Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

L00zak 22:53, 01 lip 2016

mateuszmichn napisał(a)
Fajnie to wygląda. Jak na początku zobaczyłem zdjęcie to myślałem, że chcesz zrobić trampolinę równo z ziemią i umieścisz ja w wykopie ale zdjęcie niżej wszystko mi wyjaśniło, chodziło o basen.

Mam również taką nadzieję i muszę ci powiedzieć ze super wygląda ten murek.
wysyłałem ci wtedy link do tych murków, więc myślę, że będzie dobrze. trzeba pamiętać, żeby murek był lekko pochylony na skarpę i żeby co jakiś czas włożyć jakiś podłużny kamien tak w poprzek, żeby związał nam murek ze skarpą

Dokładnie tak zrobiłem, żwir jest na sztycha, potem układałem kamienie na dole największe, potem mniejsze i znów większe, są oparte na skarpie, i miedzy skarpę a kamienie w wolne przestrzenie wrzuciłem trochę żwiru, mam nadzieję, że dobra decyzja
L00zak 22:55, 01 lip 2016

Gardener27 napisał(a)
Duży kąt nachylenia tej skarpy i dość wąsko Jeden szpaler rozplenic wystarczy Jak dla mnie Moudry najładniejsza ale nie wiem co tam wynegocjowałeś i za jaką cenę Ostatnio kupowałem sadzonki Hameln po 6 zł niedaleko mnie Małe ale po wsadzeniu do gruntu idą jak burza
Same trawy nie wystarczą na skarpie , trzeba tam dorzucić jeszcze byliny

Hameln mam obok na skarpie z rozchodnikami, też wydają mi się najbardziej odpowiednie, Moudry nie wiem, czy nie za duża będzie…
Przemku jakie byliny???
L00zak 23:00, 01 lip 2016

jazzy napisał(a)
O kurcze! Zanim jutro wpuścisz tam dzieci, wyłów proszę najpierw moją szczękę Kawał ciężkiej i solidnej roboty! Szacun!

Dzięki nie wierzyłem, że jestem to w stanie bez ekipy zrobić, ale tu dookoła mam pomocne duszyczki
L00zak 23:02, 01 lip 2016

Gardener27 napisał(a)
Dzięki za szczegółowe informacje Wygląda to bardzo profesjonalnie
Lato podobno ma być gorące więc i pewnie sam skorzystasz z tego cuda u siebie w ogrodzie
Mój basen wciąż złożony Od chyba 5 lat go nie rozkładałem Jak będzie dalej tak gorąco poświęcę kawał trawnika pod niego

Kupiłem go w zeszłym roku w listopadzie z wiadomych względów hehe
Ściany ołowiane w rolce, rozwijasz i stawiasz, samo złożenie konstrukcji zajęło mi z kolegą 1,5 godziny, ale cała reszta to katorga...
Gardener27 23:13, 01 lip 2016

L00zak napisał(a)

Hameln mam obok na skarpie z rozchodnikami, też wydają mi się najbardziej odpowiednie, Moudry nie wiem, czy nie za duża będzie…
Przemku jakie byliny???

Masz podobne warunki glebowe jak u mnie (glina) Hameln i Moudry tego samego wzrostu czyli do 0.5 m dorasta z kwiatostanem ok 0.7 m

Co do bylin można poszaleć, wybór ogromny Ja uwielbiam szałwie omszone, mogą być też jeżówki, astry itp. ... na Marchołta mają dobrą ofertę
L00zak 23:19, 01 lip 2016

Gardener27 napisał(a)

Masz podobne warunki glebowe jak u mnie (glina) Hameln i Moudry tego samego wzrostu czyli do 0.5 m dorasta z kwiatostanem ok 0.7 m

Co do bylin można poszaleć, wybór ogromny Ja uwielbiam szałwie omszone, mogą być też jeżówki, astry itp. ... na Marchołta mają dobrą ofertę

Hmm rozplenica i szałwia omszona Na zmianę ?
Czy w szpalerze te szałwie ?
Gardener27 23:27, 01 lip 2016

Najlepiej na zmianę Będą się fajnie przenikać i uzupełniać
Gardener27 23:56, 01 lip 2016

L00zak 00:00, 02 lip 2016

Cudna jest
Gardener27 00:09, 02 lip 2016

Wiedziałem że Ci przypadnie do gustu