A tu obiecane fotki zakupów: 10 carexów, 3 miskanty ML, i rozchodniki (chyba 5 sztuk) i 3 sztuki astrów czyli zakupy za całe 80 zeta
Pomocy proszę Pęka kora na tujach uschły mi juz dwie małe i kolejne są zagrożone Smaruje te miejsca maścią ale nie mam pojęcia co jest tego przyczyną Obejrzałam pozostałe przy małych pęknięciach rośliny radzą same zalewa się kora
Dzisiaj temat trawiasty-jak różne przyrosty mają moje Variegatusy pierwszy wysokości werbeny i pięknie się rozrasta na szerokość dwa sąsiednie o połowę niższe od niego, a sadzonki z tego samego źródła i w tym samym czasie sadzone (widać po wysokości tuj)
Na zdjęcie załapał się także prezent od Bogdzi… prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia co to… ale musicie przyznać że fajnie wygląda na tle brązowego płotu i ciemnozielonych liści mahonii oraz rozplenica zakupiona kilka dni wcześniej przez Carolę za jedyne 7 złotych (a tak na marginesie to nie wiem skąd ona wynajduje takie okazje ???) W kolejce czekają jeszcze: trawka ICE DANCE i kolejna mini hosta - prezenty od Krys. Dziś już mi czasu zabrakło na ich posadzenie, ponieważ jak przyjechałam do „szmaragdowego” to tak mnie jakoś wzięło i …ciachnęłam „kręciołka”.