Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Urszulla 09:53, 02 sie 2012

Zgadzam się. DANUSIU Twoje inspiracje są fantastyczne. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Pokazujesz tak piękne odmiany kwiatów jak marzenie. Limelight jest superowa i nie ma takich słów które by ją określiły. Wspaniale że można ją u Ciebie oglądać!!!!
Pozdrawiam w kolejny upalny poranek
Pszczelarnia 09:53, 02 sie 2012

Gardenarium napisał(a)

Cudna rabata
ja też plewię Danusiu jak ty, z korzeniami, ale firma któa u mnie plewi, skubie tak z wierzchu, i jest łądnie tydzień, a potem tak samo

No to wręcz im widełki albo pazurki i niech pokażą worki z chwastami, wysyp i obejrzyj czy maja korzenie, powiedz że byłoby Ci miło gdyby wyrywali z korzeniami, będą mieli mniej pracy nast, razem

Tylko czy nie uciekną po takim tekście ??

Pytanie z innej beczki:
Danusiu, masz u siebie na murze przed furtką od strony ulicy takie terakotowe 2 zawieszone donice. Z tego co wiem, one nie mają otworów (gdyż woda by się lała po murze/ścianie). Masz drenaż w środku? Jak te donice trzymają wilgoć - jak często je podlewasz? Oraz 2. pytanie: czy nie przepuszczają wody tak, że brudzą mur wykwitami?

Eve 10:00, 02 sie 2012

Witaj droga Szefowo

Na pisanie nie mam czasu ale obrazki oglądam Pięknie u Ciebie jak zawsze, hortensje cudowne i jakie olbrzymie!
Tess 10:00, 02 sie 2012

Nacieszyłam oczy Jeszcze piękniej, choć wydawało się, że piękniej być nie może...

Buziolek ślę
haika 12:07, 02 sie 2012

anula_wn napisał(a)

Danusiu pytanie do eksperta w sprawie orzechówki... próbuję ją zrobić 1 raz w życiu i nie wiem ma teraz taki " jadowity kolorek" czy to normalne?

Może orzechy były za późno zerwane? To chyba ma znaczenie że wtedy co Witek zrywał było dobrze.
Zapytam eksperta, aktualnie nie ma go w domu.

O zapytałam, powiedział że dobrze jest

uffff ! bo nasza taka sama

Moja tez tak wygląda, ale tego chyba nie da sie pić.
Powąchałam, to piołun
Wieloszka 12:31, 02 sie 2012

Nadrobiłam u Ciebie Danusiu wszystkie zaległości we wzdychaniu Moim zachwytom nie ma końca! Hortensje urzekające, nasadzenia w donicach gustowne - jak wszystko u Ciebie, a rośliny jak zawsze zdrowe i takie świeże! Pozdrawiam
JulkAd 12:37, 02 sie 2012

Gardenarium napisał(a)

Danusiu jak to robisz, że oprócz pięknych kwiatów, Twoje jednoroczne roślinki mają tak zielony kolor liści o tej porze lata, przycinasz je?
beta 12:48, 02 sie 2012

witam

Danuś, ale u Ciebie pięknie, zaglądałam już nie raz i za każdym razem zachwycam się bez pamięci

Twój wątek jest nie tylko bardzo piękny, ale i bardzo pouczający, wiele ciekawych rad, wszystkie z życia wzięte

właśnie myślę nad rabatą u siebie i tak się zastanawiałam jak posadzić roślinki coby za dużo nie plewić i popatrz jak fajnie że tu zajrzałam

pozdrawiam
Gardenarium 13:57, 02 sie 2012

Witajcie dziś, przymusowo jestem ewakuowana do domu z pracy, bo wyło mi i spać ludziom nie dawało, to i musiałam wrócić

Z ogrodu z lustrem zdjęć nie wkleję z powyższych powodów

LImelight aby się zagęściła do dołu - musi być cięta mocno wiosną. Ja ją prowadzę w drzewko, aby na kulach bukszpanowych nie leżała.

Listki jednorocznych są zielone, bo to już kolejne nasadzenia, całkiem niedawno je zrobiłam (2 tyg. ??) Ale trzymają się ogólnie zawsze ładnie, po podlewam nawozami do roślin balkonowych kwitnących. Petunie można ścinać jak są brzydkie - wtedy odbiją ładnie.

Pszczelarnia - donice na ulicy mają dziury, woda się leje czasem, ale murem się nie przejmuję.

Instagram Ogrodowiska
vesper 15:32, 02 sie 2012

lenka napisał(a)

A w przyszłym roku i ja sobie takie narzędzia zafunduję

Danusiu a co to za trawka ta żółta?

Pozdrawiam serdecznie

Danusiu, czy trawka, o którą pytała Lenka to może carex testacea? Mnie ona także się bardzo podoba.

A ogród niezmiennie zachwycający! Każdy zakątek, szczegół, roślinka inspirują. Wspaniale się go ogląda.

Szkoda tylko, że nie będzie zdjęć z ogrodu z lustrem , ale rozumiem siła wyższa.