Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

boguslaw_r_ 16:07, 02 sie 2012

Gardenarium napisał(a)
Witajcie dziś, przymusowo jestem ewakuowana do domu z pracy, bo wyło mi i spać ludziom nie dawało, to i musiałam wrócić

Z ogrodu z lustrem zdjęć nie wkleję z powyższych powodów

LImelight aby się zagęściła do dołu - musi być cięta mocno wiosną. Ja ją prowadzę w drzewko, aby na kulach bukszpanowych nie leżała.

Listki jednorocznych są zielone, bo to już kolejne nasadzenia, całkiem niedawno je zrobiłam (2 tyg. ??) Ale trzymają się ogólnie zawsze ładnie, po podlewam nawozami do roślin balkonowych kwitnących. Petunie można ścinać jak są brzydkie - wtedy odbiją ładnie.

Pszczelarnia - donice na ulicy mają dziury, woda się leje czasem, ale murem się nie przejmuję.

a może jednak
Ewcia88 16:10, 02 sie 2012

To ten słodziaczek tak wyje? Też nieraz musiłałam wracać do mojego muzykanta Pozdrowienia
JulkAd 18:05, 02 sie 2012

Dzięki Danusiu, zetnę zatem swoje petunie niech pokażą na co je stać
anieszka 19:00, 02 sie 2012

Danusiu, pisałaś u mnie aby wsadzić horti - lepiej kupić 1 duuuuuuuuużą czy kilka w rzędzie obok siebie małych ??? A miłorząb to miałby być koło horti, czy przy ogrodzeniu??? Coś ciężko trybię
anula_wn 19:19, 02 sie 2012

Ewcia, chyba o alarm chodziło choć ja nie słyszałam.....

Haika, mój M spróbował, mówi, ze okropna ! ale wiesz, ta naleweczka lecznicza jest jak brzusio zaboli to i piołun wypijemy!
GabiK 20:04, 02 sie 2012

Tak Anula, orzechówka zawsze na mnie działa, wystarczy, że powącham i od razu wymiotuję. I dolegliwości przechodzą.
lenka 20:35, 02 sie 2012

Gardenarium napisał(a)
Koszyk z suchymi badylami poskubanymi tu i ówdzie

Ja nie wiem jak Ty to robisz ale u Ciebie Danusiu nawet koszyczek z "suchymi badylami " wygląda cudnie..
anula_wn 20:41, 02 sie 2012

GabiK napisał(a)
Tak Anula, orzechówka zawsze na mnie działa, wystarczy, że powącham i od razu wymiotuję. I dolegliwości przechodzą.

hehe Gabi no ja do tej pory (o zgrozo) nie znałam tego trunku !
GabiK 20:57, 02 sie 2012

Kiedyś jak byłam jeszcze w liceum koleżanka mamy robiła. Stała sobie u nas w barku i jak raz mi było tak jakoś niewyraźnie mama mi dała. Od razu weszła i wyszła. Ale mdlenie przeszło.
Przetacznik 20:43, 03 sie 2012

Danusiu czy to czasem nie Ty stoisz za tą piękną niespodzianką, która czekała na mnie przy furtce mojej działki??? : )