadzaj do donic.

Polinka. - liczę że popada bo mnie rachunki za wodę zmroziły ostatnio... Mimo że mokre lato było.....
Madzenka 19:49, 05 lis 2014

Sprawdziałam na starych zdjeciach czy mi sie wydaje czy w tym roku jest wyjątkowo zielono...

jest wyjątkowo zielono

poczatek listopada 2012 - umierające wiśnie amanogawy...

poczatek listopada 2013 - magnolia już całkiem łysa... i została jedna wiśnia po wymianie...

poczatek listopada 2014... wszedzie liscie na drzewach..ambrowce z kilkoma żółtymi liśćmi...

Madzenka 20:01, 05 lis 2014

Brzozy w listopadzie

brzozy 2012

Brzozy 2014
lojalna_ 20:04, 05 lis 2014

No to historyczne zmiany klimatyczne jeszcze tak cudnie uwiecznione ale dziwi troche i straszy ta inna jesien, straszy z dwóch powodów...pierwszy nasza polska złota zielona sie stała i drugi ze Ci od zmian klimatycznych mieli racje.
gierczusia 20:15, 05 lis 2014

Madzenko .. Jak jeszcze ślicznie wygląda werbena..kuleee..musze pomyśleć , bo mnię pokusilaś .. Achh dawno już u Ciebie nie byłam..bijammm się w cycki ..uppssss..w piersi miało być

Ściskam
Mirella 20:27, 05 lis 2014

Na tej fotce jest to czego kiedyś szukałam, estetyka, pomysł, piękna aranżacja, i smaczki( gabiony)
Madżenka masz przepiękny ogród.

Brzozy 2014
Rench 20:29, 05 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sprawdziałam na starych zdjeciach czy mi sie wydaje czy w tym roku jest wyjątkowo zielono...

jest wyjątkowo zielono

Znaczy się, klimat nam sprzyja,będziemy hodować piękne róże
noemi 20:33, 05 lis 2014

Marzenko, kiedy planujesz wyprzedaż garażową donic? ta duża biała z kulką jest moim faworytem hihihi…

a zdjęcia poglądowe super zimą robię porządek w swoich fotkach ,żeby móc porównywać …

buziak
Bogdzia 20:37, 05 lis 2014

Piękne zdjęcia Marzenko , przy ostatniej pogodzie jednak częsc drzew sie przebarwiła, dobre i to.Pozdrówka.
monteverde 20:44, 05 lis 2014

Rench napisał(a)

Znaczy się, klimat nam sprzyja,będziemy hodować piękne róże

Renia ma rację tylko się cieszyć, a może zima całkiem od nas odejdzie?ale na pewno dużych mrozów nie będzie w tym roku pozdrówka