Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Małymi kroczkami do celu... 09:40, 26 cze 2016

Do góry
Tego połączenia byłam bardzo ciekawa i nawet całkiem mi się podoba biała szałwia i róże the fairy, czekam jeszcze na liatrę

Moje małe królestwo 09:33, 26 cze 2016

Do góry
Uwielbiam takie kolorowe rabaty.
Twoja jest przepiękna.
Twoja szałwia chyba jest bardziej niebieska.
moja bardziej fioletowa
Moje małe królestwo 09:01, 26 cze 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)

Tereniu piekne róze,widze Bonice z szałwią to juz staje sie kultowy zestaw nic dziwnego piekny duet!

oj tak bonica i szałwia to zgrany duet, ogólnie szałwia pasuje do większości moich róż
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 00:38, 26 cze 2016

Do góry
Ale buszowisko ! Niewiarygodnie szybko u Ciebie porosło, masz już bardzo dojrzały ogród. Szałwia wciąż zachwyca
Ogród Mirelli 21:43, 25 cze 2016

Do góry
Świetnie te Twoje zakątki ogrodowe wyglądają, ze stipą, szałwia i bereberysamiw w szczegolnosci

Znakomite zakupy jeżówkowe, bedę podziwiać kwitnienie

Przetaczniki sie pokaldają dopeiro w 2 lub 3 seoznie, w tym roku beda zachwycać
Droga do spełnienia 16:38, 25 cze 2016

Do góry
Kwiatuchy juz masz śliczne, a szałwia daje czadu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:34, 25 cze 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Chciałabym wzdłuż tarasu zrobić rabatę, maks 1m szerokości, długość 6m, kupiłam 3 hortensje bukietowe limelight, i nie wiem z czym mogłabym je połączyć? I czy wystarczy ich żeby to jakoś wyglądało, taras z barierką będzie miał wysokość około 1,8m i chciałabym aby hortensje właśnie były jako najwyższe.

Marcin89 napisał(a)

Ja bym dał na środku pasa 3 hortensje i przed nimi niską bylinę (żurawka, funkia, czy szałwia), a po obu stronach hortensji wyższa trawa jako tło (miskant), a przed nim kule z bukszpanu i jakieś ciekawe byliny. Może też być trzmielina jako roślina okrywowa i w niej bukszpanowe kule.

A wszystko zależy od stanowiska i nasłonecznienia

Szerokość 1m na pewno nie pomieści tego wszystkiego przy hortensji która osiąga 1,5m szerokości...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:06, 25 cze 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Chciałabym wzdłuż tarasu zrobić rabatę, maks 1m szerokości, długość 6m, kupiłam 3 hortensje bukietowe limelight, i nie wiem z czym mogłabym je połączyć? I czy wystarczy ich żeby to jakoś wyglądało, taras z barierką będzie miał wysokość około 1,8m i chciałabym aby hortensje właśnie były jako najwyższe.

Ja bym dał na środku pasa 3 hortensje i przed nimi niską bylinę (żurawka, funkia, czy szałwia), a po obu stronach hortensji wyższa trawa jako tło (miskant), a przed nim kule z bukszpanu i jakieś ciekawe byliny. Może też być trzmielina jako roślina okrywowa i w niej bukszpanowe kule.

A wszystko zależy od stanowiska i nasłonecznienia
Droga do spełnienia 13:50, 25 cze 2016

Do góry
Kamila, moja Vanilka i Anabell też w pąkach
Szałwia na mojej zielonej liście
Pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:07, 25 cze 2016

Do góry
Syla napisał(a)
Witam się wakacyjną porą - NIECH ŻYJĄ WAKACJE !!!

Z tej okazji pozostawię ślad tego pięknego dnia ...

Szałwiowo i cisowo . Cis David swoimi młodymi przyrostami ładnie się skomponował z roślinami z sąsiedztwa .

cudna ta szałwia !!!!!!!!!!!
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:22, 24 cze 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Widziałam zakupy jeżówek, ja w tym roku juz kupiłam i posadziłam 4 nowe, niektóre ubiegłoroczne niestety mi nie powychodziły - mysle o tych odmianowych jezówkach, bo te klasyczne białe i rózowe wzeszły i sa wiekie krzaczory. Ceny podobne wszedzie, tanie nie sa ale piekne

Szałwia w jasnolawendowym kolorze bardzo ładna
pozdrawiam Kasiu !

Ja właśnie muszę się postarać o te zwykłe, bo odmianowe nie zawsze wytrzymują. Mi też kilka nie wyszło.

Szałwia fajna, ale już mnie drażni, że zaginie.

Przerwa na kawę... 22:20, 24 cze 2016

Do góry
W życiu bym nie powiedziala, ze to szałwia jest
Co nie zmienia faktu, że urodą istotnie grzeszy! Obłędna!
Ogród Mirelli 21:14, 24 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Alicjo dziękuję
Szałwia zaczyna już przekwitać

Mirelko co masz zamiast szałwii żeby teraz kwitło? Wiem, wiem, że szałwię trzeba ściąć, ale zanim odbije, to co może być kwitnącego?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies