Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:08, 02 lip 2016

Wendy79 napisał(a)

Super płotek przy różach, co to za trawę tam posadziłaś? Szukam własnie czegoś takiego do moich. Z tyłu widzę, jak go tu zwą "zajęcze ucho" ? Gdybyśmy się miały spotkać w Wojsławicach, a u Ciebie znalazłaby się mała sadzonka, to ciocia Aga ją z chęcią przygarnie Jutro muszę sprawdzić czy moja gipsówka z siewu wyszła...

Aga, płotek postawiłam bo szałwia jest za duża i pokłada się na róże. Pójdzie w jakieś inne miejsce. Tutaj chcę obwódkę właśnie z czyśćca wełnistego Jak chcesz to mogę zapakować w kopertę bąbelkową i wysłać Ci kilka sztuk, bo nie wiem czy 100% będę w Wojsławicach, choć już wpisane w kalendarz
AgataP 09:11, 02 lip 2016

Monka napisał(a)
Witam Agato, Twój wątek podglądam i podziwiam, widzę ,że robisz małe porządki i wyrzucasz szałwię, może trochę Ci zostało to bym ją przygarnęła ?

Szałwię przemieszczę, bo tutaj jest za wysoka i pokłada mi się na róże, ona koniecznie musi być posadzona w "murku". U mnie najlepiej się trzyma przy bukszpanie, tam gdzie liliowce, bo jest trzymana z dwóch stron
AgataP 09:12, 02 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
A jak pachnie gipsówka? Ładnie czy tylko mocno?

brzydko, nie da się tego wąchać... stąd wymeldowanie jej w inne miejsce.
za nią rośnie edenka, która się tak zawzięła że będzie miała najładniejszy krzaczek z tych wszystkich które kupiłam jesienią
kasja83 09:13, 02 lip 2016

AgataP napisał(a)
Graby w końcu się zdecydowały, hortki też trawnik jutro do koszenia

Brawo dla grabów!!!
AgataP 09:14, 02 lip 2016

tulucy napisał(a)
Agata, a co to będzie z tych kijów? Płotek?

Luśka na razie jest "na ratunek" różom przed szałwią teraz przycięta więc będzie niższa, ale tak to potrafi wyrosnąć na potwora, nawet nie nawożona.
Tutaj posadzę czyśćca, a w miejsce czyśćca dosadzę lawendę
Jak widzisz wciąż zmiany, zmiany... jak u Ciebie
AgataP 09:16, 02 lip 2016

kasja83 napisał(a)

Brawo dla grabów!!!

Kasia no w końcu, bo już miałam im przemówić do rozsądku.
Podpytywałam Madżenkę na spotkaniu czy to normalne, że tak sie opóźniają, ale podobno na początku to normalne...
kasja83 09:17, 02 lip 2016

AgataP napisał(a)

Kasia no w końcu, bo już miałam im przemówić do rozsądku.
Podpytywałam Madżenkę na spotkaniu czy to normalne, że tak sie opóźniają, ale podobno na początku to normalne...

Właśnie wiem,bo mówiłaś u Kundzi,ale dobrze, że poszły w dobrą stronę
AgataP 09:18, 02 lip 2016

Wendy79 napisał(a)

Super płotek przy różach, co to za trawę tam posadziłaś? Szukam własnie czegoś takiego do moich. Z tyłu widzę, jak go tu zwą "zajęcze ucho" ? Gdybyśmy się miały spotkać w Wojsławicach, a u Ciebie znalazłaby się mała sadzonka, to ciocia Aga ją z chęcią przygarnie Jutro muszę sprawdzić czy moja gipsówka z siewu wyszła...

a zapomniałam o trawach, z przodu rośnie stipa, z tyły dosadziłam tymotkę, a przy perovskiej perłówkę, liczę się się przyjmą te dwie ostatnie, bo stipa wypuszcza już włoski... pierwszy raz ją mam
AgataP 09:19, 02 lip 2016

kasja83 napisał(a)

Właśnie wiem,bo mówiłaś u Kundzi,ale dobrze, że poszły w dobrą stronę

Liczyłam na to, czekam na wielką zieleń z ich strony - daję im 5 lat
Odpoczywasz dziś, czy zaplanowałaś robotę ?
Karol99 09:44, 02 lip 2016

Śliczne masz te liliowce. Ja aktualnie jestem w nich zakochany i ciągle bym jakieś dosadzal.