Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:00, 13 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Jałowiec 'Horstmann' zawsze mi się podobał,jest taki dostojny i roztacza gałęzie jakby chciał objąć ogród,taki strażnik-starzecogrodowy...I co ja zrobię jak nie mam miejsca..

Mamy ogrody z gumy....a wiesz co on potrafi najlepiej...własnie tak jak piszesz, pilnuje ogrodu

uwielbiam go, to jest jeden z pierwszych egzemplarzy posadzonych w ogrodzie
Rodzaje donic 19:50, 13 wrz 2014

Do góry
Piękne donice pokazujecie

U mnie od czerwca goszczą takie - rękodzieło
jedna mniejsza -niższa

oraz dwie większe - wyższe

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:48, 13 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Oj, gdzie nie popatrzę tam pięknie. Wrzosy bajeczne, pajęczyny trochę mniej U mnie też na każdym kroku trzeba uważać, żeby nie wpaść w sieci, a jakoś nie przepadam za pająkami Kloniki naprawdę są takim znakiem rozpoznawczym ogrodu.
Pochwalę Ci się, że za sprawą Twojego ogrodu, przy okazji inversy nabyłam też jałowiec hortsman. Na razie czeka na miejsce, bo muszę przeoranizować cały tył i boję się, że nie podołam. Powiedz mi jaką szerokość minimalną musi mieć taka rabata z iglakami? 3m starczy?

Odpisałam u Ciebie, ale napiszę i u mnie 3 metrówka na początek wystarczy, dla kolumnowych propozycji typu, thuja szmaragd, cis kolumnowy, świerki pendule, i wszelkie glauci i miniatury szczepione na pniu, tylko które to te mini, trzeba patrzeć, czytać i pytać jakie mają przyrosty roczne, ogród i rośliny poznaje się latami, nie tylko po nazwach, ale też po obsearwcji roślin, dla przykładu moja 10 mettrowa prawie iglakowa rabata, w szerokości ma 3,5 m, z tyłu są klony pospolite, nutkańczyk, sosna żółta, pospolite szczepione wredei, w środku morwa pendula i świerk, który już wrósł w sosnę, tak jest

gratuluję zakupów
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:39, 13 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Agatko, może i jesień się zbliża, ale w ogrodzie bogactwo barw, faktur i na dodatek nowa rabat, myślę, ze fajny pomysł, skoro utrudnione było koszenie...
..mam pytanie, nawozisz swoją magnolię parasolowatą?

Nawożę jak zdążę, ale magnolii nigdy nie nawoziłam, musze to zrobić na wiosnę, hrti w tym roku dopieszczałam i tak one zachwycają, widać efekty nawożenia

Limki, jedne przycięte wcześniej drugie później
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:34, 13 wrz 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Aganiu piękne masz te pola wrzosowe u siebie, ale trójkącik asperkowy będzie moim ulubionym.
Namieszałam trochę gdyż pytałam o asperkę Chocolate, a nie o lilie.

Asperkowa mnie bardzo cieszy....... Chocolate kwitnie bardzo długo

Poczekam kilka lat na ich piękno, a teraz to co już jest pięknem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:30, 13 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Klon palmowy piękny, posadziłabym u siebie, ale zmarznie, za duży wygwizdów, a w starym ogrodzie już nie chcę. Pooglądam je u Ciebie i Bogdzi

U mnie tyle palmówek i nie wymarzają, siewki już nawet mam...firletki najwięcej

i cieszę się z tego najbardziej
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:27, 13 wrz 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Aganiu, jakże u Ciebie ślicznie Trawy, jeżówki, wrzosy, buszz ogrodowy! I klony takie piękne.. Wszystko zachwyca

Jolu ogród cieszy i leczy to jest nasze najlepsze lekarstwo.....przede wszystkim pasja i jeszcze to co mnie zachęca do dalszej pracy, to widoki i Wasze towarzystwo

Miejsko & sielsko 19:21, 13 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
siadajcie

Za mało krzeseł ja siadam tam przy sośnie! Zamawiam!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:18, 13 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Aganiu piękna jesień zaczyna się u Ciebie,oby pogoda nas rozpieszczała..
Miłego popołudnia

Pogoda płata na nam jednak figle, ech życie...ale zieleni nigdy dosyć

Widoczek wprost z himalajów

Pusto....ale kiedyś będzie pięknie 18:51, 13 wrz 2014

Do góry
Anus9 napisał(a)
Chyba muszę poćwiczyć wstawianie zdjęć bo mi uciekają, podpisu też jeszcze nie umiem ustawić, poprawie się
Co do pola to nie całe moje ale jego część, tylko 15 arów

Witaj Aniu...teren przygotowany pięknie, tylko działać...czekam również na projekt, który masz
Pusto....ale kiedyś będzie pięknie 18:51, 13 wrz 2014

Do góry
15 arów, to jest to, co tygrysy lubią najbardziej, jest gdze pohopsać!

Jak nawet i projekt masz, to tak jabyś zaczęła!
Witam wśród zielonych z czarną obwódką za paznolciami.
Na zachętę masz kwiatka.

Wiosną radzę kupić nasiona dalii wysiać w skrzyneczkę, a w połowie maja wysadzić na jedną rabatkę. Niemusi onabyć zgodnaz planem, ale już w czerwcu ażdo mrozów coś ci wesoło zakwitnie.Tak jak na zdjątku.

Ogród z tatarakiem w tle 18:50, 13 wrz 2014

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Patrzcie na moje wypociny

Hej, hej Kasiu, przyszło mi do głowy gdybyś rabatę lekko podprostowała tak żeby linia była równoległa do lini z kulami bukszpanowymi - taką wydłużoną łezkę zrobić lub zupełnie prostokąt, lub taki zdecydowany trójkąt różnoboczny w środek dać 3 stożki z bukszpanu lub cisa w formie szachownicy czyli dwa cofnięte do tyłu, a pomiędzy trawki ML tak żeby wystawały jakby z pleców tych stożków,w nogi mogłyby pasować żurawki marmolaki te jasno zielone chyba lime marmolade lub barony mogłyby zostać jako mocniejsze akcenty kolorystyczne ale wtedy "przepleść je jakby pomiędzy stożkami. Co Ty na to? Miałabyś wtedy nawiązanie do kul bukszpanowych jeśli stożki bukszpanowe...macham z pozdrowieniami i mam nadzieję że maluch ma się lepiej
Ogród cioci czyli ciociogród :) 18:48, 13 wrz 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pojechałam dzisiaj na kiermasz do zieleni miejskiej i małe zakupił były
Kupiłam miskanty i moje pierwsze rozchodnik i Fotki kiepskie bo z tabletka

Żeby u mnie taki kiermasz był...też już bym była...rozchodniki szybko urosną, już wiosną będziesz chciała dzielić...zobaczysz ile różyczek maleńkich będzie miał
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:42, 13 wrz 2014

Do góry
Kindzia, Kasik, Monteverde....aż się zarumieniłam........i wzruszyłam, to takie fajne uczucie jak ktoś docenia trud i włożoną pracę w tworzenie ogrodu, to dla mnie prawdziwy komplement.....kwiatuszek dla Was

buziaczki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:39, 13 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Martuś horti cały czas cieszą

Agatko ta biało różowa to jak ma na imię
Pusto....ale kiedyś będzie pięknie 18:39, 13 wrz 2014

Do góry
Chyba muszę poćwiczyć wstawianie zdjęć bo mi uciekają, podpisu też jeszcze nie umiem ustawić, poprawie się
Co do pola to nie całe moje ale jego część, tylko 15 arów
Pusto....ale kiedyś będzie pięknie 18:36, 13 wrz 2014

Do góry
Nieco później wyglądało to tak:
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:36, 13 wrz 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Przepięknie stoją równo Twoje stożki. Wrzosy - ach! Hortensje cały czas śliczne u Ciebie

Martuś horti cały czas cieszą
Przedwiośnie ogrodu..:) 18:30, 13 wrz 2014

Do góry
Jeszcze ML, są cudowne, na pewno zjajde jeszcze je posadze gdzies indziej:
Pusto....ale kiedyś będzie pięknie 18:28, 13 wrz 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies