Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 20:29, 12 paź 2014

Do góry
Ogród zapachów u Jasi 20:26, 12 paź 2014

Do góry
Jasiu pozdrawiam serdecznie, obejrzałam kolejne fotki
Ogrodowe przygody 20:26, 12 paź 2014

Do góry

Dwa ogrody 20:24, 12 paź 2014

Do góry
Ścinane do wazonów, tu po jednej z koloru, w przyszłym sezonie mniejsza biała i różowa powędrują do nowego, są stosunkowo niskie

biała po prawej ma bardzo duży kwiat, trzyma go w pionie, nie pokłada się

W cieniu - zacieniona 20:24, 12 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Witam właścicielkę pięknego, zacienionego ogrodu. Świetny pomysł na wiązanie traw, myślę, że go wykorzystam u siebie. Jak na tak bardzo zacieniony ogród masz mnóstwo ślicznego kwiecia. Pozdrawiam jesiennie.
Dzisiaj zaczęłam podczytywać Twoją stronkę...telepatia?Pozdrawiam
Ogrodowe przygody 20:23, 12 paź 2014

Do góry
ooo mi jeszcze zostało ok 50 do wsadzenia
dziś z tatą wsadziłam hortensję bukietową na pniu
2 thuja danica
1 polar bear
2 silver dollar
dzisiejsze widoczki
Mój jesienny ogród 20:21, 12 paź 2014

Do góry
Witajcie, dziękuję za odwiedziny i Hani za pigwowca, napisz jak zbiory, obrodził? Mam tyle do opowiadania i pokazania, że w ogóle nie wiem od czego zacząć. Najpierw może od odpowiedzi, bo ostatnio nic nie pisałem.
Haniu, wiesz co lubię, pigwowce wyglądają smakowicie. Tu niestety nie smakują jak w domu, chociaż rosną w parku i mają więcej słońca i ciepła, może inna odmiana. Gaski są super portrecików zrobiłem kilka, są fotogeniczne i się nie boją to korzystam z okazji i focę je. Krajobrazy teraz bajkowe, powoli będę je pokazywał już teraz robi się ciemno to fotek już nie narobi w tygodniu. Sprzętów używam ,dziś robię marchewkę i omleta na śniadanko robiłem. Moja obita ręka już prawie wydobrzała. Nie pokazywałem jej ,gdyż opuchlizna i fioletowy kolor, wyglądało to naprawdę nie ciekawie, Gorzej się ma sprawa posion avi, oparzenie przeniosło mi się na druga rękę i na razie wcale to nie znika, czuję że będę miał z tym większą przeprawę, muszę poczytać w necie , jak temu zaradzić. Najgorsze jest to, że jest to bardzo zaraźliwe i można roznieść na całe ciało w szybkim tempie.
Janinko, te najładniejsze drzewa to acer rubrum w różnych odmianach i cukrowy u nas się tak nie przebarwia, są też podobne do naszych ale się pięknie przebarwiają. Nazw nie znam ale różnicę widzę. Z maszyn jestem zadowolony. Jesień mam cudowną.
Bogdziu, ciesze się że podobają się fotki, teraz mam dowód że są takie śmiałe. Wczoraj Byłem w Hamilton i nad jeziorem, siedziałem na brzegu a czapla podeszła do mnie na 3 metry, normalnie nie wierzyłem, gdyż zawsze uciekały. Gęsi tu jeszcze są, tu uciekają dopiero w listopadzie a ciepło mają blisko to nie muszą się śpieszyć. Teraz się pasą i latają kluczami, gdy jeżdżę do pracy to aż boli mnie szyja od rozglądania się za nimi. Kamienie z mchami cudowne, będzie ich więcej. Dziś pokażę czaplę którą zrobiłem prawie po ciemku,. Wracałem ze skoków łososia i przyleciała na drzewo a potem maszerowała koło mnie i weź tu człowieku jedź do do domu i nie rób zdjęcia, cud że wyszła nie źle, gdyż nawet ostrośćci już nie widziałem. Monteverde, to fakt że mnie ciągnie jak diabli, w domu, mnie nie ma a z wycieczek wracam bardzo późno. Wczoraj z Hamilton wróciłem o 22 a w tygodniu przed 20., nawet nie mam czasu na sprzątanie. Marto, pozdrawiam Cię jesiennie i zapraszam na następną porcję.
Witaj Małgosiu, jeśli lubisz jesień i przyrodę to na pewno znajdziesz tu sporo ciekawych rzeczy, zapraszam serdecznie i pozdrawiam jesiennie.
Kondziu, do Ciebie również macham pękiem czerwonych liści.
Że ostatnim tematem przewodnim były łososie, więc dziś zapraszam na łososia w locie. Więcej będzie w następnym poście, dziś z Toronto znad Humber River.

Kolorowe Rabaty Martek 20:18, 12 paź 2014

Do góry
Marta pozdrawiam i buziam
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:15, 12 paź 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jakie ukradkiem? Zanim wszystko obleciałam od ostatniej bytności, to i zmierzch mnie zastał!

Dobre Haniu uważaj jutro na działce nie przemęcz się
Mój nowy stary ogród 20:14, 12 paź 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Co słychać w ogrodzie?

Bardzo przyjemnie ogląda się Twoją galerię i prace jakie wykonałaś od momentu kiedy jesteś tu.
Ciekawy kolor ma ta róża NN ,4 zdjęcie.
U BusyBee w ogródku... 20:14, 12 paź 2014

Do góry

A może by tu wsadzić azalie lub rododendrony niskie? Ewentualnie berberysy czerwone...

Tylko nie wiem, czy te trawki ich nie zagłuszą latem.
Dwa ogrody 20:12, 12 paź 2014

Do góry
ewsyg - taka ilość czosnków to i tak dużo, nie pamiętam, ile ich dokładnie posadziłam w ubiegłym roku Na pewno będzie pięknie u Ciebie. Ta róża ładna, ale miejsca brak

Dalie o ciemnych liściach uraczyły mnie jeszcze takimi kolorami, dobrze, że długa i ciepła jesień pozwoliła im dorosnąć i wydać kwiaty. Nasion chyba jednak z nich nie zbiorę, przechowam bulwki. Mam nadzieję, że szybciej zaczną kwitnąć w przyszłym roku.

ta ma inny nie tylko kolor, ale i układ płatków

dla porównania zebrałam po jednym kwiatku kwitnące z własnych nasion

Ogród Loczka 20:10, 12 paź 2014

Do góry
No odpoczywam. Wczoraj o 22 sms od pracowników ze mam 10 minut i kierowca jest pod moim domem i zabierają mnie na impreze spontan najlepszy. Impreza była super w gronie pracowników do 5 rano a i wyobraź sobie wchodząc do dyskoteki obok było wesele znajomych ( przypadek) i balowałem również na weselu z Panią młodą świat jest mały całą niedziele odsypiam. Odstresowałem się na maxa. Jutro do środy mam wykłady 8 godzinne podnosze kwalifikacje zawodowe i w środe egzamin odzwyczaiłem się od szkoły.

Ogród w budowie - nieustającej 20:10, 12 paź 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
A teraz będzie dużo jesieni:

Piękna jest, czy w przyszłym roku będziesz wysiewać swoje nasiona dalii ?
Pozdrawiam Jasia
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:09, 12 paź 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jolu, staram się nie kwękać po ogrodowej robocie. Wszak idę tam nie z musu, a potrzeby serca.
Fakt, czasami wracam i padam! Ale staram się dotrwać do właściwej pory, żeby bety rozkładać.
Czasami wystarczy na 15 minut rozprostować kości.

Tak, jutro się wybieram. Nie byłam od tygodnia, a dnie coraz krótsze. Mus przyspieszyć działania.

Haniu tylko nie przesadź z tymi działaniami ja już który dzień wychodzę z ogródka po ciemaku, aż sąsiadka się śmieje, że cokolwiek tam jeszcze widzę pozdrówka
Ogród z widokiem na jezioro 20:06, 12 paź 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Dla wszystkich odwiedzajacych

To chyba lobelia ??
Cudnie wygląda!!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:06, 12 paź 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Ula to nie buchananii, ale też ją lubię

Moje stipy chyba się nie wysieją?

U mnie stipy się same wysiały i jest ich dożo tylko, czy one przezimują
Ogród z widokiem na jezioro 20:05, 12 paź 2014

Do góry
Dla wszystkich odwiedzajacych
Ogród przy bocznej drodze 20:05, 12 paź 2014

Do góry
wadol napisał(a)
Jesień na mojej parceli.

WAW!!
Cudne żurawki, ja tez je bardzo lubię
Dalie przepiękne kolorki, takich czerweoniastych mi brakuje jeszcze
No i cudne hortensje, mój ostatni bzik ogrodowy
Ogród z widokiem na jezioro 20:04, 12 paź 2014

Do góry
Jesień po sąsiedzku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies