Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Droga do spełnienia 13:50, 25 cze 2016

Do góry
Kamila, moja Vanilka i Anabell też w pąkach
Szałwia na mojej zielonej liście
Pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:07, 25 cze 2016

Do góry
Syla napisał(a)
Witam się wakacyjną porą - NIECH ŻYJĄ WAKACJE !!!

Z tej okazji pozostawię ślad tego pięknego dnia ...

Szałwiowo i cisowo . Cis David swoimi młodymi przyrostami ładnie się skomponował z roślinami z sąsiedztwa .

cudna ta szałwia !!!!!!!!!!!
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:22, 24 cze 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Widziałam zakupy jeżówek, ja w tym roku juz kupiłam i posadziłam 4 nowe, niektóre ubiegłoroczne niestety mi nie powychodziły - mysle o tych odmianowych jezówkach, bo te klasyczne białe i rózowe wzeszły i sa wiekie krzaczory. Ceny podobne wszedzie, tanie nie sa ale piekne

Szałwia w jasnolawendowym kolorze bardzo ładna
pozdrawiam Kasiu !

Ja właśnie muszę się postarać o te zwykłe, bo odmianowe nie zawsze wytrzymują. Mi też kilka nie wyszło.

Szałwia fajna, ale już mnie drażni, że zaginie.

Przerwa na kawę... 22:20, 24 cze 2016

Do góry
W życiu bym nie powiedziala, ze to szałwia jest
Co nie zmienia faktu, że urodą istotnie grzeszy! Obłędna!
Ogród Mirelli 21:14, 24 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Alicjo dziękuję
Szałwia zaczyna już przekwitać

Mirelko co masz zamiast szałwii żeby teraz kwitło? Wiem, wiem, że szałwię trzeba ściąć, ale zanim odbije, to co może być kwitnącego?
Droga do spełnienia 19:12, 24 cze 2016

Do góry
No ślicznie kolorowo-kwiatuszkowo
Szałwia extra!
Komendówka 17:32, 24 cze 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Aniu kochana, choćbym chciała, to nie odpowiem co to za szałwia. Kupiłam dwa lata temu na ryneczku jako szałwię.I tyle wiem. Ale ładna jest, nie pokłada się (a takie też mam). To Ci pomogłam...
No właśnie ja mam taką. Piękny kolorek, ale wysoka i sie kładzie. Musowo kupić takie kompaktowe.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 16:22, 24 cze 2016

Do góry
Widziałam zakupy jeżówek, ja w tym roku juz kupiłam i posadziłam 4 nowe, niektóre ubiegłoroczne niestety mi nie powychodziły - mysle o tych odmianowych jezówkach, bo te klasyczne białe i rózowe wzeszły i sa wiekie krzaczory. Ceny podobne wszedzie, tanie nie sa ale piekne

Szałwia w jasnolawendowym kolorze bardzo ładna
pozdrawiam Kasiu !
Przerwa na kawę... 14:23, 24 cze 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Mi się ta szałwia podoba tylko ona mega wysoka jest. Ale kolor ma niespotykany, taki jakby bordowo fioletowy. Dla porównania normalne standardowe szałwie.

Super kolor tej szałwii. Jak się zwie ta panna i jak wysoka jest?
Ogród z rzeźbą 13:27, 24 cze 2016

Do góry
Jazzy nosz kurdesz nie ścięłam! Jakoś mi szkoda było. Ale mus je wreszcie uciachać.

Aga oczywiście, że jak będą to użyczę (ale potem oddasz?)

Kasiu ja mam 8 sztuk LI (poszalałam), więc liczę na to, że zawsze jakiś tam kwiatek chociaż na jednej będzie się plątał. Ale już widzę, że ich kolor w rzeczywistości jednak mi nie bardzo do żółtych róż pasuje i chyba jesienią LI dostaną zmianę miejscówki w okolice rzeźby. Będą tam sobie z trawkami carex montana. Co prawda przychylam się do opinii Madżenki, że LI + Munstead Wood może też niekoniecznie razem, ale na dzień dzisiejszy nie mam dla nich lepszego miejsca.
A ta szałwia tak długo kwitnie, że mnie samą zadziwia!
Droga do spełnienia 13:18, 24 cze 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
vanilka ma pączki pysznogłówka też a juz myślałam że nic z niej nie będzie
szałwię kocham!!!

Ha!U mnie Kamilko też pączusie w Vanilce
A szałwia??Tak wygląda, że tylko do kochania-piękna!
Przerwa na kawę... 11:04, 24 cze 2016

Do góry
Mi się ta szałwia podoba tylko ona mega wysoka jest. Ale kolor ma niespotykany, taki jakby bordowo fioletowy. Dla porównania normalne standardowe szałwie.
Droga do spełnienia 10:55, 24 cze 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Kami ślicznie
A szałwia? nie dziwię się, że ja kochasz

szałwia szałowo wygląda na rabacie
z daleka taki super niebiesko-fioletowy dywan
Droga do spełnienia 10:38, 24 cze 2016

Do góry
Kami ślicznie
A szałwia? nie dziwię się, że ja kochasz
Ogródek Iwony II 10:33, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, chyba już nie. Coraz bardziej podoba mi się burgund pasujący do różowego i fioletu i niebieskiego.
Czerwony mniej towarzyski jest.
I dziś stwierdziłam, ze mój ogród przestał być gumowy. Muszę zacząć ograniczać gatunki Nie mam już gdzie sadzić, a tyle by się chciało

Reniu, dziś oglądałam krwawnik terakotta, który od ciebie siałam w marcu. Na rabacie będzie kwitnął.
Ciekawa jestem, czy zachowa kolor, jak u ciebie

No widzisz z tymi kolorami też mam zagwozdkę ... Jak siedzę sobie na tarasie to przy garażu widzę rabatę ze ŚŚ i tam kolorystyka fioletowo-różowa głównie więc OK, potem na prawo od niej ciągnie się szałwiowa więc różowo OK ... dalej na prawo niebiesko-fioletowa (lawenda + perowskia i szałwia fioletowa) też OK ale jak widzę w tle tych wszystkich rabat na brzozowej czerwono-pomarańczowe krwawniki to mi to nie pasuje jednak czyli nie jest OK
Chodzi mi po głowie żeby tam zrobić różowe nasadzenia Myślę o zwykłych różowych jeżówkach takich jak ma Ola czy Mała Mi a do nich coś niższego może różowe przetaczniki? Tylko czy przetaczniki powtarzają kwitnienie?

Trzymam kciuki żeby krwawnik był taki jak sobie wymarzyłaś?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies