Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:34, 16 wrz 2014

Do góry
Dzięki wszystkim za komplementa Ale one należą sie dziewczynom za wyprawę do mnie, za to, że potrafią świetnie sie bawić i nie grymasić. W dodatku zrobiły piękne zdjęcia. Co jedna to fajniejsze. Jak pisałam, mój ogród ich oczami wygląda ładniej

Sorki, że każdemu z osobna i oddzielnie nie dziękuje za wpisy.. ale ograniczamy liczbę stronek. Dzięki temu, że nie odpowiadam każdemu, ale uzyskany czas poświeciłam na ... kopanie w ogrodzie. W niektórych miejscach mam tak sucho, że nie idzie łopaty wbić w ziemię.. musiałam zlać wodą i zostawić do dzisiaj.. tam gdzie sie dało powalczyć walczyłam..

Fotki kiepskie bo z wieczorka i z samego świtu.. tu i tu za ciemno było

Wykopałam spod jałowca kokorycze pogięte i poszły w miejsce berberysów na rabacie eMusia.. skończyło się awanturą rodzinną

Wykopałam spod katalpy część host co rosły tu i tam.. wykopałam część żurawek (pod katalpą zostawię tylko jeden kolor)

I wyszło tak..

Łódzkie hosty od Margolki posadzone i dadzą jasną plamę na prawo od karmnika.

Teraz lecę zobaczyć czy nie ma konkretnych pytań..
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:24, 16 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Założenie jest takie, że przed domem będzie względnie formalna,reprezentacyjna rabata, a im dalej w głąb działki będzie bardziej dziko i tajemniczo.
Rabata już jest, ale jej kształt ulegnie zmianie, nasadzenia też. Obecnie rosną tam hortensje, żurawki i trawy.

Mam dużo pomysłów jak zmienić to miejsce. Radziłam się nawet w wątku https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat?page=149 a teraz mam burzę mózgów.

Generalnie szukam czegoś zimozielonego, co by dobrze komponowało się z resztą. Mam dość dużego bukszpana, którego zaczęłam ciąć w stożek, ale chyba byłby zbyt niski i formalny. Rozważam też jakiegoś większego iglaka o zwisających pędąch.

Tu jest ślicznie .W jakim rejonie małopolski mieszkasz ?
Zielonym do góry... 08:19, 16 wrz 2014

Do góry
Krakus napisał(a)

Dzień dobry! Piękne zdjęcie! Nie było mnie 5 dni, a za moimi małymi łapkami potwornie sie stęskniłam!
Dwa światy 07:58, 16 wrz 2014

Do góry
hania napisał(a)
jesiennie....?

pozdrawiam

Wychodzi słońce i z jesieni znów robi się lato. Mimo leżących na trawniku listków.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 07:44, 16 wrz 2014

Do góry
rosniemy, rosniemy i rozrastamy się...

nie wiem czy tylko ja tak mam, że gdy codziennie chodze po ogrodzie to widzę dosłownie "jak w oczach wszystko rośnie"...

szczególnie widać to po trawach które dosłownie szaleją na rabatach

ale mają swój niewątpliwy urok
Ogrodowe przygody 07:30, 16 wrz 2014

Do góry
dziękuję serdecznie za odwiedziny
Ogródek Iwony 07:25, 16 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Na wierzbie dziś M wypatrzył gościa:

Wiecie, kto to? Dzięcioł sobie pukał

Iwonko, sympatyczny ten gość słyszałam o gruszkach na wierzbie, o dzięciołach jeszcze nie
Miskanty w berberysach wyglądają świetnie biegam po wątkach i podglądam trawy, które w przyszłym roku zaproszę do mojego ogrodu
Miłego dnia
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:22, 16 wrz 2014

Do góry
Strasznie spodobało mi się to połączenie i chyba tak je wsadzę do murowanej donicy pod oknem

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:21, 16 wrz 2014

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:20, 16 wrz 2014

Do góry
Wczoraj napadłam na dwa lidle i już nie muszę myśleć nad kolorystyką samo się wyklarowało

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:18, 16 wrz 2014

Do góry

Zakupy duuuuuuuuże - będzie pięknie na wiosne - lubię takie widoki. Pamiętam jak w tamtym roku pokazała swoje zakupa Gosia z Ciociogrodu - normalnie szoku doznałam. Czekamy na zdjęcia z lotu ptaka U Nas wszystko dobrze - Miki rośnie pięknie - jest teraz na etapie siedzenia. Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę

Moja bajka 07:06, 16 wrz 2014

Do góry

Kasieńko piękne masz te rabatki - trawki wyglądają rewelacyjnie - jest ślicznie Buziaczki zostawiam dla całej Rodzinki w szczególności dla Małej Księżniczki
Jurajski Ogród 07:06, 16 wrz 2014

Do góry

Dla wszystkich odwiedzających jeszcze raz dzisiejsza fotka Jamesa w pełnym rozkwicie:

Piękna róża na dzień dobry lubię tak zaczynać dzień i kociaki - słodziaki, jeżeli dobrze widzę
Miłego, Agnieszko
Dwa światy 07:05, 16 wrz 2014

Do góry
hania napisał(a)
jesiennie....?

pozdrawiam

Piękne obrazy jesieni, aż miło się ogląda
Ogródek Iwony 06:50, 16 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ślicznie,aż niemozliwe jak taka trawka może całkowicie zmienić obraz i nadać lekkości.

Pozdrawiam
Dwa światy 00:36, 16 wrz 2014

Do góry
jesiennie....?

pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:27, 16 wrz 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Róże to Ty masz jak w czerwcu, zazdroszczę zdrowych liści.
U Ewy czytałam przed chwilą dylematy ośmiałowe. Moim zdaniem, nie warto ratować i zimować siewek. Wysiejesz nasiona w lutym i wyhodujesz ładne, zdrowe sadzonki. Ktoś mi też mówił, że nasiona zimują i kiełkują na wiosnę, ale nie próbowałam.

to w takim razie głębiej je przykopię, bo te na wierzchu co leżą to na potęgę kiełkują Gabrysiu nie wszystkie maja zdrowe liście, te z plamistością (pomimo pryskania) obrywam, zamówiłam Falcon też je jeszcze nim późną jesienią potraktuje ale faktycznie kwitną jak "głupie"
Zabawa w zielone 00:02, 16 wrz 2014

Do góry
Witajcie kochani pare dni chodzilam koło tego mojego ogródka i macie racje zostawie to na przyszły rok ,ale chce sprobowac cos z tyłu koło tarasu .Patrząc z salonu widze te mury po spalonym warsztacie ,i mam pytanie
1,Co posadzić przed tym budynkiem ?og,olnie chciałabym obsaddzić rabata wzdłuż trawnika ale środek napewno wolny dla dzieciaczków..i marze żeby było kolorowo i może coś wysokiego , troche zaslonić się od sąsiadów.
Po prawej stronie mam różę ,potem jest rampolina ,wiec mogę tylko po lewej stronie sadzic i koło tarasu.
2, moży mi sie trawa która tak pięnie szumi oa czy ja to kiedykolwiek zrobie..
3, kupiłam tulipany i inne cebulki ale nie wiem jak sie do tego zabrac , pomóżcie z projektem jakims zarysem...a ja bede działac ,, buziaczki i pozdrawiam Aga
Ogród z perspektywą na przyszłość 23:54, 15 wrz 2014

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Udalo mi sie jakos pstryknac zdjęcie altanki noca. klimat na żywo naprawde super.

magnifico! splendido! eccezionale! straordinario! incredibile!
Pszczelarnia 23:26, 15 wrz 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
Grzyby wspaniałe aż zazdroszczę, bo nie mam czasu się wybrać na grzybobranie. Piec też mi się podoba

Marek, to może na jabłka zdążysz? Te są nn (miała być koksa pomarańczowa) ale mamy jeszcze tzw. bojkeny, te poczekają na Ciebie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies