Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:31, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
I po co ja tu dziś zajrzałam i nadrobić jak najwięcej chciałam? Ryczę teraz.

Ja też Ale taka kolej rzeczy... staruszek już był.... na szczęście dożył z nami sędziwego wieku.. co chwila mam wrażenie ze jest obok.. że szczeka, że...

Zostały mi się ptaszki, rybki i ropuchy.. ta sama para od początku.. księciu i księżniczka.... ale całować nie będę..

To tylko początek...drogi do marzeń 16:25, 28 kwi 2015

Do góry
Ba, że turzyca, to wiem O imię pytałam
Ładnie się komponuje z bukszpanami.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:23, 28 kwi 2015

Do góry
I po co ja tu dziś zajrzałam i nadrobić jak najwięcej chciałam? Ryczę teraz.
To tylko początek...drogi do marzeń 16:10, 28 kwi 2015

Do góry
olga_ napisał(a)

Ładne połączenie. Co to za trawka?
Początki w Kruklandii 16:10, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Ty nie bądź taka pewna, że queeny nie będą pasować, bo może będą Jeśli też okażą się pomyłkami
Ja kupiłam jako queeny coś, co jest tylko "w podobie". Też zła jestem jak diabli.
I exotic także nie są mi chyba sądzone. W ub. roku kupiłam 100, okazały się zwykłymi białymi (choć ładnymi, przyznaję). W tym roku moje exotic okazały się wczesnymi białymi. Wrrrr...

Queeny to chyba jednak Queeny, bo już kolor widać
I teraz żółtki się pogryzą...bleee
Początki w Kruklandii 16:07, 28 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Zła jestem na te tulipany, bo miały być całe pomarańczowe, a wyszło jak zawsze. Teraz queeny nie będą do niczego pasowały! Jeszcze jakieś małe żółtki mi z przodu wychodzą...buuu

Ty nie bądź taka pewna, że queeny nie będą pasować, bo może będą Jeśli też okażą się pomyłkami
Ja kupiłam jako queeny coś, co jest tylko "w podobie". Też zła jestem jak diabli.
I exotic także nie są mi chyba sądzone. W ub. roku kupiłam 100, okazały się zwykłymi białymi (choć ładnymi, przyznaję). W tym roku moje exotic okazały się wczesnymi białymi. Wrrrr...
To tu... 15:53, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Nie patrz na łodygi (tam rzeczywiście należy szukać misecznika), lecz szukaj delikatnych pajęczynek, a na nich maluteńkich pajączków.
Ale może u Ciebie tego czegoś nie ma.

OK. Pajęczynki. To możiwe, że coś takiego i u siebie widziałam. Tylko tak się zajełam oglądaniem łodyg, że na pajęczynki nie zwróciłam uwagi.
Tak profilaktycznie sie zapytam już teraz: Czym to cholerstwo najlepiej portaktować?
To tu... 15:51, 28 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Taki własnie ze mnie ignorant ogrodniczy. W każdym razie ani takiej ani takiej zarazy nie wypatrzyłam. Obejrzałam kilka egzemplarzy i nic nie było na łodygach podejrzanego...
A niektóre moje, podobnie jak i Twoje, mają bielejące końcówki gałązek... Zobaczymy.

Nie patrz na łodygi (tam rzeczywiście należy szukać misecznika), lecz szukaj delikatnych pajęczynek, a na nich maluteńkich pajączków.
Ale może u Ciebie tego czegoś nie ma.
To tu... 15:40, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Pisałam, że cisy mają przędziorka, nie misecznika.
Też nie panikuję, postanowiłam zaufać doświadczeniu Toszki.

Taki własnie ze mnie ignorant ogrodniczy. W każdym razie ani takiej ani takiej zarazy nie wypatrzyłam. Obejrzałam kilka egzemplarzy i nic nie było na łodygach podejrzanego...
A niektóre moje, podobnie jak i Twoje, mają bielejące końcówki gałązek... Zobaczymy.
To tu... 15:29, 28 kwi 2015

Do góry
Pisałam, że cisy mają przędziorka, nie misecznika.
Też nie panikuję, postanowiłam zaufać doświadczeniu Toszki.
a czasem nie na temat ... 15:27, 28 kwi 2015

Do góry
Jakich hortensji szukasz?

PS. Taczuszke tez nabyłam
W Gąszczu u Tess 15:05, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Reniu, "łan" to zbyt górnolotne określenie dla kilkudziesięciu tulipanów
Zbyszku, to nie skromność, to realizm
Marzenko - byłam.
Karola - przyjeżdżaj po drodze nad Biebrzę
Izo-Kukliku - dzięki jakoś lżej na duszy Mój syn w takich sytuacjach mawia "Oj, matka, odrobina techniki i się człowiek gubi?"

Pokazuję dla Toszki objawy cisowe.
Te końce są aż białe.

Niektóre moje egzemplarze też tak wyglądają. Idąc za radą Toszki nie panikuję. Jeszcze.
Pisałaś że mają misecznika*. Ja na swoich się nie doszukałam. Może nie umiem draństwa znaleźć...

Pozdrawiam!

Edit:
*przędziorka
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:11, 28 kwi 2015

Do góry
Syla napisał(a)

Witaj Tess dziękuję ... Komunia 17.05... Robię co mogę aby pewne elementy ogrodowe dokończyć ... Dzisiaj majstrowałam ekobordy przy żwirowej .... Ma dojechać żwirek ... Zostały do przesadzenia bukszpany ponieważ likwiduję jeden okrągły rządek przy huśtawce .... Popsułam i teraz naprawiam Pozostały również do przycięcia pewne elementy ... Jak nie zdążę to trudno bo tempo prac już nie to samo

No proszę Syla, w tym samym czasie nasze dzieci idą do komuni Tyle, że ja z ogrodem nie zdążę nawet nie próbuję
Ogród w cieniu drzew 10:49, 28 kwi 2015

Do góry
Aniu, po powrocie sprawdzę dla pewności, ale wydaje mi się, że młode listeczki kopytnika są takie owłosione. Cos mi się kolebie po głowie, ze eM się nim - tym meszkiem - zachwycał onegdaj, jak go odkrył. Ale sprawdzę i dam znać.
Pokaż zdjęcie swojego kopytnika.

Dlaczego, skoro mieszkasz na pograniczu Mazur i Warmii, mogłabyś napisać: "Podlasie moja miłość?" Korzenie podlaskie masz?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:34, 28 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Wybaczcie że Was tak dziś skatowałam fotkami ale...
KOCHAM TEN OGRÓD

Kocham Kokoszkę za to wyznanie
W Gąszczu u Tess 10:32, 28 kwi 2015

Do góry
Tess, masz niezwykły ogród. Taki jaki lubię.
Masz też u siebie kopytnik.
Napisz, jakie są u Ciebie młode osobniki tego kopytnika.
Na jesieni kupiłam sobie dużo i taniutko ale od razu wzbudziły mój niepokój. To były duże, stare egzemplarze, których liście miały "meszek" na powierzchni. A ja chciałam odmianę o gładkich i błyszczących liściach.
Teraz mój kopytnik ma młode listki, co prawda są nieco błyszczące ale mają wyczuwalny meszek. Proszę sprawdź czy Twoje też mają.
Pszczelarnia 10:23, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Aż mi mowę odjęło. Wprawdzie pisałaś wielokrotnie, że w glebie kamienie, że jak dołek kopiesz, to kamienie wyciągać musisz...
Więc niby wiedziałam. Ale czegoś takiego się nie spodziewałam.

To jest nic, bo to są małe kamienie. Gorzej z głazami. Uroki "ogrodowania" w Rowie Górnej Nysy.
Kubusiowo II 09:56, 28 kwi 2015

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Edyta tylko powiedz mi.. czemu zanim z tego chłopca wyrośnie mężczyzna matka przechodzi przynajmniej 4 zawały?

Spraw sobie dziewczynkę, to dopiero jest wyzwanie
W Gąszczu u Tess 09:39, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Przyrosty na cisach, co kulkami mają być wbrew ich naturze. Kulki utopione w "łanie" białych tulipanów.

Ach, za chwileczkę otworzą się te zielone kuleczki na cisach! Piękne fotki, bo piękny ogród, nie wiem, czemu marudzisz kobieto!
A stojak z drewnem iście pinterestowy! I jak równiutko poukładane! To do użytku,m czy tylko dekoracja? Bo ja bym nie ruszyła ani szczapki
Prosa nie mam, ale słyszałam, że później startuje.
Mój nóż do kancików w ten sam sposób dokończył żywota, spawanie nic nie pomogło. Teraz robi za dekorację w garażu
Pokaż te wypasione kamasje z pączkami
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:18, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Teraz dopatrzyłam, gdzie te kamasje masz.
No wiesz, wielkiego doświadczenia to ja z kamasjami nie mam, u mnie też dopiero pierwszy rok. Ale nie masz się czym martwic, moim zdaniem. Czosnki zupełnie inaczej ruszają.
Zajrzyj w rozetkę, czy nie widać pąków (pąk jest taki pedzelkowaty).
Dobrze będzie
Ciekawa jestem koloru twojej kamasji. Moja będzie bladoniebieska.

W takim razie zerknę po południu, czy mają już pąki. Kolor? hmmm... jak kupowałam cebule to nie było zbyt wielkiego wyboru - białe i niebiesko-fioletowe, zamówiłam te drugie, a co zakwitnie, to zobaczymy Nic mnie już nie zdziwi - po wszystkich jednakowych tulipanach (kupowałam różne, dla ścisłości )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies