Pytanie z innej beczki:
Danusiu, masz u siebie na murze przed furtką od strony ulicy takie terakotowe 2 zawieszone donice. Z tego co wiem, one nie mają otworów (gdyż woda by się lała po murze/ścianie). Masz drenaż w środku? Jak te donice trzymają wilgoć - jak często je podlewasz? Oraz 2. pytanie: czy nie przepuszczają wody tak, że brudzą mur wykwitami?
Nie dość, że wspaniała wycieczka, to jeszcze taaaakie zakupy
Oglądając wstecz Twoje nowe rabaty muszę powiedzieć, że widać projekt Danusi! Rabaty takie ogrodowiskowe, jak z realizacji Gardenarium! Wszystko masz tak ładnie gęsto posadzone - choć to już Twoja zasługa Szacun!
P.S. Jak mistrzowsko przycięty żywopłocik z krzaczorów wrocławskich ! Podwójny szacun
koszyk... ale zwykły nie jest, jak on starannie z tych paseczków sklecony i słońcem wyblakły...
ps dziękuję za opinię eksperta na temat orzechów ; )
Chcialabym mieć tyle listków do wyrzucenia po przechadzce Wczoraj po dwutygodniowym urlopie zebrałam chyba z 10 wiader chwastów a jeszcze mi z 30% ogrodu do wypielenia zostało....
Ale dzielnie walczę bez agro
Super, ale mnie ucieszyłaś Danusiu, właśnie o to mi chodziło. Chcę wymienić moje ogrodowe, które wiecznie przemarzają i nie kwitną, na bukietowe.
Czy one też mają wtedy takie wielkie kwiaty czy raczej drobniejsze?
Mogą mieć mniejsze, ale wszystko tkwi w warunkach w jakich rosną.