wiosna i lato to jest to co tygrysy lubią najbardziej właśnie widziałam już jarzębiny i niemal dojrzałe kasztany ale narazie odwracam od nich głowę jeszcze nie pora myśleć o zimie ) a fuj )
Pozdrowionka!
Horti przecudne - sadziłaś je pojedynczo, czy po kilka sztuk w jednym dołku???
A może podsadz Ilexem??
Ja moje kulki ciacham na wyczucie - od góry w dół
Witaj Anieszka dzięki większość horti sadziłam pojedynczo, w jednym przypadku tylko posadziłam dwie tuż obok siebie, ze względu na to, że solo wyglądały na bardzo małe
Ilexy to dobry pomysł - muszę zapoznać się bliżej z tematem )
Dzisiaj kulkowaliśmy też na wyczucie ) czytałam oczywiście artykuły Danusi na ten temat, jak się czyta czy ogląda zdjęcia to wydaje się proste, ale w praktyce dla żółtodzioba ogrodowego (czyli dla mnie) to wyższa szkoła jazdy póki co ) zaraz coś wrzucę, co nadaje się oczywiście do pokazania )))
Buziaki!
Kasiu bardzo brakowało i Ciebie i Twojego ogrodu. Szczerze mówiąc na zamieszczonych rabatkach nie widać cienia zaniedbania, ba rabatki wyglądają kwitnąco!!!
Brawo
Madzia dzięki za miłe słowa, muszę przyznać, że się stęskniłam za Wami mam ogrom do nadrobienia na forum i staram się nadgonić chociaż troszeczkę Do Ciebie również zawitam, bo jestem bardzo ciekawa co nowego
Pozdrawiam serdecznie!
A ja się pocieszam, że nie tylko ja mam chwaściory na rabatach A co tylko ja mam kicać i wyrywać A tak poważnie to u mnie problem jest w tym ,że na razie obsadzam po kolei miejsca w ogrodzie i jeszcze dużo mam nie obsadzone i tam chwasty mają jak w raju, bo i kory NIET
)) ta myśl i mnie ratuje ) choć pociecha szybko mija jak zaglądam do Danusi ) właśnie zauważyłam u siebie, że tam gdzie jest kora jednak jest mniej chwastów lub nawet wcale, więc będę sypać grubszą warstwę
A rabatka pod murem nie wygląda źle, kosmosy są fajnymi kwiatkami
Witam nowego Gościa w moim zielonym zakątku zdjęcie robił mój M. - przekażę pochwałę
Zgadzam się, że kosmosy są fajne - były w planie od zeszłego roku ), bo bardzo mi się spodobały, zwłaszcza u An_tre, która mnie zainspirowała i dopingowała w sianiu ta rabata jest z jednorocznych, bo to tymczasowo - żeby chwast muru nie zarósł , ale miała wyglądać zupełnie inaczej ((( a wyszło trochę niebardzo ) najładniej wyszło to co pokazałam czyli słoneczniki i kosmosy, a reszta wygląda nieciekawie, a nie tak miało być. Ale to nic, za rok będzie lepiej )))
Pozdrawiam
Dzisiaj była inauguracja nowych nożyc JB ze sklepu Ogrodowiska ) muszę przyznać, że tylko ciachać takim sprzętem, bardzo wygodne. Inna sprawa to oczywiście umiejętności obsługującego taki sprzęt ) ale mam nadzieję, że z czasem nabędę wprawę ) to było nasze pierwsze, "poważne" kulkowanie )
Zaczeliśmy od kulki najmniej widocznej żeby się zapoznać ze sprzętem )